sâmbătă, 6 februarie 2016

Băutura care te ajută să nu te mai îngraşi

    Cu toţii ştim că obezitatea a devenit o mare problemă în zilele noastre, iar din lipsă de timp pentru exerciţii şi diete, căutăm mereu alternative care să ne ajute să stopam măcar obezitatea.Vă oferim o metodă pe care o puteţi folosi cu încredere şi care vă va ajuta să nu mai puneţi kilograme în plus, doar consumând această băutură în fiecare dimineaţă.
    Aveţi nevoie de 5-6 fire de pătrunjel, 1 kilogram de lămâi, 1 lingură de bicarbonat şi 3 litri de apă.Fierbeţi timp de 5 minute lămâile mărunţite împreună cu pătrunjelul, iar la final adăugaţi bicarbonatul.Atunci când acestea au fiert lăsaţi să se răcească timp de o ora după care strecuraţi conţinutul şi beţi câte un pahar din acestă băutură în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.
    Dacă vă hotarâţi să urmaţi acestă metodă, asteptăm părerile de la dumneavoastră.

Tort cu cremă de vanilie

   Dacă ai o ocazie specială și nu știi ce tort să pregătești pentru a impresiona și a avea un rezultat deosebit, încearcă această minunată rețetă de tort cu cremă de vanilie:

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   4 linguri cu zahăr,
   4 ouă,
   4 linguri cu făină,
   un vârf de cuțit cu praf de copt,
   4 linguri cu lapte,
   un gem mai acrișor.
   Pentru cremă:
   300 ml lapte,
   3 linguri cu amidon,
   600 ml smântână pentru frișcă,
   3 ouă,
   6 linguri cu zahăr,
   15 grame gelatină,
   un plic zahăr vanilinat.




   Mod de preparare:

   Se mixează gălbenușurile adăugând alternativ făina și laptele și la sfârșit se adaugă praful de copt amestecat cu puțină făină.Albușurile se bat spumă și se adaugă toate dintr-o dată la amestecul de gălbenușuri.Se toarnă blatul într-o tavă de dimensiuni 25x40 tapetată cu foaie de copt și se coace la 180 grade Celsius, timp de 15 minute.Se răstoarnă blatul pe o altă hârtie de copt, se rulează și se lasă să se răcească.Când s-a răcit, se unge cu gem și apoi se rulează și se lasă să stea la rece.
   Pentru cremă se amestecă într-o crăticioară ouăle cu amidonul, zahărul, zahărul vaniliat și apoi se toarnă treptat laptele amestecând mereu.Gelatina se pune la hidratat în 3 linguri de apă.Se pune crăticioara la foc mic și se amestecă bine cu telul până când compoziția începe să se îngroașese ca o budincă, fără să se formeze cocoloașe.Când amestecul este de consistența unei budinci, se oprește focul și se adaugă gelatina hidratată.Se amestecă bine și se lasă să se răcească.
   Smântâna dulce se mixează până se transformă în frișcă și se adaugă peste ea amestecul de gălbenușuri răcit.Se amestecă ușor și trebuie avut grijă să nu se formeze cocoloașe.
   Rulada se taie felii cam de 1 cm grosime.Se tapetează un bol cu folie transparentă și începând cu mijlocul se așeză una lângă alta feliile de ruladă.Se lasă vreo 6-7 felii deoparte.Se însiropează feliile cu puțin lapte (4-5 linguri) apoi se toarnă crema și deasupra se pun una lângă alta feliile de ruladă rămase.
   Se bagă bolul la frigider timp de 4-5 ore, apoi se răstoarnă cu grijă pe un platou (se pune platoul deasupra și se răstoarnă).

miercuri, 3 februarie 2016

Prăjitură Miruna

   Prăjitura Miruna este un amalgam de arome, texturi și culori, incredibil de dulce, delicios și care te va face să ceri și o a doua porție.Merită să o încercați!

   Ingrediente:

   2 pungi cu pișcoturi,
   300 ml cafea rece,
   5 gălbenușuri,
   10 linguri cu zahăr,
   un kg frișcă lichidă,
   un kg portocale,
   200 grame zahăr,
   25 grame gelatină,
   2 cutii compot de mandarine,
   5 albușuri,
   250 gr zahăr.
 

   Mod de preparare:

   Se prepară o cafea concentrată și aromată.
   Portocalele se spală foarte bine, apoi se curăță de coajă, cât mai subțire, fără partea albă, pe cât posibil.Coaja se pune la fiert în apă opărită și după ce a dat într-un cloclot, se adaugă cele 200 grame de zahăr și se lasă să fiarbă până mai scade lichidul și cojile devin lipicioase și lucioase.Se lasă să se răcească, apoi se taie cubulețe.Sucul lăsat la fierbere se adaugă în cafeaua preparată mai devreme.
   Cele 5 gălbenușuri se mixează cu  cele 10 linguri de zahăr, apoi se transferă compoziția pe baie de aburi și se lasă acolo până devine fierbinte și se topește tot zahărul.Se lasă la temperat în apă rece, apoi se spumează cu mixerul.
   Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă, apoi se încălzește cât să se topească.
   Frișca se bate bine și se dă la rece.
   Se adaugă gelatina peste compoziția de ouă și apoi se încorporează și frișca.
   Portocalele și mandarinele se taie cubulețe și se adaugă în cremă împreună cu coaja confiată.
   Se pregătește o tavă de copt, prevăzută cu folie alimentară.Se așază un strat de pișcoturi însiropate în cafea.Se așază crema, se nivelează frumos și se dă la rece timp de câteva ore.
   Între timp se pregătește o bezea din cele 5 albușuri care se mixează foarte bine cu cele 250 de grame de zahăr.Compoziția de albuș trebuie să fie densă și fermă, iar la final prăjitura se glazurează cu această bezea. 







Cum se face budinca de orez

   Dacă ai nevoie de un desert rapid, ieftin, aromat și foarte gustos, trebuie să încerci budinca de orez, o budincă extraordinară și foarte cremoasă.

   Ingrediente:

   75 grame orez alb,
   un litru lapte,
   2 linguri și jumătate cu zahăr,
   3 cubulețe de unt,
   nucșoară.


   Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 175 de grade Celsius.
   Se unge cu puțin unt o tavă de copt ca pentru cozonac, apoi se pune în ea orezul și laptele.
   Se adaugă zahărul și se amestecă până când se dizolvă.
   Se pune încă un cubuleț de unt și se presară nucșoară.
   Se bagă tava în cuptor, după 30 de minute se scoate tava, se amestecă bine budinca și se pune tava înapoi în cuptor.
   Se lasă până la o rumenire uniformă.


 

Negresă marmorată

   O prăjitură dulce și deosebit de aspectuoasă este negresa marmorată, pentru care veți găsi mai jos ingredientele și felul în care se prepară:

   Ingrediente:

   Pentru negresă:
   175 grame unt,
   200 grame ciocolată neagră,
   125 grame zahăr brun,
   50 grame zahăr,
   un gălbenuș,
   3 ouă,
   85 grame făină,
   o linguriță praf de copt.
   Pentru cheesecake:
   180 grame cremă de brânză,
   un ou,
   50 grame zahăr,
   o lingură făină.




   Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 165 de grade Celsius.Se topește ciocolata la bain-marie.Se pune apoi untul peste ciocolată și se omogenizează.Se adaugă zahărul brun și cel alb și se amestecă foarte bine.Se sparg ouăle în mix și se omogenizează cu o spatulă.Se pune treptat făina și praful de copt și se amestecă atent pentru a nu se forma cocoloașe.
   Pentru cheesecake:
   Se sparge oul într-un bol, peste crema de brânză.Se adaugă în mix zahărul și făina și se omogenizează până la topirea zahărului.
   La final:
   Se unge o tavă cu puțin unt și se toarnă în tavă compoziția de negresă.Se ia câte o lingură din cheseecake și se pune în tavă, din loc în loc. Se bagă tava în cuptor, iar negresa este gata când nu se mai lipește prăjitura de scobitoare.



luni, 1 februarie 2016

Tocinei bucovineni

   Cine nu a încercat acest preparat nu știe ce a pierdut, rețeta este inedită și nu aveți nevoie decât de 2-3 ingrediente ieftine.Tocineii pot fi consumați ca și garnitură sau ca și desert, au o textură crocantă și un gust inconfundabil.

   Ingrediente:

   4-5 cartofi medii,
   3 linguri cu smântână sau iaurt grecesc,
   100 ml lapte,
   100 g  făină,
   un  vârf de linguriță sare,
   ulei.


   Mod de preparare:

   Se curăță și se spală cartofii.
   Se dau pe răzătoare și se lasă la scurs 15 minute.Cartofii trebuie să fie foarte bine scurși.
   Se amestecă apoi cu smântâna și sarea și se adaugă laptele și făina până ce amestecul capătă textura dorită.Tocineii se pot face mai subțiri sau mai groși, după preferințe.
   Se prăjesc apoi în tigaie, în ulei încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte.


   Poftă bună!


 

Pui crispy ca la KFC

   Puiul crispy în crustă crocantă este foarte bun la gust și se consumă cu diferite garnituri.Secretul acestei cruste constă în fulgii de cartofi instant cu care se învelesc bucățile de pui.Rețeta o găsești mai jos:



   Ingrediente:

   - 2 kilograme de pui tăiat bucăţele,
   - o cană cu făină,
   - jumătate de cană cu fulgi de cartofi instant,
   - o lingură cu sare,
   - o lingură cu mix de ierburi uscate,
   - jumătate linguriţă piper negru,
   - jumătate linguriţă piper cayenne,
   - jumătate lingură pudră de usturoi,
   - o lingură pudră de ceapă,
   - două ouă,
   - 1/4 cană de apă,
   - ulei pentru prăjit.


Pentru a vedea cum se prepară puiul crispy, urmăriți video-ul de aici.