duminică, 28 februarie 2016

Cornulețe în două culori

   Aceste cornulețe sunt deosebite, nu doar prin aspectul lor ci și prin gustul fraged și delicios.

   Ingrediente:

   500 grame făină,
   125 ml lapte cald,
   125 ml ulei,
   15 grame drojdie proaspătă,
   un ou,
   o lingură zahăr,
   puțină sare,
   un ou,
   2 linguri pudră de cacao,
   un pic de nucă de cocos.

   Pentru siropul de zahăr:
   250 grame zahăr,
   un plic zahăr vanilinat,
   250 ml apă,
   suc de lămâie.




   Mod de preparare:

   Se pregătește mai întâi siropul de zahăr.Se pun toate ingredientele într-un vas mai mic, la foc mediu.Când este gata, se ia de pe aragaz.
   Se amestecă drojdia cu lapte cald, apoi se pune zahărul, se amestecă și se lasă deoparte.Se mixează oul cu puțin ulei și se pune peste mixul cu drojdie.Se omogenizează.
   Se împarte făina în două (se pun jumătățile în boluri diferite și în fiecare se presară puțină sare).Se pune cacaoa într-un bol și se amestecă cu făina.Se împarte compoziția cu drojdie între cele două boluri.Se omogenizează în ambele.Trebuie obținut un aluat mai consistent.
   Se trece cu sucitorul peste ambele tipuri de aluat, pentru a obține două foi mai subțiri.Se pune foaia cu cacao peste cealaltă.
   Se taie în triunghiuri, apoi acestea se rulează dinspre exterior înspre interior.
   Se pun cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.

   După ce s-au copt și s-au răcit puțin, se dau prin siropul de zahăr.Peste ele se poate presăra nucă de cocos.

Prăjitură cu cremă de brânză și lămâie

   Prăjitura cu cremă de brânză și lămâie este asemănătoare cremșnitului, este foarte aromată și cremoasă.


   Ingrediente:

   800 grame aluat foietaj,
   2 lămâi mari,
   400 grame cremă de brânză,
   1/2 ceașcă zahăr,
   2 linguri unt topit,
   3 linguri zahăr.


   Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 175 grade și se tapetează o tavă de prăjituri cu folie de aluminiu care se unge cu ulei.Se întinde aluatul de foitaj și se pune în tavă.
   Se amestecă coaja de la o lămâie și jumătate cu sucul de la 2 lămâi.
   Se bate crema de brânză cu o ceașcă de zahăr și se adaugă amestecul de lămâie.
   Se toarnă crema de brânză și lămâie peste aluat și se acoperă cu cel de-al doilea strat de aluat.
   Se topește puțin unt și se unge stratul superior al prăjiturii cu unt topit.Se amestecă restul de coajă de lămâie cu 3 linguri de zahăr și se presară deasupra untului.
   Se dă la cuptor circa 30 de minute, până se rumenește și se lasă prăjitura cu cremă de brânză și lămâie să se răcească 20 de minute, apoi se pune la frigider circa o oră înainte de servire.



Tort Egiptean

   Este obligatoriu să încercați acest tort, care are un gust excepțional și un aspect regal.Nu este greu să îl preparați și vă puteți delecta musafirii cu un preparat fin și elegant.

   Ingrediente:
 

   Pentru 3 blaturi subțiri:
   6 albușuri,
   6 linguri de zahăr,
   2 și 1/2 linguri de făină,
   150 grame alune de pădure/nuci măcinate.

   Pentru crema de gălbenușuri:
   10 gălbenușuri,

   10 linguri de zahăr,
   3 linguri rase de făină/amidon de porumb,
   20 grame zahăr vanilinat,
   340 ml lapte,
   170 grame unt,
   1 fiolă esență de vanilie.

   Pentru crema crocantă:
   200 grame + 4 linguri de zahăr caramelizat (făcut ca pentru crema de zahăr ars),
   130 grame alune de pădure/nuci tocate,

   200 ml frișca lichidă.

   Pentru decor (opțional):
   alune de pădure/nuci tocate,
   frișcă bătută,
   bucățele de zahăr caramelizat.




   Mod de preparare:

   Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
   Blatul:
   Cantitățile de la cele 3 blaturi sunt date împreună, dar pentru că le veți coace separat, ingredientele pentru fiecare blat în parte sunt: 2 albușuri, 2 linguri zahăr, 1/2 lingură de făină, 50 g alune măcinate/nuci.Se bat albușurile bine, se adaugă încet zahărul și se bat pentru omogenizare.Se încorporează treptat făina și alunele/nucile măcinate.Se întinde pe o tavă rotundă cu diametru de 20 de cm și dă la cuptor pentru 25 de minute.Se repetă pașii pentru fiecare blat din cele 3. 


   Crema de gălbenușuri:
   Într-o cratiță medie, pe foc mic, se amestecă încontinuu gălbenușurile, zahărul, făina/amidonul, zahărul vanilat și laptele până când se obține o cremă omogenă și tare.Se lasă crema la răcit.Se bate untul bine și se adaugă treptat, amestecând continuu, cremei răcite.


   Crema crocantă:
   Cu ajutorul unei spatule, se amestecă frișca cu alunele/nucile tocate și zahărul caramelizat zdrobit bucăți (nu pisat).


   La final:
   Se așează un blat, un strat de cremă de gălbenușuri, un strat de cremă crocantă.Se repetă.Dacă va rămâne cremă de gălbenușuri, cu ea se pot tapeta marginile tortului.După inspirație și gust, se poate orna cu frișcă, extra-zahăr caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.

Kurtos Kalacs

   Probabil te gândeai că este foarte complicat să pregătești Kurtos Kalacs la tine acasă, dar nu este așa.Nu ai nevoie de instrumente speciale și nici de multe ingrediente.

   Ingrediente
   300 ml lapte călduț,
   30 grame drojdie,
   100 grame unt topit,
   60 grame zahăr,
   două ouă,
   750 grame făină,
   puțin unt topit, în plus,
   zahăr pentru caramelul de deasupra.




   Mod de preparare:

   Se pune făina într-un bol și se face o gaură mică în mijloc.Se pune drojdia în această gaură și apoi se toarnă laptele călduț.Se amestecă bine cu mâna până când drojdia se dizolvă complet în lapte.Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă timp de 10-15 minute, până când drojdia începe să ”lucreze”.
   Separat, se amestecă untul topit, zahărul și ouăle, apoi se toarnă peste aluat și se frământă bine.Aluatul se lasă la dospit într-un loc călduros timp de aproximativ o oră.
   Pentru a obține forma specifică de Kurtos Kalacs se pot folosi cutii goale de bere acoperite bine cu folie de aluminiu.Folia se unge apoi cu unt topit ca să se poată desprinde cu ușurință la final.
   Când aluatul este dospit, se întinde în fâșii înguste și lungi pe suprafața de lucru.Aceste fâșii se înfășoară pe cutiile de bere ”ambalate” în folie de aluminiu.

   Colacii tradiționali se coc la cărbuni încinși, însă se poate folosi și cuptorul.În acest caz, se coc aproximativ 20 de minute la 200 de grade.După primele 10 minute se scot din cuptor sau se iau de pe grătar, se ung cu unt topit, apoi se dau prin zahăr și se mai lasă la foc încă 10 minute sau până când zahărul se caramelizează ușor.
   Colacii se mai pot da și prin nuncă, scorțișoară, etc.
   Când colacul este gata, se lovește capătul cutiei de bere de o suprafață dură și aluatul copt ar trebui să alunece ușor.


sâmbătă, 27 februarie 2016

Fata lui Liviu Vârciu

    Liviu Vârciu poate fi foarte mândru de fata lui care deşi are abia 14 ani, are toate şansele să îmbrăţişeze o carieră în modeling.Carmina a moştenit atât frumuseţea mamei sale, cât şi şarmul tatălui său, celebrul Liviu Vârciu.Pe lângă calităţile fizice care o pot ajuta să aleagă o carieră în modeling sau în actorie, fata lui Vârciu are şi o înălţime mai mare decât media vârstei la care se află, de aceea ar putea să se îndrepte mai mult spre modeling, fiind de asemenea ajutată şi de un păr bogat şi frumos.Suntem convinşi însă că orice drum ar alege Carmina în viaţa ei, Liviu va fi mereu alături de ea şi îi va oferi tot sprijinul necesar pentru ca aceasta să îşi îndeplinească visele.

    O galerie foto puteţi găsi AICI!!!

Proprietăţile urzicilor

Datorită substanţelor sale active, urzica este de mare ajutor în cloroze, anemii şi alte boli grave ale sângelui. Asociată cu alte plante medicinale, urzica este folosită cu succes şi contra leucemiei.

Proprietăţi terapeutice ale urzicilor

Celor care suferă de orice fel de alergie, le este recomandat să bea ceai de urzici o perioada mai îndelungată. Această plantă anihilează predispoziţia la răceli şi combate afecţiunile artritice şi reumatice. De asemenea, urzica poate uşura procesul de urinare la bărbaţi, mai ales dacă prostata este inflamată. Urzica este un diuretic. Ajută corpul să elimine acidul uric şi bacteriile care cauzează infecţii ale tractului urinar şi pietrele de rinichi. Totodată, poate scădea tensiunea şi uşura sindromul premenstrual.

Obiceiul antic de a te lovi cu urzici are o explicaţie plauzibilă. Aparent, planta conţine antihistaminice şi antiinflamatoare naturale. Se credea că frunzele înţepătoare ajută pătrunderea acestor substanţe în locurile afectate.

Beneficii multiple ale urzicilor

Urzică este recunoscută pentru acţiunea ei benefică asupra organismului uman, şi anume:

    - Vitaminizează, remineralizează şi echilibrează sistemul de apărare al organismului.

    - Elimină starea de anemie.
    - Acţionează bactericid, limitând sau înlăturând multiplicarea bacteriilor. Are efect benefic în bronşite şi astm. Fluidifică secreţiile bronhice şi favorizează eliminarea lor prin expectoraţie. Combate tusea.
    - Urzicile stimulează metabolismul şi secreţia bilei, cea pancreatică, gastrică şi intestinală. Totodată, stimulează peristaltismul intestinal (mişcările tubului digestiv provocate de musculatura acestuia) şi digestia. Urzicile sunt benefice în combaterea problemelor digestive, precum diareea, dizenteria şi stările inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv. Acţionează împotriva viermilor intestinali.
    - Activează procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor şi trombocitelor; fluidifică sângele.
    - Scade glucoza în sânge.
    - Activează regenerarea ţesuturilor şi epitelizarea, cicatrizând rănile. Influenţează favorabil reumatismul şi guta.
    - Urzicile sunt tonic capilar şi combat mătreaţa.

Asiguraţi-va că purtaţi mănuşi când culegeţi urzicile. Ţepii plantei conţin histamine care provoacă durere pentru câteva ore.

Efectele murăturilor asupra organismului

    Deoarece în sezonul rece nu ne putem bucura de legume proaspete, compensăm cu ajutorul murăturilor puse din toamnă, care au un efect benefic asupra organismului.Murăturile sunt sărace în calorii şi bogate în vitamine şi minerale, în principal vitamina C.Varza murată are cel mai mare conţinut de vitamina C, 100 de grame acoperind un sfert din necesarul zilnic al unui adult.Se recomandă ca murăturile să nu fie fierte pentru a păstra intacte toate vitaminele.Nutriţioniştii recomandă persoanelor sănătoase consumul de murături şi seara pentru că stopează apetitul, însă trebuie avut grijă şi la faptul că acestea duc la retenţie de apa din cauza conţinului ridicat de sare din zeama de la murături, de aceea se recomandă spălarea murăturilor înainte de consum.
    Persoanele diabetice, cardiace şi cu probleme gastrice trebuie să se abţină de la consumul de murături pentru a nu agrava aceste afecţiuni.
    Pentru a obţine murături foarte bune, trebuie să folosim legume proaspete, nepătate şi neatinse de brumă.Ele păstrează vitaminele rezistente la fermentaţie şi împrumută şi beneficiile celorlalte ingrediente folosite: hrean, mărar, frunze de ţelină, usturoi.

10.000 de Euro pentru fiecare bebeluş

    Începând cu anul 2018, copiii nou născuți ar putea primi de la statul român suma de 10.000 de euro. Este o propunere făcută de reprezentanţii Partidului Noua Românie, care vor ca prin această măsură să îi ajute pe tineri să îşi continue studiile, să îşi deschidă o afacere sau chiar să îşi cumpere o casă. Potrivit proiectului,
statul deschide un cont la naşterea copilului în care virează apoi câte 300 de lei lunar.

    Conform proiectului, banii vor putea fi utilizați doar în momentul în care copilul a împlinit vârsta de 18 ani și poate demonstra că a absolvit 12 clase. Acești bani pot fi folosiți doar de titular și numai în următoarele situații: pentru studii universitare, pentru a-și cumpăra o locuință, pentru a-și deschide o afacere sau pentru a se trata de vreo boală, în caz că este un tratament mai costisitor, titrează Vocea Românilor.
Această lege, a depozitului bancar înființat la naștere, are rolul de a recompensa fiecare copil născut în țară, pentru a-l ajuta să aibă un start în viață, dar și pentru a crește gradului de educație.În cazul în care titularul contului moare, banii nu sunt moșteniți de familie și se întorc la stat.
De la 1 ianuarie 2018, copiii cu vârsta între 0 și 18 ani vor primi o alocație lunară de 300 de lei. La vârsta de 6 ani, alocația va fi acordată numai dacă copilul este înscris la o școală gimnazială.Inițiatorii proiectului își propun să crească natalitatea din țară, să sprijine copiii pentru educație și dezvoltarea personală.

Gemene diferite

    O tânară de 20 de ani din Anglia a avut cea mai mare surpriză din viaţa ei atunci când a dat naştere la două fetiţe gemene, care bineînţeles i-au adus multă fericire şi bucurie în viaţă.Surpriza cea mare a fost atunci când a observat că una dintre fetiţe este albă precum laptele, iar cealaltă este mulatră.Se pare că prima fetiţă a luat caracteristicile fizice ale mamei, în timp ce a doua a luat caracteristicile fizice ale tatălui care este mulatru, deşi sansele ca acest lucru să se întample este de unu la un milion.

    Partea amuzantă este că prietenii cuplului glumeau în timpul sarcinii ca ar fi frumos să iasă un copil alb şi celălalt mulatru şi iată că acest lucru a devenit realitate.

Ser antirid

    După vârsta de 40 de ani, femeile încep să îşi facă griji tot mai mari din cauza ridurilor şi încearcă mereu să apeleze la diferite trucuri pentru a scăpa de aceste riduri încercând tot felul de seruri sau creme.Unul dintre trucurile folosite constă în folosirea uleiului de argan care are proprietăţi incredibile în regenerarea părului sau a pielii.

    Noi vă vom sfătui să folosiţi o reţetă antirid pentru care veţi avea nevoie de 50 ml de ulei de argan, 5 capsule de vitamina E şi 2 dischete de bumbac.
    Preparați un mix omogen, combinând uleiul de argan cu capsule de vitamina E. După ce ați obținut o compoziție omogenă, înmuiați dischetele și lăsați-le cu soluția în jurul ochilor. Lăsați conținutul pentru zece minute, timp în care vă puteți relaxa stând întinsă. Mai apoi, îndepărtați dischetele de bumbac și masați ușor pielea din jurul ochilor utilizând degetele.
    Pentru un efect mai bun, vă sfătuim să aplicaţi acest mix omogen câte puţin în fiecare seară.

marți, 23 februarie 2016

Budincă de brânză

   Această rețetă se prepară extrem de rapid și budinca de brânză este delicioasă.



   Ingrediente:

   120 grame brânză dulce de vaci,
   100 ml lapte dulce,
   3 ouă,
   2 linguri nucă de cocos,
   4 linguri zahăr,
   2 linguri griș,
   un plic praf de copt,
   2 linguri făină,
   o esență vanilie,
   o linguriță coajă de lămâie,
   o mână stafide,
   un praf sare.
 

   Mod de preparare:

   Se amestecă ingredientele pe rând până rezultă un aluat mai gros decât cel de clătite.
   Cu puțin unt se unge un vas de yena și se toarnă compoziția.
   Se dă vasul la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru 45 minute.
   Se scoate vasul când bunica se rumenește puțin și se taie după ce se răcește puți
n.


Sandwich Monte Cristo

   Un sandwich bun și gustos îl putem savura atât la micul dejun, cât și la cină.De asemenea, o gustare sățioasă poate fi reprezentată de un astfel de sandwich.Să vedem de ce avem nevoie.



   Ingrediente:

   2 ouă,
   4 felii de pâine,
   2 linguri de muștar,
   2 linguri de maioneză,
   200 grame șuncă presată,
   30 grame brânză rasă,
   2 linguri cu unt,
   sare și piper după gust.


   Mod de preparare:

   Se bat ouăle bine într-un vas îndeajuns de încăpător pentru un sandwich, cu puțină sare și piper.
   Se formează sandwich-urile cu muștar, maioneză, cașcaval și șuncă.
   Se pune sare și piper după gust și se presează puțin.
   Se topește untul într-o tigaie, la foc mic.
   Se înmoaie bine fiecare sandwich în parte în oul bătut și se pune în tigaie.
   Se prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenește ușor și brânza se topește.
 



Ruladă cu cocos și ciocolată

   O ruladă dulce este mereu apreciată, indiferent de ingredientele pe care le conține, iar rulada cu ciocolată și nucă de cocos este deosebit de gustoasă.

   Ingrediente:

   un pachet și jumătate de biscuiți,
   câteva linguri cu cacao,
   un pahar cu lapte,
   o lingură cu margarină,
   o ceașcă cu nucă de cocos,
   ½ ceașcă cu zahăr,
   câteva bucățele de ciocolată.




   Mod de preparare:

   Se mărunțesc foarte bine biscuiții într-un robot de bucătărie.Se amestecă biscuiții fărâmițați cu laptele, cacaoa și margarina.Se omogenizează, se modelează compoziția sub formă de bilă, se acoperă cu folie și se bagă în frigider peste noapte.
   A doua zi se amestecă nuca de cocos cu zahărul.
   Se scoate compoziția și se lasă la temperatura camerei și după ce se înmoaie puțin, se pune deasupra o folie alimentară și se trece peste ea cu sucitorul de câteva ori, fără a se subția.Se întinde uniform compoziția de nucă și zahăr peste foaia de blat și se rulează.Se topește ciocolata la bain-marie și se decorează rulada cu ea.Se bagă rulada cu cocos și ciocolată înapoi în frigider, pentru câteva ore.

sâmbătă, 20 februarie 2016

Cum a slăbit Sânziana Buruiană după naştere

    Sânziana Buruiană a devenit mamică acum câteva luni, dar a reuşit să slăbească fără să clipească, stârnind invidie în jurul ei.
La doar o lună de când a devenit mamă, Sânziana Buruiană și-a revenit complet, după naștere. Blonda nu mai are nici măcar un kilogram în plus și asta fără a ține vreo dietă.

    Nici nu ar avea cum, pentru că alăptează! Secretul siluetei sale ni-l dezvăluie chiar ea: ”Am avut norocul să nu mă îngraș în timpul sarcinii mai mult de zece kilograme, pe care le-am dat jos imediat, după ce am născut. Nu am făcut nimic să slăbesc, nu fac sport, nu am restricții alimentare. Nu consum deloc fasole, varză și alte alimente care i-ar putea face rău bebelușului. Am reușit să ajung la greutatea dinainte cred că doar datorită faptului că alăptez”.


    Sânziana a mai spus că nu a stabilit încă data botezului fetiței sale. ”Acum e prea micuță, iar apoi se va intra în postul Paștelui. Cred că o vom creștina abia după”, a adăugat aceasta pentru Libertatea.

Tort din trei ingrediente

   Cui nu-i plac torturile? Mai ales cele frumos ornate și care au mai multe tipuri de cremă?
 

   Este destul de complicat și costisitor să realizezi un tort deosebit, tocmai de aceea această rețetă este foarte simplă și nu ai nevoie decât de trei ingrediente.
 

   Nu necesită coacere, iar rezultatul este delicios, așa că trebuie să încerci acest tort.



   Ingrediente:

   Cremă de brânză bătută spumă sau frișcă,
   Căpșuni tăiate felii,
   Biscuiți graham.

   Pentru modul de preparare, vizionați următorul video.

Dieta de 7 zile pentru celulită

    Celulita este una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor, ea fiind prezentă mai ales la femei, însă există şi bărbaţi care prezintă urme de celulită.Celulita apare de obicei din cauza regimului alimentar neadecvat şi a sedentarismului.Vă oferim o dietă de 7 zile care să vă ajute să atenuaţi efectele celulitei asupra corpului dumneavoastră: 


Ziua 1

Mic dejun: iaurt, branză proaspătă, pâine din cereale integrale.

Gustare: Un fruct sau un suc de fructe.

Prânz: salată de cartofi cu peşte la grătar, o felie de pâine din cereale integrale.

Gustare: Fruct sau suc de fructe.

Cina: Legume la abur, piept de pui la grătar, salată, pâine de secară.

Ziua 2

Mic dejun: Muesli cu lapte slab.

Gustare: Migdale

Prânz: Tocăniţă de varză, carne slabă şi salată de sfeclă.

Gustare: Cafea neindulcită.

Cina: Legume la abur, piept de pui la grătar, salată, pâine de secară.

Ziua 3

Mic dejun: Suc de morcovi, cafea neagră.

Gustare: Seminţe nesărate de floarea soarelui.

Prânz: Salată de conopidă, pui la grătar, pâine de secară.

Gustare: Fruct sau suc de fructe.

Cina: Iaurt, pâine cu secară, salată.

Ziua 4

Mic dejun: Muesli cu lapte slab.

Gustare: Salată de fructe.

Prânz: Supă din carne de vită, cartofi şi morcovi, salată, pâine de secară.

Gustare: Suc de legume.

Cina: O felie de pâine integrală, gem, o cană de ceai verde.

Ziua 5

Mic dejun: O felie de pâine cu gem, o cană de ceai verde.

Gustare: Un fruct.

Prânz: mâncare de mazăre, pâine de secară, salată.

Gustare: Fruct sau suc de fructe.

Cina: Legume la abur, peşte, salată, pâine de secară.

Ziua 6

Mic dejun: Suc de fructe sau legume, brânză slabă, pâine de secară.

Gustare: Un fruct sau salată de fructe.

Prânz: Mâncare de soia, salată de cartofi şi suc de roşii.

Gustare: Căpşuni cu ciocolata neagră.

Cina: Legume la abur, piept de pui la grătar, salată, pâine de secară.

Ziua 7

Mic dejun: Suc de morcovi, cafea neagră.

Gustare: Seminţe nesărate de floarea soarelui.

Prânz: Salată de conopidă, piept de pui la grătar, pâine de secară.

Gustare: Fruct sau suc de fructe.

Cina: Paste integrale.


    Pe lângă acestă dietă vă recomandăm să consumaţi cel puţin 2 litri de lichide pe zi, să faceţi mişcare şi dacă aveţi posibilitatea să faceţi şi un masaj anticelulitic de cel puţin 2 ori pe săptămână.

Cremă de zahăr ars

   Crema de zahăr ars este un desert preferat de multe persoane, este simplu de făcut, iar gustul este extraordinar.

   Ingrediente:

   o cană de 200 de grame cu zahăr pentru cremă,
   un litru de lapte,
   o esență de rom,
   8 ouă,
   o cană de 150 de grame cu zahăr pentru caramel,
   un plic cu zahăr vanilat.

   Mod de preparare:


   Se pun cele 150 grame de zahăr într-un vas înalt și se lasă pe foc, până devine maro.Nu se ține prea mult deasupra flăcării, pentru că riscă să fie amar.După ce s-a topit, se ia cratița de pe foc și se distribuie uniform pe pereții vasului.
   Cu ajutorul unui mixer, se bat ouăle până devin spumă, apoi se adaugă toată cana de zahăr pentru cremă și zahărul vanilat.Se adaugă laptele și se amestecă mereu.Se adaugă esența de rom și zahărul vanilat.Se pune toată compoziția în cratița tapetată cu caramel (după ce caramelul s-a întărit).Se pune vasul cu cremă într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. 



 

   Crema de zahăr ars se pune în bain marie.Cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade.
   Desertul trebuie să stea la cuptor o oră și jumătate, până când se rumenește.
   Când este gata, se lasă să se răcească și se pune la frigider pentru 2 ore.

Dieta Andreei Marin

    Andreea Marin este una dintre cele mai cunoscute vedete din România, ea fiind foarte mult timp în lumina reflectoarelor, timp în care a încercat mereu să aibă grijă de aspectul fizic până în cel mai mic detaliu.După naşterea fiicei sale Violeta, Andreea a reuşit să scape de peste 22 de kg cu ajutorul unui nutritionist la care a apelat după ce a terminat de alaptat.Andreea a făcut câteva mărturisiri pe blogul personal despre obiceiurile alimentare din acea perioadă: 

”Pentru o bună bucată de vreme cel puţin, pâinea (de orice fel!), dulciurile, pastele şi orice tip de ulei (chiar şi cel de măsline) au fost excluse din meniul meu. Carnea (slabă, doar de pui, vită sau peşte, fireşte) şi legumele nu erau gătite cu niciun strop de ulei. La îndemână este şi opţiunea simplă, carnea la grătar, unde poţi să aşezi şi câteva felii din legumele tale preferate, care să-i împrumute aroma. Dacă îţi plac organele, îţi poţi permite, de exemplu, o porţie de limbă în aspic. Excepţia care-mi făcea plăcere: mezelurile nu prea grase, dar fără restricţie de cantitate şi cremvuştii ce pot fi însoţiţi de savoarea unui muştar fără zahăr. Şi, deşi ceapa sau usturoiul nu sunt indicate, nu strică din când în când un mujdei de usturoi făcut simplu, cu apă.Un NU hotărât sucurilor de orice fel, mai cu seamă celor îmbuteliate, indiferent că sunt acidulate sau ba (câte un suc proaspăt, făcut pe loc doar din anumite fructe cu continut de zahar scazut a devenit posibil doar în săptămânile de dieta în care fructele şi legumele erau permise; e important de ştiut că fazele dietei urmate de mine însemnau succesiuni de câte două săptămâni în care alternam reţetele, nedând astfel corpului meu ocazia să devină rezistent în faţa fazei de dietă urmate şi să stagneze la o greutate intermediară). Excepţia care mi-a făcut mare plăcere: limonada, cu îndulcitor în loc de zahăr, dar la fel de gustoasă. Apa, plată sau minerală, mi-a fost recomandată în cantitate minimă de 2 litri de lichid pe zi. Nu mi-a fost prea uşor să respect această îndrumare, recunosc. Nicio pauză mai mare de maxim 3 ore între mese! O mare greşeală e aceea de a-ţi închipui că e bine să mănânci cât mai rar, o dată sau de două ori pe zi. Și nici o masă după ora 20”.

Budincă de banane

   Dacă nu ai încercat budinca de banane, nu știi ce desert bun și delicios, pierzi.
   Pentru a prepara o astfel de budincă ai nevoie de câteva ingrediente și pașii necesari preparării sunt mai jos.


   Ingrediente:

   6-8 banane feliate,
   450 ml lapte,
   un plic de budincă cu aromă de vanilie,
   un pachet cremă de brânză,
   400 grame lapte dulce condensat,
   340 grame frișcă,
   2 pungi de vafe cu aromă de vanilie.




   Mod de preparare:


   Se tapetează cu hârtie de copt o tavă și se pune o pungă de vafe în ea, apoi bananele feliate.
   Se mixează laptele cu budinca.
   Separat se mixează crema de brânză cu laptele condensat, până se obține o compoziție pufoasă.
   Se pune apoi peste compoziția cu budincă, se omogenizează, se toarnă peste banane și se adaugă restul de vafe.
   Se bagă în frigider pentru câteva ore, apoi se servește.

luni, 15 februarie 2016

Slăbeşte 10 kilograme în 7 zile cu această licoare

    Dacă doriţi să slăbiţi şi să aveţi parte de un corp de invidiat, pe lângă multă mişcare, trebuie să evitaţi şi să consumaţi dulciuri şi mâncăruri grase şi pline de calorii.De asemenea puteţi să apelaţi la cure pe bază de băuturi care să vă ajute să scapaţi de grăsimi mai rapid.
   Cura urmatoare durează doar 4 zile, timp în care trebuie să consumi doar alimente sănătoase. Pentru a prepara această băutura eficientă în arderea grăsimilor, ai nevoie de:

• 2 litri de apă,

• Un castravete tăiat felii,

• O lămâie tăiată felii,

• O linguriţă de pudră de ghimbir sau o rădăcină de 2 cm de ghimbir proaspăt ras

• 12 frunze de mentă.

Cum procedezi

Puneţi apa într-un recipient şi apoi adăugaţi toate celelalte ingrediente, amestecând bine. După ce le-aţi combinat, acest amestec se ţine la frigider peste noapte (7-8 ore). Dimineaţa următoare se strecoară şi se consumă doar partea lichidă pe tot parcursul zilei. Deci, se pregăteşte de seara şi se consumă începând cu dimineaţa următoare.

Pe tot parcursul dietei, puteţi avea orice mese doriţi, însă nu trebuie să beţi nimic altceva decât aceasta apă. Puteţi să o purtaţi cu voi oriunde mergeţi, trebuie doar să aveţi puţină bunăvoinţă. Cele mai bune rezultate, în ceea ce priveşte pierderea în greutate, le-au avut persoanele care, pe lângă acest consum de apă , au efectuat periodic şi exerciţii fizice, acestea pierzând până la 12 kilograme în aproximativ 30 de zile. După incheierea celor 30 de zile de dietă, puteti mentine greutatea corporală la care aţi ajuns pentru timp îndelungat, dacă veţi consuma aceasta apă măcar două zile pe săptămână.

Tort Doboș

   Tortul Doboș ne aduce aminte de copilărie și este un desert cu care sigur nu vei da greș dacă îți dorești să impresionezi.



   Ingrediente:

   Pentru foi:
   100 grame făină,
   50 grame unt,
   100 grame zahăr,
   6 ouă.

   Pentru cremă:
   250 grame unt,
   250 grame zahăr,
   400 grame ciocolată,
   50 ml apă.

   Pentru glazură:
   20 ml smântână,
   200 grame zahăr.


   Mod de preparare:

   Ouăle se bat cu zahărul, pe baie de aburi.Când compoziția devine legată, omogenă, se dă deoparte și se lasă să se răcească.Se adaugă făina și untul.Se omogenizează.Se folosește o tavă de copt, întoarsă și se așază o foaie pergament.Se coc foi în strat subțire, apoi se lasă la răcit.
   Pentru cremă se prepară un sirop din zahăr cu apă, se lasă să fiarbă bine, apoi se lasă la răcit.Se topește ciocolata pe baie de aburi.Siropul se adaugă peste ciocolata topită.Toată compoziția se spumează cu untul moale.Crema se întinde între foi și prăjitura se lasă la frăgezit până a doua zi.
   Se pregătește o glazură de caramel punându-se zahărul la topit.Când se topește și devine rumeniu, se adaugă foarte repede smântâna.Se omogenizează, apoi se toarnă glazura pe ultima foaie de aluat de pe prăjitură, se întinde cu un cuțit cu lamă lată. 

Tensiunea arterială normală, în funcţie de vârstă


    Hipertensiunea arterială poate pune în pericol sănătatea bolnavului, deoarece poate provoca leziune pe artere și poate crește riscul de accident vascular, infarct, insuficiență renală și alte afecțiuni grave. Medicamentele care scad tensiunea sunt, deseori, foarte agresive, de aceea ar fi bine să previi apariția acestei boli având un stil de viață cât mai sănătos. De asemenea, îți poți lua periodic tensiunea arterială, pentru a vedea dacă apar schimbări și dacă este cazul să te îngrijorezi. Pentru asta, ar trebui să știi care este valoarea normală a tensiunii în ficare etapă a vieții. Ai aceste informații în tabelul de mai jos.

Potrivit specialiștilor de la Asociația Americană a Inimii, citați de goodmorningcenter.com, de la vârsta de 20 de ani ar trebui să îți iei tensiunea la fiecare doi ani, dacă este mai mică de 120/80. Când valoarea ei este mai mare, vizitele la medic ar trebui să fie mai dese. Tensiunea crește cu fiecare bătaie a inimii și scade în timpul dintre două bătăi. Din această cauză, ea poate varia de la un minut la altul, mai ales dacă apar schimbări ale posturii, dacă faci mișcare, te stresezi sau nu dormi bine. Dacă valoarea este prea mare o dată, nu înseamnă că suferi de hipertensiune. Medicul tău trebuie să îți măsoare tensiunea de mai multe ori, în perioade diferite. Pentru a pune un astfel de diagnostic.

Semne că suferi de hipertensiune arterială
De cele mai multe ori, hipertensiunea arterială trece neobservată, însă sunt unele semne care ar trebui să te trimită la medic. Astfel, durerile constante de cap, dificultățile de respirație și sângerările nazale sunt un semnal de alarmă. Riscul de a suferi de această afecțiune crește după 45 de ani, de aceea, după această vârstă, ar trebui să o iei anual. Sedentarismul, fumatul, consumul excesiv de sare, lipsa de potasiu, lipsa de vitamina D, consumul excesiv de alcool și stresul pot favoriza apariția bolii.

Sărățele cu telemea, cașcaval și mac

   Sărățelele sunt preferate de toată lumea, sunt simplu de preparat și au un gust deosebit.Pentru această rețetă aveți nevoie de puține ingrediente și de doar câteva minute.

   Ingrediente:

   Pentru aluat:
   250 grame margarină,
   două linguri untură,
   350 grame brânză telemea, 
   o lingură borș,
   esență de vanilie, 
   o bucățică de drojdie,  
   făină cât cuprinde, pentru un aluat ușor de modelat,
   50 ml lapte sau apă minerală, 
   un iaurt mic.



   Pentru decor:
   două ouă,
   mac, 
   cașcaval ras.

   Mod de preparare:

   Se amestecă bine toate ingredientele.Dacă telemeaua e sărată, coca nu mai necesită sare, dacă nu, se mai pune sare, după gust.
   Se frământă până iese un aluat care nu se mai lipeşte de mâini, apoi se lasă la crescut 45 de minute.Se întinde coca până se obţine o foaie de circa 2 mm şi se taie în diverse forme.
   Se ung cu două ouă bătute şi se presară mac, apoi se bagă la cuptor până devin aurii.
   Cu puţin timp înainte de a fi scoase din cuptor, se presară pe ele caşcaval ras şi se mai lasă 5 minute. 




Alocaţie de 100 de Euro

    Se apropie alegerile, iar mulţi dintre politicieni încearcă să vină cu legi care să le atragă cât mai multe voturi.Astfel dacă unii au propus înfiinţarea mai multor creşe sau ca angajaţii să primească o masă caldă la muncă, un senator UNPR propune creşterea alocaţiei pentru copii la 100 de Euro.Acordarea acestei alocaţii va fi însă condiţionată de absenţele de la şcoală: fiecare copil va trebui să aibă prezenţă 100% la cursuri.Banii pentru acordarea acestor alocaţii ar putea veni din taxa pe viciu sau recupararea prejudiciilor aduse statului.În prezent alocaţia lunară este de 84 de lei, dar dacă se va ajunge la alocaţia de 100 de Euro, părinţii nu vor primi doar bani ci se vor primi bonuri pentru haine, bonuri pentru mâncare şi o sumă de bani.

Tort Red Velvet

   Un tort extrem de interesant, de gustos și mai ales cu un aspect minunat este Tortul Red Velvet pentru care găsiți rețeta puțin mai jos.

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   250 grame făină,
   1/2 linguriță sare,
   2 linguri cacao,
   120 grame unt la temperatura camerei,
   300 grame zahăr,
   două ouă,
   o lingură esență de vanilie,
   250 ml lapte bătut,
   3 linguri colorant roșu lichid,
   o linguriță oțet de mere,
   o linguriță bicarbonat de sodiu,
   un praf de copt.

   Pentru cremă:
   250 grame cremă de brânză,
   250 grame mascarpone,
   o lingură esență de vanilie,
   120 grame zahăr pudră,
   400 ml frișcă lichidă.




   Mod de preparare:

   Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul stins cu o linguriță de oțet, sarea și praful de cacao.
   Într-un alt vas se bate untul, se adaugă zahărul și se amestecă foarte bine.Peste mixtura de zahăr cu unt se adaugă cele două ouă, un praf de sare și vanilia, amestecandu-le până devin o cremă.
   Se amestecă în alt vas colorantul cu laptele bătut și după omogenizare se adaugă puțin câte puțin laptele colorat peste făină.
   Aluatul rezultat din cele două compoziții, se împarte în două părți egale și se toarnă în două tăvi de copt identice pentru tort.Se dau la cuptorul încins în prealabil la 175 grade, pentru circa 30 minute sau până când trec testul cu scobitoarea.După ce se coc, se scot blaturile din tăvi și după ce se răcesc de tot, se învelesc în folie de plastic sau de aluminiu și se dau la congelator pentru 45 de minute, înainte de a le tăia în două.În acest mod nu se vor sfărâma.
   Firimiturile rezultate din tăierea blaturilor nu se aruncă, ci se păstrează.
   Într-un al vas se amestecă cu mixerul crema de brânză și mascarpone, până se obține o cremă moale și fină.Se adaugă vanilia și zahărul pudră și se amestecă din nou până la încorporarea completă.Se bate frișca și se adaugă treptat la crema de brânză.Se dă crema la frigider până se întărește bine, 30 minute - o oră.
   Blatulurile tăiate se umplu cu cremă.Tortul rezultat se îmbracă în cremă și se ornează cu firimiturile păstrate.Se dă la frigider pentru minim 3 ore.

miercuri, 10 februarie 2016

Salată bavareză

   Atunci când nu știi ce să mai gătești, poți alege o salată delicioasă, care se prepară în 30 de minute, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente:



   Ingrediente:

   8 cartofi albi, făinoși,
   2 castraveţi acri,
   o ceapă roșie,
   4 ouă,
   4 linguri maioneză,
   un praf de sare,
   un praf de piper.

   Mod de preparare:

   Se spală bine cartofii și se pun la fiert în apă cu sare, în coajă.
   Cele 4 ouă se fierb tari, iar castraveţii muraţi se taie cuburi.Ceapa se taie peștișori.
   Cartofii fierți se curăţă de coajă, se taie cuburi și se amestecă cu maioneza, cât sunt calzi.
   Se adaugă restul ingredientelor: castraveţii bine scurși de zeamă, ouăle, ceapa, sare si piper după gust.Se amestecă totul cu atenție.

   Poftă bună!

Prăjitură cu vanilie și brânză

   Una dintre cele mai bune prăjituri, preferată de gospodine și de musafiri, este cea cu vanilie și brânză.Iată cum trebuie să o prepari:

   Ingrediente:

   două foi de aluat,
   două cutii de cremă de brânză, la temperatura camerei,
   230 grame zahăr,
   o linguriță vanilie,
   un sfert de pachet de unt (topit),
   o lingură scorțișoară,
   4 linguri zahăr.




  Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.Se pulverizează puțin spray de gătit într-o tavă de copt.Se pune o foaie de aluat în tavă, acoperind și marginile tăvii.Se bagă tava în cuptor pentru 5 minute.
   Între timp se mixează crema de brânză cu zahărul și vanilia.Se scoate tava, se întinde peste aluat crema și se acoperă cu a doua foaie de aluat.Se sigilează marginile, împăturindu-le.
   Se unge prăjitura cu untul topit, după care se pres
ară scorțișoara și cele patru linguri de zahăr.Se bagă tava în cuptor pentru 30 de minute.

În ce direcţie merge autobuzul?

   O simplă problemă de logică a dat mari bătăi de cap multor adulţi, însă potrivit unor cercetători, pentru copii acest test este unul extrem de simplu.Acest test pune urmatoarea întrebare: în ce direcţie se deplasează autobuzul din imagine?

    Răspunsul este destul de simplu, dacă descoperim indiciile: 
- la o privire mai atentă îți poți da seama că ușile autobuzului nu se văd, ceea ce înseamnă că… sunt pe partea opusă. Acest indiciu ne ajută să deslușim misterul.Dacă ne-am afla în Marea Britanie, șoferul ar trebui sa stea în partea dreaptă, opusă ușilor. Asta înseamnă că autobuzul s-ar deplasa spre dreapta. În schimb, în România, ca și în majoritatea țărilor, volanul vehiculelor este pe partea stângă, având ușile pe partea opusă (cea pe care nu o vedem). În acest caz, mijlocul de transport se deplasează cu siguranță spre stânga.
    Se pare că între copii şi adulţi există diferenţe în procesul de gândire, astfel copii se folosesc de primele indicii vizuale şi sunt mai rapizi, pe când adulţii caută indicii mai complicate care de multe ori le distrage atenţia de la soluţia simplă.

Cel mai delicios tiramisu

   Rețetele pentru tiramisu sunt numeroase și care de care mai sofisticate.Dar dacă vrei să îți iasă un tiramisu delicios, cât mai repede și mai simplu, alege rețeta următoare:

   Ingrediente:

   2 linguriţe cafea instant (nes),
   2 linguri vin de Marsala,
   50 grame fulgi ciocolată amăruie,
   225 grame Mascarpone,
   4 linguri whiskey,
   2 linguri zahăr pudră,
   250 ml frişcă,
   ½ linguriţă esenţă de vanilie,
   8 pişcoturi, rupte în câte 3 bucăţi,
   o lingură cacao, pentru servit.




   Mod de preparare:
   Cafeaua instant se dizolvă în 100 ml apă.Se adaugă vinul şi se lasă să se odihnească.
   Fulgii de ciocolată se pun în blender şi se amestecă până se zdrobesc.
   Într-un vas adânc se pune brânza Mascarpone, whiskey-ul şi zahărul.Se amestecă aproximativ un minut cu mixerul până se omogenizează.
   Separat, frişca se amestecă bine cu esenţa de vanilie până se întăreşte.Când este gata, se încorpozează cu o spatulă în crema de brânză.
   Jumătate din bucăţile de pişcoturi se înmoaie în cafea.Se pun în pahare sau în vase mici.Deasupra se pune ciocolată, apoi se completează cu cremă de mascarpone.Se continuă cu încă un strat de pişcoturi înmuiate în cafea, apoi ciocolată şi mascarpone.Se servesc reci, pudrate cu cacao.

Greutatea ideală în funcţie de vârstă

    Pentru a urmări în permanenţă starea noastră de sănătate şi predispoziţia la boli, ar trebui să ţinem cont şi de greutatea noastră în funcţie de vârstă.Trebuie să ţinem cont de faptul că această greutate ideală ţine de fiecare persoană în parte şi nu trebuie să ne comparăm cu cei din jurul nostru.Mai jos aveţi un tabel care vă arată care este greutatea ideală în funcţie de vârstă.

    Dacă descoperiţi că aveţi mai puţine kilograme decât ar trebui, ar fi bine să faceţi o vizită la medic şi să verificaţi dacă nu cumva suferiţi de vreo afecţiune care v-a afectat organismul.
    Dacă sunteţi la o greutate ideală înseamnă că aveţi un organism sănătos şi ar fi indicat să îl păstraţi în felul acesta prin diete, un stil de viaţă echilibrat şi cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi.
    Dacă aveţi kilograme în plus, ar trebui să începeţi să le daţi jos cu ajutorul dietelor şi a mişcării, pentru a evita apariţia unor boli cardio-vasculare sau a diabetului.

Brioșe cu Nutella

   Brioșele sunt delicioase și la mare căutare indiferent de modul în care alegi să le pregătești.Însă brioșele cu Nutella sunt absolut demențiale.



   Ingrediente:

   Pentru brioșe:
   450 grame făină albă cernută,
   230 grame zahăr alb,
   1/2 linguriță sare,
   2 lingurițe praf de copt,
   75 ml ulei vegetal,
   2 ouă,
   un borcan de Nutella,
   175 grame iaurt grecesc.


   Mod de preparare:
   Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.Se pune hârtie de brioșe în tava specială.
   Se amestecă făina cu zahărul alb, sarea și praful de copt.În alt bol se mixează uleiul, ouăle și iaurtul grecesc.
   Se pune mixul cu făină peste mixul cu ingredientele umede și se omogenizează.Se umple pe trei sferturi tava cu brioșe cu această compoziție.Se pune peste fiecare brioșă Nutella într-un strat generos.Se acoperă Nutella cu altă parte de compoziție.Se bagă tava în cuptor pentru 20 de minute.

duminică, 7 februarie 2016

Gogoși cu brânză

   Când îți este poftă de o porție de gogoși, trebuie să alegi rețeta de mai jos.Vei obține gogoși moi, pufoase, delicioase, cu care sigur te vei delecta.


 

   Ingrediente:

   1/4 kg brânză de vaci,
   50 grame unt,
   2 gălbenușuri,
   200 grame făină,
   10 grame drojdie,
   2 linguri cu zahăr,
   o lingură cu lapte,
   sare.

   Mod de preparare:

   Brânza de vaci se freacă cu untul și cu cele 2 gălbenușuri.Drojdia se diluează în laptele călduț și se pune peste brânză.
   Pe urmă se amestecă făina cu sarea, zahărul și compoziția de brânză.Se frământă bine și se lasă la dospit o oră.
   Pe urmă se întinde cu sucitorul la o grosime de un deget.
   Cu un păhărel se taie gogoșile și se prăjesc pe ambele părți în ulei fierbinte.Se pudrează cu zahăr vanilat.

Întăritor pentru unghii

   Mâinile sunt cartea de vizită pentru o femeie și o manichiură perfectă este mereu de admirat.Dar pentru a avea o manichiură neștirbită, trebuie să ai și unghii frumoase, îngrijite și rezistente.
   Dacă ai nevoie de un tratament foarte eficient pentru întărirea unghiilor, folosește recomandarea noastră:

   Ingrediente necesare:

   15 grame gelatină,
   o ceașcă cu apă.



   Mod de preparare:

   Se pune gelatina într-un castron de sticlă sau ceramică.Se toarnă apa într-un ibric şi se aduce la fierbere.Se toarnă apa fierbinte peste gelatină şi se amestecă până ce aceasta se dizolvă.Se lasă amestecul să se răcească atât cât să nu frigă la atingere.
   Se înmoaie degetele în lichid astfel încât unghiile să fie complet sub suprafaţă, pentru un tratament mai eficient al rădăcinii.Se lasă unghiile să se bucure de tratamentul de întărire circa 5 minute, apoi se clătesc cu apă călduţă şi se poate aplica o cremă de mâini obişnuită.
   Amestecul de gelatină se poate păstra la frigider circa 2 luni într-o cutie de plastic cu capac și se poate scoate cantitatea necesară ori de câte ori este nevoie şi se încălzeşte la microunde.




sâmbătă, 6 februarie 2016

Tort fără ouă, lapte sau unt

   Rețetele de torturi și de prăjituri sunt foarte variate și extrem de numeroase, dar un tort fără ouă, lapte sau unt, este chiar ceva neobișnuit.
 

   Un astfel de tort se prepară în tavă, rapid, fără mari bătăi de cap și arată foarte apetisant.


   Rețeta o găsiți mai jos:

   Ingrediente:

   1/2 cană cu făină,
   3 linguri cu cacao,
   o cană cu zahăr,
   o linguriță bicarbonat de sodiu,
   1/2 linguriță sare,
   o linguriță esență vanilie,
   5 linguri ulei,
   o cană cu apă.

   Dacă vrei să vezi cum se prepară și ce pași trebuie să urmezi, vizionează video-ul de aici.

Teo Trandafir a avut o mare surpriză

    Teo Trandafir este una din cele mai cunoscute prezentatoare din România, ea făcându-se cunoscută prima dată împreună cu Mircea Badea alături de care a prezentat un matinal la Antena 1, apoi a prezentat o emisiune de mare succes la ProTV pentru e perioadă lungă de timp.La un moment dat Teo a decis să facă un pas mare în viaţa ei şi a adoptat o fetiţă, care i-a adus multă linişte şi fericire în viaţă.Acesta a crescut destul de mare şi acum câteva zile i-a facut mamei sale, care momentan prezintă o emisiune la Kanal D, o mare supriză: s-a prezentat în emisiunea mamei sale.

    Bineînţeles că Teo cu umorul ei inconfundabil a întrebat: "Ce cauţi tu aici, de ce nu eşti acasă?", iar răspunsul fetiţei a surprins pe toata lumea: "Pentru că te iubesc şi pentru că eşti mai frumoasă live!!!".

    Dacă doriţi să vedeţi cât de mare s-a făcut fetiţa lui Teo, intraţi AICI!!!

Mușuroi cu banane

   Probabil ai auzit până acum despre celebrul ”Mușuroi cu banane” și poate știi cât de delicios este.Dar ceea ce nu știai, este că îl poți prepara de la A la Z, foarte simplu, în bucătăria ta, fără să mai cumperi din comerț varianta semipreparată.

   Ingrediente:


   3-5 banane.
   Pentru aluat:
   280 grame făină,
   3 ouă,
   130 grame zahăr,
   125 ml lapte,
   120 ml ulei vegetal,
   o lingură praf de copt,
   2 fiole esenţă de vanilie,
   3 linguri cacao.
   Pentru cremă:
   745 ml lapte,
   3 linguri amidon de porumb,
   3 linguri făină,
   2 fiole esenţă de vanilie,
   o lingură unt,
   70 grame zahăr,
   80 grame ciocolată,
   o cutie praf de frişcă,
   245 ml lapte rece.


   Mod de preparare:

   Se preîncălzește cuptorul.
   Într-un bol mare, se bat cu mixerul ouăle cu zahărul până formează o spumă cremoasă.Se adaugă laptele, uleiul și vanilia și se amestecă până se omogenizează.Se adaugă jumătate din cantitatea de făină, cacao și praful de copt, cernut printr-o sită.Se amestecă la treaptă medie, cu mixerul.Se cerne prin sită și făina rămasă și apoi se încorporează cu mixerul.Pe fundul unei  tave rotunde de tort se pune o hârtie de copt și se toarnă aluatul, uniformizând cu o spatulă.Se dă la cuptor 25 de minute, la 180 de grade sau până când aluatul nu se mai lipește de scobitoare.Se scoate și se lasă la răcit un pic. 

   Se scoate din tavă și se îndepărtează hârtia de copt de pe fund.Cu ajutorul unui cuțit se taie aluatul la mijloc lăsând o margine cam de 2-3 cm grosime.Înăuntru se pun câteva banane, una lângă alta, câte încap, iar restul de aluat se păstrează.


 

   Într-un cratiță mare se pun făina, amidonul și zahărul.Se adaugă laptele și la foc mediu se amestecă până se îngroașă.Atunci se adaugă untul și vanilia, amestecând ușor până se încorporează în cremă.Se lasă la răcit.
   Separat se bate laptele rece cu pudra de frișcă, cu mixerul, până se întărește.Se adaugă deasupra crema din cratiță și se combină, cu ajutorul unei spatule de plastic.Ciocolata mărunțită se încorporează în cremă și se dă totul la frigider pentru 30 de minute.
   Se toarnă crema peste aluatul cu banane și se uniformizează.Se mărunțește aluatul rămas și se pudrează apoi deasupra prăjiturii, acoperind cu totul stratul de cremă
.

Loredana Chivu "se tunează" din nou

    Loredana Chivu este cunoscută tuturor din vremea când a ajuns asistentă TV la "Un show păcătos", dar şi din mega-scandalul pe care l-a provocat alături de Leo de la Strehaia.Deşi arată foarte bine şi are forme de invidiat, surse din anturajul asistentei TV au declarat că aceasta îşi doreşte să îşi bage grăsime în fese pentru a le face mai bombate şi vrea să îşi reconstruiscă gropiţele din obraji.Deşi ţine un regim alimentar strict şi merge foarte des la sală, Loredana apelează la specialiştii în chirurgie estetică pentru a corecta sau pentru a îmbunătăţi unele zone pe care ea nu le poate modela.

    Voi ce părere aveţi: are nevoie de aceste intervenţii chirurgicale?Dacă doriţi să vedeţi câteva fotografii cu Loredana Chivu, intraţi AICI!!!

Batoane de ciocolată fără coacere

   Acest desert este foarte simplu de preparat, nu necesită coacere și ingredientele necesare sunt ieftine și puține la număr.

   Ai nevoie de doar 15 minute pentru a găti aceste batoane foarte gustoase, fragede și dulci.

   Rezultatul va uimi și pe cei mai mofturoși, iar copiii vor fi foarte încântați să se delecteze cu niște batoane delicioase.



   Ingrediente:

   fulgi de ciocolată, 
   unt topit,
   zahăr brun,
   unt tocat,
   zahăr pudră,
   unt de arahide, 
   ciocolată neagră. 

   Pentru a vedea cum se prepară batoanele de ciocolată fără coacere, trebuie să urmăriți acest video.

Băutura care te ajută să nu te mai îngraşi

    Cu toţii ştim că obezitatea a devenit o mare problemă în zilele noastre, iar din lipsă de timp pentru exerciţii şi diete, căutăm mereu alternative care să ne ajute să stopam măcar obezitatea.Vă oferim o metodă pe care o puteţi folosi cu încredere şi care vă va ajuta să nu mai puneţi kilograme în plus, doar consumând această băutură în fiecare dimineaţă.
    Aveţi nevoie de 5-6 fire de pătrunjel, 1 kilogram de lămâi, 1 lingură de bicarbonat şi 3 litri de apă.Fierbeţi timp de 5 minute lămâile mărunţite împreună cu pătrunjelul, iar la final adăugaţi bicarbonatul.Atunci când acestea au fiert lăsaţi să se răcească timp de o ora după care strecuraţi conţinutul şi beţi câte un pahar din acestă băutură în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.
    Dacă vă hotarâţi să urmaţi acestă metodă, asteptăm părerile de la dumneavoastră.

Tort cu cremă de vanilie

   Dacă ai o ocazie specială și nu știi ce tort să pregătești pentru a impresiona și a avea un rezultat deosebit, încearcă această minunată rețetă de tort cu cremă de vanilie:

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   4 linguri cu zahăr,
   4 ouă,
   4 linguri cu făină,
   un vârf de cuțit cu praf de copt,
   4 linguri cu lapte,
   un gem mai acrișor.
   Pentru cremă:
   300 ml lapte,
   3 linguri cu amidon,
   600 ml smântână pentru frișcă,
   3 ouă,
   6 linguri cu zahăr,
   15 grame gelatină,
   un plic zahăr vanilinat.




   Mod de preparare:

   Se mixează gălbenușurile adăugând alternativ făina și laptele și la sfârșit se adaugă praful de copt amestecat cu puțină făină.Albușurile se bat spumă și se adaugă toate dintr-o dată la amestecul de gălbenușuri.Se toarnă blatul într-o tavă de dimensiuni 25x40 tapetată cu foaie de copt și se coace la 180 grade Celsius, timp de 15 minute.Se răstoarnă blatul pe o altă hârtie de copt, se rulează și se lasă să se răcească.Când s-a răcit, se unge cu gem și apoi se rulează și se lasă să stea la rece.
   Pentru cremă se amestecă într-o crăticioară ouăle cu amidonul, zahărul, zahărul vaniliat și apoi se toarnă treptat laptele amestecând mereu.Gelatina se pune la hidratat în 3 linguri de apă.Se pune crăticioara la foc mic și se amestecă bine cu telul până când compoziția începe să se îngroașese ca o budincă, fără să se formeze cocoloașe.Când amestecul este de consistența unei budinci, se oprește focul și se adaugă gelatina hidratată.Se amestecă bine și se lasă să se răcească.
   Smântâna dulce se mixează până se transformă în frișcă și se adaugă peste ea amestecul de gălbenușuri răcit.Se amestecă ușor și trebuie avut grijă să nu se formeze cocoloașe.
   Rulada se taie felii cam de 1 cm grosime.Se tapetează un bol cu folie transparentă și începând cu mijlocul se așeză una lângă alta feliile de ruladă.Se lasă vreo 6-7 felii deoparte.Se însiropează feliile cu puțin lapte (4-5 linguri) apoi se toarnă crema și deasupra se pun una lângă alta feliile de ruladă rămase.
   Se bagă bolul la frigider timp de 4-5 ore, apoi se răstoarnă cu grijă pe un platou (se pune platoul deasupra și se răstoarnă).

miercuri, 3 februarie 2016

Prăjitură Miruna

   Prăjitura Miruna este un amalgam de arome, texturi și culori, incredibil de dulce, delicios și care te va face să ceri și o a doua porție.Merită să o încercați!

   Ingrediente:

   2 pungi cu pișcoturi,
   300 ml cafea rece,
   5 gălbenușuri,
   10 linguri cu zahăr,
   un kg frișcă lichidă,
   un kg portocale,
   200 grame zahăr,
   25 grame gelatină,
   2 cutii compot de mandarine,
   5 albușuri,
   250 gr zahăr.
 

   Mod de preparare:

   Se prepară o cafea concentrată și aromată.
   Portocalele se spală foarte bine, apoi se curăță de coajă, cât mai subțire, fără partea albă, pe cât posibil.Coaja se pune la fiert în apă opărită și după ce a dat într-un cloclot, se adaugă cele 200 grame de zahăr și se lasă să fiarbă până mai scade lichidul și cojile devin lipicioase și lucioase.Se lasă să se răcească, apoi se taie cubulețe.Sucul lăsat la fierbere se adaugă în cafeaua preparată mai devreme.
   Cele 5 gălbenușuri se mixează cu  cele 10 linguri de zahăr, apoi se transferă compoziția pe baie de aburi și se lasă acolo până devine fierbinte și se topește tot zahărul.Se lasă la temperat în apă rece, apoi se spumează cu mixerul.
   Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă, apoi se încălzește cât să se topească.
   Frișca se bate bine și se dă la rece.
   Se adaugă gelatina peste compoziția de ouă și apoi se încorporează și frișca.
   Portocalele și mandarinele se taie cubulețe și se adaugă în cremă împreună cu coaja confiată.
   Se pregătește o tavă de copt, prevăzută cu folie alimentară.Se așază un strat de pișcoturi însiropate în cafea.Se așază crema, se nivelează frumos și se dă la rece timp de câteva ore.
   Între timp se pregătește o bezea din cele 5 albușuri care se mixează foarte bine cu cele 250 de grame de zahăr.Compoziția de albuș trebuie să fie densă și fermă, iar la final prăjitura se glazurează cu această bezea.