sâmbătă, 4 iunie 2016

Ce poți face cu o banană și un ou crud?

   Dacă nu știți cum să fertilizați în mod natural legumele, ar trebui să adoptați următoarea metodă.Puteți folosi acest truc pentru orice legumă, dar în rândurile ce urmează este vorba de o roșie, cu tot cu rădăcini.

   Se sapă o groapă în pământ, iar în accea groapă se pune o banană cu tot cu coajă și un ou crud.


 

   Peste acestea se așează roșia, cu tot cu rădăcină, pe care o acoperiți cu pământ.
 

   După câteva zile, atât banana cât și oul se vor descompune și astfel vor furniza nutrienți importanți pentru roșie.
 

   În acest mod veți avea legume 100% naturale, crescute cu grijă, fără conservanți sau chimicale.

Prăjitură Vișinica

   Una dintre cele mai bune prăjituri cu vișine este următoarea, descrisă în rândurile de mai jos.



   Ingrediente:

   500 grame vișine,
   8 linguri cu vârf făină,
   8 ouă,
   300 grame zahăr,
   4 linguri ulei,
   o fiolă esență de vanilie,
   coaja rasă de la o portocală,
   2 plicuri praf de copt,
   un praf sare,
   o lingură zeamă de portocală.


   Mod de preparare:

   Se spală vișinele și se scot sâmburii.Se lasă apoi într-o sită la scurs.
   Se bat albușurile spumă tare, împerună cu un praf de sare.Se încorporează apoi zahărul treptat și se mixează până când acesta se topește.Se adaugă apoi gălbenușurile, pe rând.Se încorporează apoi câte o lingură de făină, iar la final câte o lingură de ulei.La final se adaugă praful de copt, esența de vanilie și coaja de portocală.
   După ce totul s-a încorporat foarte bine, se adaugă o lingură de suc de portocale și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule.
   Se toarnă compoziția în tavă.
   Într-o farfurie se adaugă puțină făină.Vișinele se tăvălesc cu partea tăiată în făină și apoi se așează peste blat cu partea pudrată în jos.
   Se coace prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 30-40 de minute, sau până când devine aurie la suprafață și este bine pătrunsă în interior.
   Înainte de a fi servită, se lasă să se răcească foarte bine, la temperatura camerei.
   Se taie cubulețe, sau romburi și se pudrează cu zahăr pudră.

Prajitură Carpați

   Dacă aveți poftă de ceva dulce care să vă aducă aminte de copilărie, încercați această delicioasă prăjitură.

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   5 albușuri și un gălbenuș,
   100 grame zahăr pudră,
   150 grame făină de grâu,
   foarte puțină sare.

   Pentru cremă:
   250 grame zahăr pudră,
   40 grame amidon alimentar,
   4 gălbenușuri,
   315 grame unt,
   80 grame cacao pudră,
   200 grame ciocolată neagră.




   Mod de preparare:

   Se bat spumă albușurile.Se încorporează treptat un gălbenuș mixat bine.Se adaugă făina în ploaie, zahărul și sarea.Se omogenizează.Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se pune aluatul în ea și se bagă în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru vreo 10-15 minute.Se scoate foaia din tavă și se acoperă cu un prosop, ca să se mențină caldă.
 

   Se mixează gălbenușurile cu amidonul alimentar.
   Se mixează untul cu cacao pudră, apoi compoziția cu gălbenușuri peste ele.Se omogenizează.
   Se taie foaia de aluat în fâșii pe lungime și se intercalează crema printre ele.
   Se decorează prăjitura cu cremă, se topește ciocolata și se acoperă prăjitura cu ea.

Ce domnișoară frumoasă s-a facut fiica lui Irinel Columbeanu

   Zilele trecute, într-un restaurant de lux din capitală și-a făcut apariția Irinel Columbeanu.
 

   Omul de afaceri nu era singur, ci a apărut însoțit de fiica lui, Irina, care s-a transformat într-o adevărată domnișoară și de bona fetiței.

   La doar 9 ani, micuța Irinuca reușește să atragă toate privirile prin atitudinea ei de copilă educată, mereu zâmbăreață și atentă la tot ce se întâmplă în jurul ei.Este o fetiță frumoasă, gingașă și senină, iar acest lucru se poate observa la fiecare ieșire a ei în public.



 

   Se poate vedea cu ochiul liber că Irinuca este o fetiță ascultătoare, isteață și cu multe aptitudini, iar tatăl său nu doar că are un mare merit în toate acestea, dar este și extrem de mândru de fiica lui.
 

   Pe tot parcursul prânzului, atmosfera a fost una calmă, relaxantă, cei doi fiind mereu cu zâmbetul pe buze și dovedind faptul că se înțeleg de minune unul cu altul.
 

   La plecare, Irinuca l-a luat pe afacerist de mână și a mers cu acesta la o mică plimbare prin parc.

Cum a slăbit Nicoleta Luciu 11 kg în trei săptămâni

   Nicoleta Luciu este o femeie care arată mereu senzațional, chiar dacă are patru copii.
 

   Mereu i-a plăcut să aibă grijă de ea și pentru că luase câteva kilograme în plus, s-a pus pe treabă și le-a dat jos.
 

   A dat jos nici mai mult nici mai puțin decât 11 kilograme în mai puțin de o lună, iar celulita s-a diminuat considerabil.


 

   Cum? Vedeți în rândurile de mai jos.
 

   Dieta nu este una chiar simplă, dar frumusețea cere sacrificii, iar dacă există voință și determinare, atunci orice lucru pare posibil.

   O săptămână a consumat doar iaurt, o săptămână supă, o săptămână compot, iar după aceea a urmat o cură de detoxifiere cu sucuri, timp de zece zile.
 

   Vedeta declară că nu se simte deloc rău, nu are nici o problemă, kilogramele se topesc pur și simplu, iar sucurile sunt energizante.
 

   În toată această perioadă, Nicoleta a făcut spinning câte zece minute zilnic, iar activitățile împreună cu copiii săi, în aer liber, o mențin într-o formă de invidiat.

joi, 31 martie 2016

Prăjitura triunghi

   Prăjitura în formă de triunghi este cea mai simplă prăjitură pe care oricine o poate face rapid și fără probleme.

   Ingrediente:

   Prima cremă de ciocolată:

   150 grame margarină,
   15 linguri de zahăr pudră,
   3 linguri cacao,
   esență de rom.

   A doua cremă:
 

   un plic praf de înghețată de căpșuni,
   100 ml lapte rece,
   5 grame gelatină.

   În plus:

   30 bucăți biscuiți Petite Bure de cocos,
   bombonele decor de ciocolată.




   Mod de preparare:
 

   Se pregătește prima cremă de ciocolată, frecând bine margarina aflată la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră, esența și cacaoa, până ce devine o cremă omogenă.Crema de căpșuni se obține mixând praful de înghețată cu laptele rece și apoi turnând în fir subțire, gelatina dizolvată în prealabil.
 

   Într-o formă de cozonac se așează biscuiții astfel încât să se construiască o piramidă.Se ung biscuiții cu un strat subțire de cremă de ciocolată, apoi se presară deasupra bomboane de decor din ciocolată, se montează și al doilea strat de biscuiți, lipindu-se de cei unși, apoi se toarnă jumătate din crema de căpșuni, se presară iarăși bombonele de ciocolată, se toarnă și restul de cremă și se nivelează ușor, apoi se așează peste crema de căpșuni, ultimul strat de biscuiți lipiți între ei cu cremă de ciocolată.Acest ultim strat de biscuiți vor forma baza piramidei.
   Se lasă la frigider cel puțin două ore apoi se taie felii subțiri care se pot decora după preferință cu ciocolată topită, cacao, zahăr pudră, frișcă.

Beneficiile leurdei

   Leurda este supranumită şi "usturoiul sălbatic", datorită mirosului pe care îl emană.

   Această plantă este extraordinar de sănătoasă, având efecte miraculoase asupra organismului nostru.

   Frunzele de leurdă sunt într-adevăr miraculoase, având proprietăţi depurative şi capacitatea de a purifică sângele, ficatul, stomacul şi intestinele.
   Aceste frunze au capacitatea de a curăţa rinichii şi vezica urinară.Totodată elimina excesul de acid uric care este foarte dăunător bolnavilor de gută.


   Ajută la curăţarea sângelui de substanţele toxice, reduce hipertensiunea arterială, scade nivelul colesterolului şi previne accidentele vasculare.

   Leurda este benefică şi în cazul fumatului deoarece poate înlătura efectele nocive ale nicotinei din organism.


   Leurda ajută la tratarea insomniei, stimulează capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, stările depresive şi stările de anxietate.



   Consumată regulat, leurda, poate duce la prevenirea bolii Alzheimer dar şi a demenţei.Mai mul decât atât, din pricina unor substanţe pe care le conţine, leurda ajută la sporirea activităţii creierului, stimulând memoria şi concentrarea.

   Având proprietăţi curative foarte puternice, leurda este eficientă în tratarea indigestiei, insuficienţei biliare, a colicilor abdominali, balonării şi dizenteriei.De asemenea ajută la distrugerea viermilor intestinali.

   Folosită extern are efecte miraculoase în combaterea reumatismului, iar cataplasmele cu frunze de leurdă sunt cele indicate.Tot prin uz extern, leurda tratează efectiv eczemele, herpesul, rănile greu vindecabile, scrofuloza şi alte boli cronice de piele.Pentru furunculi se pot folosi cataplasmele cu frunze de leurdă.

   În cazul afecţiunilor precum bronşita, tuberculoză pulmonară sau infecţii la nivelul căilor respiratorii superioare, cum ar fi gripa sau răceala, leurda are efecte miraculoase şi este un remediu natural extrem de folositor.De asemenea ameliorează insuficientă respiratorie provocată de tuse.