duminică, 31 ianuarie 2016

Clătite cu lapte bătut

   Clătitele sunt preferate de multe persoane pentru că se gătesc repede, pot fi consumate în diferite combinații și sunt foarte bune.Însă rețeta de mai jos este absolut specială:

   Ingrediente:

   230 grame făină,
   2 linguri zahăr,
   un praf de sare,
   o linguriță jumătate praf de copt,
   un ou bătut,
   230 ml lapte bătut,
   2 linguri apă,
   2 linguri ulei de măsline,
   o lingură unt topit.




   Mod de preparare:

   Se încinge o tigaie non-aderentă.
   Se amestecă ingredientele uscate într-un bol și se face o gaură în mixul obținut.
   Se amestecă restul ingredietentelor, se pun apoi apoi în gaura făcută în primul bol.Se omogenizează totul cu ajutorul unui tel.
   Se ia câte un polonic mai mic din compoziție și se pune în tigaie.După 2-3 minute se întoarce clătita pe partea cealaltă.
   Se servesc delicioasele clătite cu lapte bătut, cu dulceață, sirop de arțar sau gem de fructe de pădure.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu