luni, 1 februarie 2016

Pui crispy ca la KFC

   Puiul crispy în crustă crocantă este foarte bun la gust și se consumă cu diferite garnituri.Secretul acestei cruste constă în fulgii de cartofi instant cu care se învelesc bucățile de pui.Rețeta o găsești mai jos:



   Ingrediente:

   - 2 kilograme de pui tăiat bucăţele,
   - o cană cu făină,
   - jumătate de cană cu fulgi de cartofi instant,
   - o lingură cu sare,
   - o lingură cu mix de ierburi uscate,
   - jumătate linguriţă piper negru,
   - jumătate linguriţă piper cayenne,
   - jumătate lingură pudră de usturoi,
   - o lingură pudră de ceapă,
   - două ouă,
   - 1/4 cană de apă,
   - ulei pentru prăjit.


Pentru a vedea cum se prepară puiul crispy, urmăriți video-ul de aici.

duminică, 31 ianuarie 2016

Cât de răi sunt oamenii in funcţie de zodie

    Cu toţii ştim că zodiile ne influenţează într-un fel sau în altul şi că ele ne definesc cu o serie de calităţi, dar şi cu defecte.De aceea ne-am hotarat să îţi prezentăm cât de răi sunt oamenii în funcţie de zodie: 

Berbec. Aceşti nativi sunt foarte egoişti. Ai putea fi în pericol de moarte şi ei tot nu ar observa, fiind prea preocupaţi de problemele lor. Sunt impulsivi şi spun, de obicei, ce le trece prin cap, fără a se gândi la consecinţe. Dacă te vei supăra vreodată pe ei, nu vor înţelege de ce şi în niciun caz nu se vor gândi că este vina lor. Sunt dominaţi de planeta Marte, aşa că nu se vor da niciodată înapoi de la luptă şi nu au o problemă cu a folosi violenţa, pentru a obţine ce îşi doresc.

Taur. Persoanele din această zodie sunt materialiste şi posesive. Nu vor ceda niciodată într-o ceartă, indiferent de argumentele pe care le vei da. Taurii sunt leneşi şi vor face tot ce le va sta în putinţă pentru a depune minimum de efort, ba chiar vor încerca să le plaseze altora sarcinile lor. Când vor să obţină anumite lucruri, vor adopta o atitudine pasiv-agresivă: te vor asculta, îţi vor zâmbi, ca şi cum ar fi de acord cu tine, dar vor face cum cred ei. Pot părea de treabă, dar odată ce se apropie foarte mult de o persoană, devin extrem de posesivi şi vor face tot ce le va sta în putinţă să o acapareze.


Mai multe zodii, AICI!!!

Ce se întâmplă când mâncăm slănină cu ceapă

  În ziua de azi când toata lumea se fereşte de mâncărurile procesate care se găsesc în marile magazine şi care conţin o grămadă de E-uri, cercetătorii şi-au îndreptat privirea spre celebra slănină, un produs obţinut fără E-uri, coloranţi sau conservanţi.Astfel au descoperit că slănina întăreşte sistemul imunitar datorită acidului ara­hi­donic, care favorizează scăderea coleste­ro­lului, îmbu­nătăţeşte funcţiile de protecţie ale organis­mului şi, de ase­menea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imu­ne şi reac­tiile inflamatorii.Câteva beneficii ale grăsimii naturale din slănină:

* Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului car­diac şi sprijină tonusul vascular.

* Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncâ puţina slănină, datorită faptului că ea conţine sele­niu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de ţigări se reduc parţial.

* Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea peretilor stomacului cu grăsime şi crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbţia rapidă de al­cool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.

Grăsimea de porc este utilizată pe scară largă în medicina populară, încă din negura timpului. Iată câteva reţete din bătrâni:

* Remediu pentru dureri de articulaţii. Înainte de culcare, se freacă bine articulaţiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de al­bine. Deasupra se aplica celo­fan sau hârtie de pergament, se înve­leşte cu un fular sau un batic de lână şi se lasă sa acţioneze peste noap­te.

* Tulburarea mobilităţii arti­culare după traumatisme. Zona afectată se freacă cu 100 g grăsime de porc, amestecată cu o lingură de sare, apoi se bandajează cu un strat gros de lână.

* Mastita. Pe locul inflamat se aplica o felie subţire de slănină veche, deasupra se pune o bucată de staniol de la o cio­colată sau dintr-un pachet de ţigări şi se bandajează sau se lipeşte cu leucoplast.

Gigi Becali şi-a cumpărat "bijuterie" de 200.000 Euro

    Gigi Becali ne-a obişnuit cu extravaganţele sale şi a revenit la marea lui dragoste în materie de maşini: Maybach-ul.Acesta şi-a achiziţionat de curând o nouă limuzină Maybach pentru care a plătit nu mai puţin de 200.000 de Euro.Bineînţeles că acest model este personalizat pe gustul latifundiarului din Pipera, însă cu siguranţă este un model după care toata lumea întoarce privirea.Maşina are deocamdată numere provizorii, asta până când oamenii de încredere a lui Gigi Becali se vor ocupa de înmatricularea acesteia.

    Pentru imagini cu noua limuzină a lui Gigi Becali, intraţi AICI!!!

Tort cu cremă de cafea

   A face un tort poate fi o adevărată provocare, dar rezultatul este apetisant și foarte apreciat.Tortul de ciocolată cu cremă de cafea este deosebit de gustos, arată foarte bine și îl poți prepara și într-o zi obișnuită, dar și la ocazii speciale.Ca să nu dai greș, ai mai jos rețeta:




   Ingrediente:

   Pentru blat:
   150 grame ciocolată neagră,
   110 grame unt,
   3 ouă,
   100 grame zahăr,
   o lingură cu cacao,
   un praf de sare.

   Pentru cremă:
   2 gălbenușuri,
   100 grame zahăr,
   1/2 linguriță amidon,
   150 ml lapte,
   o lingură cu cafea instant,
   o linguriță gelatină,
   250 grame smântână pentru frișcă,
   o esență de vanilie.

   Pentru ornat:
   cacao.


   Mod de preparare:

   Se pune ciocolata cubulețe într-un castron, alături de unt, la topit, la bain marie.Se amestecă până se obține un amestec perfect omogen și se dă deoparte.
   Se separă ouăle și se pun gălbenușurile pe rând în ciocolata topită, apoi se adaugă o lingură de cacao și praful de sare, amestecând după fiecare ingredient.Se bate albușurile spumă, ca pentru bezele și se adaugă treptat zahărul.Se încorporează apoi cu o spatulă, albușurile, în ciocolată.Se pune compoziția obținută într-o tavă de tort cu diametrul de 20 cm și se dă tava la cuptor pentru 25-30 minute.

   Cât timp tortul se răcește, se pregătește crema de cafea astfel:
   Se freacă gălbenușurile cu zahărul până devin foarte deschise la culoare, apoi se adaugă treptat amidonul și laptele călduț.Se pune crema pe foc într-o cratiță, la foc mediu și se amestecă constant până când se îngroașă.După ce se ia de pe foc, se adaugă esența de vanilie și cafeaua instant, apoi se amestecă bine și se lasă deoparte.Se dizolvă gelatina în 2 linguri de apă și se lasă pentru 5-10 minute, apoi se încălzește la foc mic până se dizolvă complet.Se adaugă peste crema de cafea.
   Se bate smântâna pentru frișcă până când se întărește, apoi se încorporează cu o spatulă în crema de cafea și se amestecă până când devine uniformă.
   Se pune crema de cafea peste blatul de ciocolată, se dă tortul la rece pentru minim 4 ore, apoi se ornează cu cacao. 





Eclere cu ciocolată

   Deși par puțin cam dificil de preparat, eclerele constituie un desert care nu este costisitor, iar gustul este incredibil.
   Dacă doriți să vă răsfățați cu o porție de eclere, urmați rețeta:

   Ingrediente:

   Pentru eclere:
   100 grame margarină,
   125 grame făină,
   4 ouă,
   125 ml apă,
   1/2 linguriță sare.

   Pentru crema de ciocolată:
   o lingură cu vârf cu făină,
   o cană cu lapte rece,
   2 linguri cacao,
   300 ml frișcă bătută,
   o esență rom,
   3 linguri zahăr,
   50 grame unt.

   Pentru glazură:
   3-4 linguri cacao,
   6 linguri apă.


   Mod de preparare:

   Se pune margarina cu apa și sarea, la foc.Când dă în clocot, se adaugă făina și se amestecă bine.Se fierbe puțin la foc mic.Se ia de pe foc și se răcește (într-o cratiță cu apă).Când este aproape rece, se adaugă pe rând ouăle.Se pune în tava sub formă de bastonașe și se dă la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute și se poate deschide cuptorul doar după 20 minute.După ce se răcesc, se taie în două pe lungime.

   Crema de ciocolată se prepară astfel:
   Se pun toate ingredientele într-o cratiță, în afară de unt și esența de rom.Se fierbe amestecul la foc potrivit amestecand mereu, până se îngroașă.Se adaugă esența de rom și untul.Se amestecă bine și se lasă să se răcească.Cu crema astfel obținută se umplu eclerele.

   Glazura:
   Se amestecă și se fierb ingredientele, după care se toarnă peste eclere.





Clătite cu lapte bătut

   Clătitele sunt preferate de multe persoane pentru că se gătesc repede, pot fi consumate în diferite combinații și sunt foarte bune.Însă rețeta de mai jos este absolut specială:

   Ingrediente:

   230 grame făină,
   2 linguri zahăr,
   un praf de sare,
   o linguriță jumătate praf de copt,
   un ou bătut,
   230 ml lapte bătut,
   2 linguri apă,
   2 linguri ulei de măsline,
   o lingură unt topit.




   Mod de preparare:

   Se încinge o tigaie non-aderentă.
   Se amestecă ingredientele uscate într-un bol și se face o gaură în mixul obținut.
   Se amestecă restul ingredietentelor, se pun apoi apoi în gaura făcută în primul bol.Se omogenizează totul cu ajutorul unui tel.
   Se ia câte un polonic mai mic din compoziție și se pune în tigaie.După 2-3 minute se întoarce clătita pe partea cealaltă.
   Se servesc delicioasele clătite cu lapte bătut, cu dulceață, sirop de arțar sau gem de fructe de pădure.