luni, 16 noiembrie 2015

Fructul toamnei care vindeca bolile

   Gutuile sunt pline de vitamine şi se folosesc toamna la prepararea compoturilor sau a dulceţurilor care au proprietăţi antinflamatorii, antispastice, analgezice, emoliente, digestive şi tonice.
Împotriva bolilor de ficat

Gutuile sunt un leac excelent în cazul afecţiunilor sistemului gastro-intestinal şi ale ficatului. În cazurile de hepatită cronică se pot face cure de gutui în perioada toamnei. Acestea pot fi consumate coapte, sub formă de suc proaspăt sau de compot. Recent s-a descoperit faptul că în coaja gutuilor există anumite substanţe antivirale care inhibă dezvoltarea microorganismelor care declanseaza hepatitele de tip A, B şi C.

În curele de slabire

Gutuile asigură succesul şi în curele de slabire, deoarece au puţine calorii. Sunt însă foarte bogate în fibre alimentare, care împiedică asimilarea grăsimilor. Nutriţioniştii le recomandă persoanelor care doresc să slăbeasca să mănânce două sau trei gutui zilnic. Cu proprietăţile diuretice şi depurative, gutuile stimulează eliminarea toxinelor şi a kilogramelor în plus.

Împotriva afecţiunilor pancreasului

Sucul proaspăt de gutui face minuni în vindecarea pancreatitei. În aceste cazuri se bea de trei ori pe zi câte o jumătate de pahar de suc de gutui, diluat cu jumătate de pahar de suc de mere, în cure de minimum trei săptămâni. Sucul de gutui are efecte benefice asupra activităţii pancreasului, fiind o alternativă excelentă a medicaţiei clasice.

Împotriva cancerului

Consumul de gutui proaspete, precum şi al nectarului are efecte miraculoase în tratarea acestei boli. Studiile ştiinţifice au demonstrat faptul că anumite substanţe din gutui ajută la distrugerea celulelor maligne, fără a le afecta pe cele normale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu