sâmbătă, 4 iunie 2016

Prăjitură Vișinica

   Una dintre cele mai bune prăjituri cu vișine este următoarea, descrisă în rândurile de mai jos.



   Ingrediente:

   500 grame vișine,
   8 linguri cu vârf făină,
   8 ouă,
   300 grame zahăr,
   4 linguri ulei,
   o fiolă esență de vanilie,
   coaja rasă de la o portocală,
   2 plicuri praf de copt,
   un praf sare,
   o lingură zeamă de portocală.


   Mod de preparare:

   Se spală vișinele și se scot sâmburii.Se lasă apoi într-o sită la scurs.
   Se bat albușurile spumă tare, împerună cu un praf de sare.Se încorporează apoi zahărul treptat și se mixează până când acesta se topește.Se adaugă apoi gălbenușurile, pe rând.Se încorporează apoi câte o lingură de făină, iar la final câte o lingură de ulei.La final se adaugă praful de copt, esența de vanilie și coaja de portocală.
   După ce totul s-a încorporat foarte bine, se adaugă o lingură de suc de portocale și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule.
   Se toarnă compoziția în tavă.
   Într-o farfurie se adaugă puțină făină.Vișinele se tăvălesc cu partea tăiată în făină și apoi se așează peste blat cu partea pudrată în jos.
   Se coace prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 30-40 de minute, sau până când devine aurie la suprafață și este bine pătrunsă în interior.
   Înainte de a fi servită, se lasă să se răcească foarte bine, la temperatura camerei.
   Se taie cubulețe, sau romburi și se pudrează cu zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu