duminică, 28 februarie 2016

Cornulețe în două culori

   Aceste cornulețe sunt deosebite, nu doar prin aspectul lor ci și prin gustul fraged și delicios.

   Ingrediente:

   500 grame făină,
   125 ml lapte cald,
   125 ml ulei,
   15 grame drojdie proaspătă,
   un ou,
   o lingură zahăr,
   puțină sare,
   un ou,
   2 linguri pudră de cacao,
   un pic de nucă de cocos.

   Pentru siropul de zahăr:
   250 grame zahăr,
   un plic zahăr vanilinat,
   250 ml apă,
   suc de lămâie.




   Mod de preparare:

   Se pregătește mai întâi siropul de zahăr.Se pun toate ingredientele într-un vas mai mic, la foc mediu.Când este gata, se ia de pe aragaz.
   Se amestecă drojdia cu lapte cald, apoi se pune zahărul, se amestecă și se lasă deoparte.Se mixează oul cu puțin ulei și se pune peste mixul cu drojdie.Se omogenizează.
   Se împarte făina în două (se pun jumătățile în boluri diferite și în fiecare se presară puțină sare).Se pune cacaoa într-un bol și se amestecă cu făina.Se împarte compoziția cu drojdie între cele două boluri.Se omogenizează în ambele.Trebuie obținut un aluat mai consistent.
   Se trece cu sucitorul peste ambele tipuri de aluat, pentru a obține două foi mai subțiri.Se pune foaia cu cacao peste cealaltă.
   Se taie în triunghiuri, apoi acestea se rulează dinspre exterior înspre interior.
   Se pun cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.

   După ce s-au copt și s-au răcit puțin, se dau prin siropul de zahăr.Peste ele se poate presăra nucă de cocos.

Prăjitură cu cremă de brânză și lămâie

   Prăjitura cu cremă de brânză și lămâie este asemănătoare cremșnitului, este foarte aromată și cremoasă.


   Ingrediente:

   800 grame aluat foietaj,
   2 lămâi mari,
   400 grame cremă de brânză,
   1/2 ceașcă zahăr,
   2 linguri unt topit,
   3 linguri zahăr.


   Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 175 grade și se tapetează o tavă de prăjituri cu folie de aluminiu care se unge cu ulei.Se întinde aluatul de foitaj și se pune în tavă.
   Se amestecă coaja de la o lămâie și jumătate cu sucul de la 2 lămâi.
   Se bate crema de brânză cu o ceașcă de zahăr și se adaugă amestecul de lămâie.
   Se toarnă crema de brânză și lămâie peste aluat și se acoperă cu cel de-al doilea strat de aluat.
   Se topește puțin unt și se unge stratul superior al prăjiturii cu unt topit.Se amestecă restul de coajă de lămâie cu 3 linguri de zahăr și se presară deasupra untului.
   Se dă la cuptor circa 30 de minute, până se rumenește și se lasă prăjitura cu cremă de brânză și lămâie să se răcească 20 de minute, apoi se pune la frigider circa o oră înainte de servire.



Tort Egiptean

   Este obligatoriu să încercați acest tort, care are un gust excepțional și un aspect regal.Nu este greu să îl preparați și vă puteți delecta musafirii cu un preparat fin și elegant.

   Ingrediente:
 

   Pentru 3 blaturi subțiri:
   6 albușuri,
   6 linguri de zahăr,
   2 și 1/2 linguri de făină,
   150 grame alune de pădure/nuci măcinate.

   Pentru crema de gălbenușuri:
   10 gălbenușuri,

   10 linguri de zahăr,
   3 linguri rase de făină/amidon de porumb,
   20 grame zahăr vanilinat,
   340 ml lapte,
   170 grame unt,
   1 fiolă esență de vanilie.

   Pentru crema crocantă:
   200 grame + 4 linguri de zahăr caramelizat (făcut ca pentru crema de zahăr ars),
   130 grame alune de pădure/nuci tocate,

   200 ml frișca lichidă.

   Pentru decor (opțional):
   alune de pădure/nuci tocate,
   frișcă bătută,
   bucățele de zahăr caramelizat.




   Mod de preparare:

   Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
   Blatul:
   Cantitățile de la cele 3 blaturi sunt date împreună, dar pentru că le veți coace separat, ingredientele pentru fiecare blat în parte sunt: 2 albușuri, 2 linguri zahăr, 1/2 lingură de făină, 50 g alune măcinate/nuci.Se bat albușurile bine, se adaugă încet zahărul și se bat pentru omogenizare.Se încorporează treptat făina și alunele/nucile măcinate.Se întinde pe o tavă rotundă cu diametru de 20 de cm și dă la cuptor pentru 25 de minute.Se repetă pașii pentru fiecare blat din cele 3. 


   Crema de gălbenușuri:
   Într-o cratiță medie, pe foc mic, se amestecă încontinuu gălbenușurile, zahărul, făina/amidonul, zahărul vanilat și laptele până când se obține o cremă omogenă și tare.Se lasă crema la răcit.Se bate untul bine și se adaugă treptat, amestecând continuu, cremei răcite.


   Crema crocantă:
   Cu ajutorul unei spatule, se amestecă frișca cu alunele/nucile tocate și zahărul caramelizat zdrobit bucăți (nu pisat).


   La final:
   Se așează un blat, un strat de cremă de gălbenușuri, un strat de cremă crocantă.Se repetă.Dacă va rămâne cremă de gălbenușuri, cu ea se pot tapeta marginile tortului.După inspirație și gust, se poate orna cu frișcă, extra-zahăr caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.

Kurtos Kalacs

   Probabil te gândeai că este foarte complicat să pregătești Kurtos Kalacs la tine acasă, dar nu este așa.Nu ai nevoie de instrumente speciale și nici de multe ingrediente.

   Ingrediente
   300 ml lapte călduț,
   30 grame drojdie,
   100 grame unt topit,
   60 grame zahăr,
   două ouă,
   750 grame făină,
   puțin unt topit, în plus,
   zahăr pentru caramelul de deasupra.




   Mod de preparare:

   Se pune făina într-un bol și se face o gaură mică în mijloc.Se pune drojdia în această gaură și apoi se toarnă laptele călduț.Se amestecă bine cu mâna până când drojdia se dizolvă complet în lapte.Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă timp de 10-15 minute, până când drojdia începe să ”lucreze”.
   Separat, se amestecă untul topit, zahărul și ouăle, apoi se toarnă peste aluat și se frământă bine.Aluatul se lasă la dospit într-un loc călduros timp de aproximativ o oră.
   Pentru a obține forma specifică de Kurtos Kalacs se pot folosi cutii goale de bere acoperite bine cu folie de aluminiu.Folia se unge apoi cu unt topit ca să se poată desprinde cu ușurință la final.
   Când aluatul este dospit, se întinde în fâșii înguste și lungi pe suprafața de lucru.Aceste fâșii se înfășoară pe cutiile de bere ”ambalate” în folie de aluminiu.

   Colacii tradiționali se coc la cărbuni încinși, însă se poate folosi și cuptorul.În acest caz, se coc aproximativ 20 de minute la 200 de grade.După primele 10 minute se scot din cuptor sau se iau de pe grătar, se ung cu unt topit, apoi se dau prin zahăr și se mai lasă la foc încă 10 minute sau până când zahărul se caramelizează ușor.
   Colacii se mai pot da și prin nuncă, scorțișoară, etc.
   Când colacul este gata, se lovește capătul cutiei de bere de o suprafață dură și aluatul copt ar trebui să alunece ușor.


sâmbătă, 27 februarie 2016

Fata lui Liviu Vârciu

    Liviu Vârciu poate fi foarte mândru de fata lui care deşi are abia 14 ani, are toate şansele să îmbrăţişeze o carieră în modeling.Carmina a moştenit atât frumuseţea mamei sale, cât şi şarmul tatălui său, celebrul Liviu Vârciu.Pe lângă calităţile fizice care o pot ajuta să aleagă o carieră în modeling sau în actorie, fata lui Vârciu are şi o înălţime mai mare decât media vârstei la care se află, de aceea ar putea să se îndrepte mai mult spre modeling, fiind de asemenea ajutată şi de un păr bogat şi frumos.Suntem convinşi însă că orice drum ar alege Carmina în viaţa ei, Liviu va fi mereu alături de ea şi îi va oferi tot sprijinul necesar pentru ca aceasta să îşi îndeplinească visele.

    O galerie foto puteţi găsi AICI!!!

Proprietăţile urzicilor

Datorită substanţelor sale active, urzica este de mare ajutor în cloroze, anemii şi alte boli grave ale sângelui. Asociată cu alte plante medicinale, urzica este folosită cu succes şi contra leucemiei.

Proprietăţi terapeutice ale urzicilor

Celor care suferă de orice fel de alergie, le este recomandat să bea ceai de urzici o perioada mai îndelungată. Această plantă anihilează predispoziţia la răceli şi combate afecţiunile artritice şi reumatice. De asemenea, urzica poate uşura procesul de urinare la bărbaţi, mai ales dacă prostata este inflamată. Urzica este un diuretic. Ajută corpul să elimine acidul uric şi bacteriile care cauzează infecţii ale tractului urinar şi pietrele de rinichi. Totodată, poate scădea tensiunea şi uşura sindromul premenstrual.

Obiceiul antic de a te lovi cu urzici are o explicaţie plauzibilă. Aparent, planta conţine antihistaminice şi antiinflamatoare naturale. Se credea că frunzele înţepătoare ajută pătrunderea acestor substanţe în locurile afectate.

Beneficii multiple ale urzicilor

Urzică este recunoscută pentru acţiunea ei benefică asupra organismului uman, şi anume:

    - Vitaminizează, remineralizează şi echilibrează sistemul de apărare al organismului.

    - Elimină starea de anemie.
    - Acţionează bactericid, limitând sau înlăturând multiplicarea bacteriilor. Are efect benefic în bronşite şi astm. Fluidifică secreţiile bronhice şi favorizează eliminarea lor prin expectoraţie. Combate tusea.
    - Urzicile stimulează metabolismul şi secreţia bilei, cea pancreatică, gastrică şi intestinală. Totodată, stimulează peristaltismul intestinal (mişcările tubului digestiv provocate de musculatura acestuia) şi digestia. Urzicile sunt benefice în combaterea problemelor digestive, precum diareea, dizenteria şi stările inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv. Acţionează împotriva viermilor intestinali.
    - Activează procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor şi trombocitelor; fluidifică sângele.
    - Scade glucoza în sânge.
    - Activează regenerarea ţesuturilor şi epitelizarea, cicatrizând rănile. Influenţează favorabil reumatismul şi guta.
    - Urzicile sunt tonic capilar şi combat mătreaţa.

Asiguraţi-va că purtaţi mănuşi când culegeţi urzicile. Ţepii plantei conţin histamine care provoacă durere pentru câteva ore.

Efectele murăturilor asupra organismului

    Deoarece în sezonul rece nu ne putem bucura de legume proaspete, compensăm cu ajutorul murăturilor puse din toamnă, care au un efect benefic asupra organismului.Murăturile sunt sărace în calorii şi bogate în vitamine şi minerale, în principal vitamina C.Varza murată are cel mai mare conţinut de vitamina C, 100 de grame acoperind un sfert din necesarul zilnic al unui adult.Se recomandă ca murăturile să nu fie fierte pentru a păstra intacte toate vitaminele.Nutriţioniştii recomandă persoanelor sănătoase consumul de murături şi seara pentru că stopează apetitul, însă trebuie avut grijă şi la faptul că acestea duc la retenţie de apa din cauza conţinului ridicat de sare din zeama de la murături, de aceea se recomandă spălarea murăturilor înainte de consum.
    Persoanele diabetice, cardiace şi cu probleme gastrice trebuie să se abţină de la consumul de murături pentru a nu agrava aceste afecţiuni.
    Pentru a obţine murături foarte bune, trebuie să folosim legume proaspete, nepătate şi neatinse de brumă.Ele păstrează vitaminele rezistente la fermentaţie şi împrumută şi beneficiile celorlalte ingrediente folosite: hrean, mărar, frunze de ţelină, usturoi.