marți, 26 ianuarie 2016

Macaroane cu brânză

   Acesta este un preparat foarte cunoscut, apreciat și iubit chiar și de cei mai mofturoși.Macaroanele cu brânză le putem consuma la prânz sau la cină, sunt sățioase și se gătesc ușor.

   Ingrediente:
   300 g macaroane,
   50 g margarină,
   o ceapă mică, tăiată solzișori,
   50 g făină,
   600 ml lapte,
   100 g brânză Cheddar, rasă,
   o linguriță muștar,
   2 roșii feliate,
   piper.

   Mod de preparare:
   Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade Celsius.
   Macaroanele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj.
   Între timp, margarina se topește într-o cratiță, la foc mediu.Se adaugă ceapa și se sotează 3-4 minute, până se înmoaie.Când este aurie, se ia de pe foc și se adaugă făina.Se amestecă uşor, apoi se pune din nou pe aragaz, la foc mic, şi se găteşte un minut, până se încheagă.Cratiţa se ia de pe foc şi se adaugă laptele, puţin câte puţin, amestecând continuu.Se găteşte la foc mic până capătă o consistenţă cremoasă.
   În tot acest timp, sosul se amestecă pentru a evita prinderea.Când este suficient de închegat, se ia de pe foc şi se adaugă o jumătate din cantitatea de brânză şi muştarul.Se potriveşte de piper.
   Pastele se scurg, se îmbracă în sos, apoi se pun într-o vas de copt.Deasupra se pun roşiile şi restul de brânză Cheddar.Pastele se coc la cuptor 15-20 de minute, până capătă o crustă aurie.Se servesc calde.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu