sâmbătă, 6 februarie 2016

Teo Trandafir a avut o mare surpriză

    Teo Trandafir este una din cele mai cunoscute prezentatoare din România, ea făcându-se cunoscută prima dată împreună cu Mircea Badea alături de care a prezentat un matinal la Antena 1, apoi a prezentat o emisiune de mare succes la ProTV pentru e perioadă lungă de timp.La un moment dat Teo a decis să facă un pas mare în viaţa ei şi a adoptat o fetiţă, care i-a adus multă linişte şi fericire în viaţă.Acesta a crescut destul de mare şi acum câteva zile i-a facut mamei sale, care momentan prezintă o emisiune la Kanal D, o mare supriză: s-a prezentat în emisiunea mamei sale.

    Bineînţeles că Teo cu umorul ei inconfundabil a întrebat: "Ce cauţi tu aici, de ce nu eşti acasă?", iar răspunsul fetiţei a surprins pe toata lumea: "Pentru că te iubesc şi pentru că eşti mai frumoasă live!!!".

    Dacă doriţi să vedeţi cât de mare s-a făcut fetiţa lui Teo, intraţi AICI!!!

Mușuroi cu banane

   Probabil ai auzit până acum despre celebrul ”Mușuroi cu banane” și poate știi cât de delicios este.Dar ceea ce nu știai, este că îl poți prepara de la A la Z, foarte simplu, în bucătăria ta, fără să mai cumperi din comerț varianta semipreparată.

   Ingrediente:


   3-5 banane.
   Pentru aluat:
   280 grame făină,
   3 ouă,
   130 grame zahăr,
   125 ml lapte,
   120 ml ulei vegetal,
   o lingură praf de copt,
   2 fiole esenţă de vanilie,
   3 linguri cacao.
   Pentru cremă:
   745 ml lapte,
   3 linguri amidon de porumb,
   3 linguri făină,
   2 fiole esenţă de vanilie,
   o lingură unt,
   70 grame zahăr,
   80 grame ciocolată,
   o cutie praf de frişcă,
   245 ml lapte rece.


   Mod de preparare:

   Se preîncălzește cuptorul.
   Într-un bol mare, se bat cu mixerul ouăle cu zahărul până formează o spumă cremoasă.Se adaugă laptele, uleiul și vanilia și se amestecă până se omogenizează.Se adaugă jumătate din cantitatea de făină, cacao și praful de copt, cernut printr-o sită.Se amestecă la treaptă medie, cu mixerul.Se cerne prin sită și făina rămasă și apoi se încorporează cu mixerul.Pe fundul unei  tave rotunde de tort se pune o hârtie de copt și se toarnă aluatul, uniformizând cu o spatulă.Se dă la cuptor 25 de minute, la 180 de grade sau până când aluatul nu se mai lipește de scobitoare.Se scoate și se lasă la răcit un pic. 

   Se scoate din tavă și se îndepărtează hârtia de copt de pe fund.Cu ajutorul unui cuțit se taie aluatul la mijloc lăsând o margine cam de 2-3 cm grosime.Înăuntru se pun câteva banane, una lângă alta, câte încap, iar restul de aluat se păstrează.


 

   Într-un cratiță mare se pun făina, amidonul și zahărul.Se adaugă laptele și la foc mediu se amestecă până se îngroașă.Atunci se adaugă untul și vanilia, amestecând ușor până se încorporează în cremă.Se lasă la răcit.
   Separat se bate laptele rece cu pudra de frișcă, cu mixerul, până se întărește.Se adaugă deasupra crema din cratiță și se combină, cu ajutorul unei spatule de plastic.Ciocolata mărunțită se încorporează în cremă și se dă totul la frigider pentru 30 de minute.
   Se toarnă crema peste aluatul cu banane și se uniformizează.Se mărunțește aluatul rămas și se pudrează apoi deasupra prăjiturii, acoperind cu totul stratul de cremă
.

Loredana Chivu "se tunează" din nou

    Loredana Chivu este cunoscută tuturor din vremea când a ajuns asistentă TV la "Un show păcătos", dar şi din mega-scandalul pe care l-a provocat alături de Leo de la Strehaia.Deşi arată foarte bine şi are forme de invidiat, surse din anturajul asistentei TV au declarat că aceasta îşi doreşte să îşi bage grăsime în fese pentru a le face mai bombate şi vrea să îşi reconstruiscă gropiţele din obraji.Deşi ţine un regim alimentar strict şi merge foarte des la sală, Loredana apelează la specialiştii în chirurgie estetică pentru a corecta sau pentru a îmbunătăţi unele zone pe care ea nu le poate modela.

    Voi ce părere aveţi: are nevoie de aceste intervenţii chirurgicale?Dacă doriţi să vedeţi câteva fotografii cu Loredana Chivu, intraţi AICI!!!

Batoane de ciocolată fără coacere

   Acest desert este foarte simplu de preparat, nu necesită coacere și ingredientele necesare sunt ieftine și puține la număr.

   Ai nevoie de doar 15 minute pentru a găti aceste batoane foarte gustoase, fragede și dulci.

   Rezultatul va uimi și pe cei mai mofturoși, iar copiii vor fi foarte încântați să se delecteze cu niște batoane delicioase.



   Ingrediente:

   fulgi de ciocolată, 
   unt topit,
   zahăr brun,
   unt tocat,
   zahăr pudră,
   unt de arahide, 
   ciocolată neagră. 

   Pentru a vedea cum se prepară batoanele de ciocolată fără coacere, trebuie să urmăriți acest video.

Băutura care te ajută să nu te mai îngraşi

    Cu toţii ştim că obezitatea a devenit o mare problemă în zilele noastre, iar din lipsă de timp pentru exerciţii şi diete, căutăm mereu alternative care să ne ajute să stopam măcar obezitatea.Vă oferim o metodă pe care o puteţi folosi cu încredere şi care vă va ajuta să nu mai puneţi kilograme în plus, doar consumând această băutură în fiecare dimineaţă.
    Aveţi nevoie de 5-6 fire de pătrunjel, 1 kilogram de lămâi, 1 lingură de bicarbonat şi 3 litri de apă.Fierbeţi timp de 5 minute lămâile mărunţite împreună cu pătrunjelul, iar la final adăugaţi bicarbonatul.Atunci când acestea au fiert lăsaţi să se răcească timp de o ora după care strecuraţi conţinutul şi beţi câte un pahar din acestă băutură în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.
    Dacă vă hotarâţi să urmaţi acestă metodă, asteptăm părerile de la dumneavoastră.

Tort cu cremă de vanilie

   Dacă ai o ocazie specială și nu știi ce tort să pregătești pentru a impresiona și a avea un rezultat deosebit, încearcă această minunată rețetă de tort cu cremă de vanilie:

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   4 linguri cu zahăr,
   4 ouă,
   4 linguri cu făină,
   un vârf de cuțit cu praf de copt,
   4 linguri cu lapte,
   un gem mai acrișor.
   Pentru cremă:
   300 ml lapte,
   3 linguri cu amidon,
   600 ml smântână pentru frișcă,
   3 ouă,
   6 linguri cu zahăr,
   15 grame gelatină,
   un plic zahăr vanilinat.




   Mod de preparare:

   Se mixează gălbenușurile adăugând alternativ făina și laptele și la sfârșit se adaugă praful de copt amestecat cu puțină făină.Albușurile se bat spumă și se adaugă toate dintr-o dată la amestecul de gălbenușuri.Se toarnă blatul într-o tavă de dimensiuni 25x40 tapetată cu foaie de copt și se coace la 180 grade Celsius, timp de 15 minute.Se răstoarnă blatul pe o altă hârtie de copt, se rulează și se lasă să se răcească.Când s-a răcit, se unge cu gem și apoi se rulează și se lasă să stea la rece.
   Pentru cremă se amestecă într-o crăticioară ouăle cu amidonul, zahărul, zahărul vaniliat și apoi se toarnă treptat laptele amestecând mereu.Gelatina se pune la hidratat în 3 linguri de apă.Se pune crăticioara la foc mic și se amestecă bine cu telul până când compoziția începe să se îngroașese ca o budincă, fără să se formeze cocoloașe.Când amestecul este de consistența unei budinci, se oprește focul și se adaugă gelatina hidratată.Se amestecă bine și se lasă să se răcească.
   Smântâna dulce se mixează până se transformă în frișcă și se adaugă peste ea amestecul de gălbenușuri răcit.Se amestecă ușor și trebuie avut grijă să nu se formeze cocoloașe.
   Rulada se taie felii cam de 1 cm grosime.Se tapetează un bol cu folie transparentă și începând cu mijlocul se așeză una lângă alta feliile de ruladă.Se lasă vreo 6-7 felii deoparte.Se însiropează feliile cu puțin lapte (4-5 linguri) apoi se toarnă crema și deasupra se pun una lângă alta feliile de ruladă rămase.
   Se bagă bolul la frigider timp de 4-5 ore, apoi se răstoarnă cu grijă pe un platou (se pune platoul deasupra și se răstoarnă).

miercuri, 3 februarie 2016

Prăjitură Miruna

   Prăjitura Miruna este un amalgam de arome, texturi și culori, incredibil de dulce, delicios și care te va face să ceri și o a doua porție.Merită să o încercați!

   Ingrediente:

   2 pungi cu pișcoturi,
   300 ml cafea rece,
   5 gălbenușuri,
   10 linguri cu zahăr,
   un kg frișcă lichidă,
   un kg portocale,
   200 grame zahăr,
   25 grame gelatină,
   2 cutii compot de mandarine,
   5 albușuri,
   250 gr zahăr.
 

   Mod de preparare:

   Se prepară o cafea concentrată și aromată.
   Portocalele se spală foarte bine, apoi se curăță de coajă, cât mai subțire, fără partea albă, pe cât posibil.Coaja se pune la fiert în apă opărită și după ce a dat într-un cloclot, se adaugă cele 200 grame de zahăr și se lasă să fiarbă până mai scade lichidul și cojile devin lipicioase și lucioase.Se lasă să se răcească, apoi se taie cubulețe.Sucul lăsat la fierbere se adaugă în cafeaua preparată mai devreme.
   Cele 5 gălbenușuri se mixează cu  cele 10 linguri de zahăr, apoi se transferă compoziția pe baie de aburi și se lasă acolo până devine fierbinte și se topește tot zahărul.Se lasă la temperat în apă rece, apoi se spumează cu mixerul.
   Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă, apoi se încălzește cât să se topească.
   Frișca se bate bine și se dă la rece.
   Se adaugă gelatina peste compoziția de ouă și apoi se încorporează și frișca.
   Portocalele și mandarinele se taie cubulețe și se adaugă în cremă împreună cu coaja confiată.
   Se pregătește o tavă de copt, prevăzută cu folie alimentară.Se așază un strat de pișcoturi însiropate în cafea.Se așază crema, se nivelează frumos și se dă la rece timp de câteva ore.
   Între timp se pregătește o bezea din cele 5 albușuri care se mixează foarte bine cu cele 250 de grame de zahăr.Compoziția de albuș trebuie să fie densă și fermă, iar la final prăjitura se glazurează cu această bezea.