marți, 8 decembrie 2015

Prăjitură cu morcovi și nuci

   Poate părea ciudată această rețetă, dar rezultatul este unul surprinzător de bun.

   Ingrediente:
   250 g morcovi,
   200 g nuci măcinate,
   150 g zahăr,
   160 g făină,
   100 ml ulei,
   100 ml apă minerală,
   două ouă,
   un plic de praf de copt,
   un plic zahăr vanilat,
   sare.
   Preparare: albuşurile se bat spumă tare, cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos şi cel vanilat şi se mixează până se obţine o compoziţie de bezea.
   Gălbenuşurile se bat cu uleiul şi cu apa minerală, apoi se omogenizează cu albuşurile.
   Se adaugă morcovul ras şi nuca măcinată şi se amestecă bine compoziţia.
   La sfârşit se încorporează făina şi praful de copt.
   Se pune amestecul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor 25-30 de minute.
   Când este gata, se lasă să se răcească, apoi se taie.
   Se poate decora fiecare bucată cu un fir subţire de ciocolata topită şi cu miez de nucă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu