miercuri, 23 martie 2016

Cornulețe cu cremă de ciocolată

   Acest tip de cornulețe sigur vă va uimi prin frăgezime și gust delicios.

   Ingrediente:

   Pentru mini rulouri:
   250 grame făină,
   o lingură zahăr fin,
   o linguriță cacao,
   50 grame margarină,
   o lingură vin Marsala,
   un albuș de ou,
   zahăr pudră,
   sare,
   ulei vegetal.

   Pentru umplutură:
   450 grame brânză ricotta,
   1/2 linguriță esență vanilie,
   150 grame zahăr fin.
   50 grame ciocolată neagră răzuită.




   Mod de preparare:

   Se mixează făina cu margarina, zahărul, cacaoa, sarea și vinul Marsala.Dacă mai este nevoie se poate pune puțină apă (va face compoziția mai pufoasă).
   Se învelește compoziția în folie alimentară și se bagă în frigider pentru vreo jumătate de oră.
   Se scoate, se întinde pe masă folosind un sucitor și se decupează din el bucățele în formă ovală.Bucățelele decupate se împăturesc (se trece parte peste parte) și se obține un fel de cornet, fără a se sigila capetele.
   Se pun la prăjit în ulei încins, apoi se scot pe prosoape absorbante de bucătărie.
   Se mixează brânza ricotta cu zahărul, esența de vanilie și ciocolata neagră.Se umplu cornetele cu această compoziție și se servesc presărate cu puțin zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu