luni, 25 ianuarie 2016

Chec delicios cu gem și nucă


   Dacă îți dorești un desert rapid, simplu de făcut și care să se topească în gură, urmează rețeta de mai jos:

   Ingrediente:

   6 ouă,
   2 căni făină,
   150 ml lapte,
   150 grame unt topit,
   un plic praf de copt,
   o cană zahăr,
   2 linguri cacao,
   100 grame miez nucă mărunțit,
   4 linguri gem caise,
   zahăr pudră pentru ornat.

   Se mixează ouăle cu zahărul timp de 2 minute apoi se adaugă untul și laptele.
   Se mixează totul bine.
   Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă la compoziție.
   Se mixează totul până la încorporare, după care se adaugă și nucile.
   Se împarte aluatul în două părți și o parte se amestecă cu cacao.
   Se ia tava de chec și se unge cu puțin unt și se tapetează cu făină.
   Se toarnă 1/2 din compoziția fără cacao, se presară 1/2 din  gem, apoi se pune compoziția de cacao, restul de gem și la urma 1/2 din compoziția fără cacao.
   Se dă la cuptor la 180 grade timp de 40 minute , apoi se verifică și dacă mai este nevoie se mai lasă 5 -10 minute.
   După ce este gata, se lasă să se răcească apoi se pudrează cu zahăr.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu