joi, 31 martie 2016

Prăjitura triunghi

   Prăjitura în formă de triunghi este cea mai simplă prăjitură pe care oricine o poate face rapid și fără probleme.

   Ingrediente:

   Prima cremă de ciocolată:

   150 grame margarină,
   15 linguri de zahăr pudră,
   3 linguri cacao,
   esență de rom.

   A doua cremă:
 

   un plic praf de înghețată de căpșuni,
   100 ml lapte rece,
   5 grame gelatină.

   În plus:

   30 bucăți biscuiți Petite Bure de cocos,
   bombonele decor de ciocolată.




   Mod de preparare:
 

   Se pregătește prima cremă de ciocolată, frecând bine margarina aflată la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră, esența și cacaoa, până ce devine o cremă omogenă.Crema de căpșuni se obține mixând praful de înghețată cu laptele rece și apoi turnând în fir subțire, gelatina dizolvată în prealabil.
 

   Într-o formă de cozonac se așează biscuiții astfel încât să se construiască o piramidă.Se ung biscuiții cu un strat subțire de cremă de ciocolată, apoi se presară deasupra bomboane de decor din ciocolată, se montează și al doilea strat de biscuiți, lipindu-se de cei unși, apoi se toarnă jumătate din crema de căpșuni, se presară iarăși bombonele de ciocolată, se toarnă și restul de cremă și se nivelează ușor, apoi se așează peste crema de căpșuni, ultimul strat de biscuiți lipiți între ei cu cremă de ciocolată.Acest ultim strat de biscuiți vor forma baza piramidei.
   Se lasă la frigider cel puțin două ore apoi se taie felii subțiri care se pot decora după preferință cu ciocolată topită, cacao, zahăr pudră, frișcă.

Beneficiile leurdei

   Leurda este supranumită şi "usturoiul sălbatic", datorită mirosului pe care îl emană.

   Această plantă este extraordinar de sănătoasă, având efecte miraculoase asupra organismului nostru.

   Frunzele de leurdă sunt într-adevăr miraculoase, având proprietăţi depurative şi capacitatea de a purifică sângele, ficatul, stomacul şi intestinele.
   Aceste frunze au capacitatea de a curăţa rinichii şi vezica urinară.Totodată elimina excesul de acid uric care este foarte dăunător bolnavilor de gută.


   Ajută la curăţarea sângelui de substanţele toxice, reduce hipertensiunea arterială, scade nivelul colesterolului şi previne accidentele vasculare.

   Leurda este benefică şi în cazul fumatului deoarece poate înlătura efectele nocive ale nicotinei din organism.


   Leurda ajută la tratarea insomniei, stimulează capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, stările depresive şi stările de anxietate.



   Consumată regulat, leurda, poate duce la prevenirea bolii Alzheimer dar şi a demenţei.Mai mul decât atât, din pricina unor substanţe pe care le conţine, leurda ajută la sporirea activităţii creierului, stimulând memoria şi concentrarea.

   Având proprietăţi curative foarte puternice, leurda este eficientă în tratarea indigestiei, insuficienţei biliare, a colicilor abdominali, balonării şi dizenteriei.De asemenea ajută la distrugerea viermilor intestinali.

   Folosită extern are efecte miraculoase în combaterea reumatismului, iar cataplasmele cu frunze de leurdă sunt cele indicate.Tot prin uz extern, leurda tratează efectiv eczemele, herpesul, rănile greu vindecabile, scrofuloza şi alte boli cronice de piele.Pentru furunculi se pot folosi cataplasmele cu frunze de leurdă.

   În cazul afecţiunilor precum bronşita, tuberculoză pulmonară sau infecţii la nivelul căilor respiratorii superioare, cum ar fi gripa sau răceala, leurda are efecte miraculoase şi este un remediu natural extrem de folositor.De asemenea ameliorează insuficientă respiratorie provocată de tuse.

Prăjitură Zebra

   Această prăjitură pare o prăjitură obișnuită, în două culori, dar după ce veți urmări filmulețul în care se explică modul de preparare, veți observa că nu este un preparat banal.Interiorul prăjiturii este unul surprinzător, dar nu este deloc greu să o pregătiți.
 

   Puteți prepara prăjitură Zebra ori de câte ori vă doriți un desert apetisant și deosebit de aspectuos.



   Ingrediente:

   375 grame făină,
   350 grame zahăr,
   4 lingurițe drojdie uscată,
   250 ml lapte,
   20 grame unt.


   Pentru a afla cum se prepară, urmăriți acest filmuleț.



Băutura care topește grăsimea

   Această băutură se prepară doar din două ingrediente, este foarte simplu de preparat și are darul de a ne ajuta să scăpăm de grăsimea nedorită.
 

   Ai nevoie de țelină și lămâie pentru a prepara băutura minune.
 

   Acestea stimulează digestia și ard grăsimile din organism.Băutura îți va calma stomacul în cazul în care ai mâncat alimente grele. 


 

   Mod de preparare:
 

   Se taie în bucățele jumătate de kilogram de rădăcină de țelină și se stoarce sucul de la un kilogram de lămâi.Coaja lămâilor și țelina se fierb în 1-2 litri de apă.Când se răcește se adaugă sucul de lămâie.
   Se consumă sucul de trei ori pe zi, un pahar (aprox. 150 ml) înaintea meselor principale.
   Restul se păstrează în figider pentru zilele următoare.

marți, 29 martie 2016

Ceai detoxifiant și alcalinizant

   Dacă dorim să fim sănătoși și mereu în formă, este indicat să consumăm zilnic o cantitate de doi litri de apă.
   În acest fel, organismul notru este curățat de toxine, funcționează în mod normal și reușim să prevenim numeroase afecțiuni.
   Însă, dacă dorim o detoxifiere completă, putem apela la unele ceaiuri, cu proprietăți de curățare, alcalinizare și reducere a inflamațiilor din corp.
   O astfel de rețetă de ceai, este următoarea, iar în combinație cu exercițiile cardio, acest tip de ceai, topește și grăsimea de pe burtă.




   Ingrediente:
 

   un sfert de lămâie, tăiat felii,
   o bucățică de ghimbir, rasă,
   jumătate de linguriță de scorțișoară,
   o linguriță de ceai alb,
   o linguriță cu miere.

   Mod de preparare:
 

   Se amestecă toate ingredientele cu două căni de apă fiartă într-un ceainic.
   Se consumă toată cantitatea pe parcursul unei zile, întotdeauna proaspăt.

Prăjitură Fanta

   Prăjitura Fanta este devorată de foarte multe persoane deoarece este gustoasă și are un aspect apetisant.

   Ingrediente: 

   Blat:
   6 ouă,
   6 linguri zahăr,
   4 linguri făină,
   2 linguri cacao,
   100 ml ulei,
   un plic praf de copt,
   un praf de sare.

   Cremă:
   500 grmae brânză de vaci,
   200 grame unt, 82% grăsime,
   200 grame zahăr pudră,
   o fiolă esență de vanilie.

   Glazură:
   2 plicuri budincă de vanilie,
   800 ml suc Fanta,
   5 linguri zahăr. 




   Mod de preparare:
   Blat: Se separă gălbenușurile de albuș.Se mixează gălbenușurile cu zahărul( 1-2 minute) apoi se adaugă uleiul și se mixează în continuare.Se adaugă făina amestecată cu cacaoa și praful de copt.

   Se bat albușurile spumă, cu sare și se încorporează în compoziția de gălbenușuri.Se amestecă ușor, cu mișcări lente, de jos în sus.
   Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.Se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute la foc mediu.După ce trece testul cu scobitoarea, se lasă la răcit.

   Crema: Se mixează untul moale cu zahărul pudră până devine spumă, apoi se adaugă brânza și esența și se mixează în continuare.Se întinde crema peste blatul răcit și se dă tava la frigider pentru cca 2 ore.

   Glazura: Se prepară budina urmând indicațiile de pe plic, doar că în loc de lapte, se folosește sucul Fanta.Când este puțin călduță se toarnă peste stratul de cremă și se reintroduce prăjitura în frigider.
   După două ore de stat la frigider, prăjitura se poate porționa și servi.

Prăjitură dalmațiană

   Deși denumirea poate părea una ciudată, această prăjitură este un deliciu.



   Ingrediente:

   Pentru blat:
   200 grame biscuiți cu ciocolată,
   scorțișoară după gust,
   100 grame unt.

   Pentru cremă:
   150 grame smântână,
   800 grame crema de brânză,
  150 grame zahăr,
   o sticluță esență de vanilie,
   4 ouă,
   100 grame ciocolată neagră,
   scorțișoară după gust.

   Mod de preparare:
   Se pisează biscuiții, apoi se amestecă împreună cu untul și scorțișoara.Se pun într-o tavă specială pentru cheesecake, care se tapetează cu hârtie de copt.Se presează bine, ca să se așeze uniform.
   Se amestecă brânza, zahărul, esența de vanilie, apoi și smântâna.Se adaugă apoi ouăle și se amestecă până la omogenizare.2/3 din amestec se toarnă peste aluatul din biscuiți și se întinde bine.
   Ciocolata se topește la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
   Restul din crema de brânză se toarna peste, apoi se adaugă și scorțișoara.Cu ajutorul unei lingurițe, se formează niște cercuri din ciocolată.
   Pe deasupra, se poate turna o glazură de ciocolată.
   Prăjitura se bagă la cuptor pentru 15 minute, la temperatură medie.