miercuri, 2 martie 2016

Brioșe Red Velvet

   Brioșele Red Velvet sunt extraordinar de aspectuoase și un asemenea desert înseamnă eleganță și finețe.Dacă doriți să surprindeți plăcut, pregătiți aceste brioșe.

   Ingrediente:

   350 grame făină,
   2 ouă mari, la temperatura camerei,
   300 grame zahăr,
   un plic praf de copt,
   o linguriță pudră de cacao,
   350 ml ulei,
   240 grame lapte bătut, la temperatura camerei,
   coaja rasă de la o lămâie,
   o linguriță oțet de vin alb,
   o fiolă esență de vanilie,
   un praf de sare,
   colorant alimentar roșu.


   Pentru glazură:
   500 grame zahăr pudră,
   250 grame unt nesărat, la temperatura camerei,
   o fiolă esență vanilie,
   450 grame cremă de brânză, la temperatura camerei.




   Mod de preparare:

   Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
   Într-o tavă pentru brioșe se adaugă hârtii speciale.Dacă aveți forme din silicon, ungeți-le cu puțin unt sau ulei.
   Într-un bol încăpător se adaugă făina, zahărul, praful de copt, sarea și cacaoa.Se amestecă bine.
   Separat, într-un bol pentru mixer se bat ouăle bine și se adaugă apoi laptele bătut și oțetul.Se adaugă câte puțin colorant până se obține o compoziție roșu închis.Se încorporează apoi vanilia și coaja de lămâie.Cu ajutorul unei linguri se încorporează ingredientele uscate în compoziția obținută.

   Se adaugă aluatul obținut în formele pentru brioșe.Acestea trebuie să fie pline doar în proporție de 2/3 deoarece se umflă.Se coc brioșele la foc potrivit timp de 20-22 de minute.
   Între timp se prepară glazura.
   Se adaugă într-un castron încăpător untul și se mixează foarte bine.Se încorporează treptat crema de brânză și apoi vanilia.Se mixează totul la viteză maximă până se obține o cremă spumoasă.Se adaugă treptat zahărul și se continuă mixarea.
   Înainte de a se adăuga glazura peste brioșe, acestea se lasă la răcit.
   Se pot decora cu merișoare tocate mărunt, cireșe confiate sau bomboane decorative roșii.
   Brioșele Red Velvet se pot servi alături de un pahar de șampanie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu