sâmbătă, 20 februarie 2016

Budincă de banane

   Dacă nu ai încercat budinca de banane, nu știi ce desert bun și delicios, pierzi.
   Pentru a prepara o astfel de budincă ai nevoie de câteva ingrediente și pașii necesari preparării sunt mai jos.


   Ingrediente:

   6-8 banane feliate,
   450 ml lapte,
   un plic de budincă cu aromă de vanilie,
   un pachet cremă de brânză,
   400 grame lapte dulce condensat,
   340 grame frișcă,
   2 pungi de vafe cu aromă de vanilie.




   Mod de preparare:


   Se tapetează cu hârtie de copt o tavă și se pune o pungă de vafe în ea, apoi bananele feliate.
   Se mixează laptele cu budinca.
   Separat se mixează crema de brânză cu laptele condensat, până se obține o compoziție pufoasă.
   Se pune apoi peste compoziția cu budincă, se omogenizează, se toarnă peste banane și se adaugă restul de vafe.
   Se bagă în frigider pentru câteva ore, apoi se servește.

luni, 15 februarie 2016

Slăbeşte 10 kilograme în 7 zile cu această licoare

    Dacă doriţi să slăbiţi şi să aveţi parte de un corp de invidiat, pe lângă multă mişcare, trebuie să evitaţi şi să consumaţi dulciuri şi mâncăruri grase şi pline de calorii.De asemenea puteţi să apelaţi la cure pe bază de băuturi care să vă ajute să scapaţi de grăsimi mai rapid.
   Cura urmatoare durează doar 4 zile, timp în care trebuie să consumi doar alimente sănătoase. Pentru a prepara această băutura eficientă în arderea grăsimilor, ai nevoie de:

• 2 litri de apă,

• Un castravete tăiat felii,

• O lămâie tăiată felii,

• O linguriţă de pudră de ghimbir sau o rădăcină de 2 cm de ghimbir proaspăt ras

• 12 frunze de mentă.

Cum procedezi

Puneţi apa într-un recipient şi apoi adăugaţi toate celelalte ingrediente, amestecând bine. După ce le-aţi combinat, acest amestec se ţine la frigider peste noapte (7-8 ore). Dimineaţa următoare se strecoară şi se consumă doar partea lichidă pe tot parcursul zilei. Deci, se pregăteşte de seara şi se consumă începând cu dimineaţa următoare.

Pe tot parcursul dietei, puteţi avea orice mese doriţi, însă nu trebuie să beţi nimic altceva decât aceasta apă. Puteţi să o purtaţi cu voi oriunde mergeţi, trebuie doar să aveţi puţină bunăvoinţă. Cele mai bune rezultate, în ceea ce priveşte pierderea în greutate, le-au avut persoanele care, pe lângă acest consum de apă , au efectuat periodic şi exerciţii fizice, acestea pierzând până la 12 kilograme în aproximativ 30 de zile. După incheierea celor 30 de zile de dietă, puteti mentine greutatea corporală la care aţi ajuns pentru timp îndelungat, dacă veţi consuma aceasta apă măcar două zile pe săptămână.

Tort Doboș

   Tortul Doboș ne aduce aminte de copilărie și este un desert cu care sigur nu vei da greș dacă îți dorești să impresionezi.



   Ingrediente:

   Pentru foi:
   100 grame făină,
   50 grame unt,
   100 grame zahăr,
   6 ouă.

   Pentru cremă:
   250 grame unt,
   250 grame zahăr,
   400 grame ciocolată,
   50 ml apă.

   Pentru glazură:
   20 ml smântână,
   200 grame zahăr.


   Mod de preparare:

   Ouăle se bat cu zahărul, pe baie de aburi.Când compoziția devine legată, omogenă, se dă deoparte și se lasă să se răcească.Se adaugă făina și untul.Se omogenizează.Se folosește o tavă de copt, întoarsă și se așază o foaie pergament.Se coc foi în strat subțire, apoi se lasă la răcit.
   Pentru cremă se prepară un sirop din zahăr cu apă, se lasă să fiarbă bine, apoi se lasă la răcit.Se topește ciocolata pe baie de aburi.Siropul se adaugă peste ciocolata topită.Toată compoziția se spumează cu untul moale.Crema se întinde între foi și prăjitura se lasă la frăgezit până a doua zi.
   Se pregătește o glazură de caramel punându-se zahărul la topit.Când se topește și devine rumeniu, se adaugă foarte repede smântâna.Se omogenizează, apoi se toarnă glazura pe ultima foaie de aluat de pe prăjitură, se întinde cu un cuțit cu lamă lată. 

Tensiunea arterială normală, în funcţie de vârstă


    Hipertensiunea arterială poate pune în pericol sănătatea bolnavului, deoarece poate provoca leziune pe artere și poate crește riscul de accident vascular, infarct, insuficiență renală și alte afecțiuni grave. Medicamentele care scad tensiunea sunt, deseori, foarte agresive, de aceea ar fi bine să previi apariția acestei boli având un stil de viață cât mai sănătos. De asemenea, îți poți lua periodic tensiunea arterială, pentru a vedea dacă apar schimbări și dacă este cazul să te îngrijorezi. Pentru asta, ar trebui să știi care este valoarea normală a tensiunii în ficare etapă a vieții. Ai aceste informații în tabelul de mai jos.

Potrivit specialiștilor de la Asociația Americană a Inimii, citați de goodmorningcenter.com, de la vârsta de 20 de ani ar trebui să îți iei tensiunea la fiecare doi ani, dacă este mai mică de 120/80. Când valoarea ei este mai mare, vizitele la medic ar trebui să fie mai dese. Tensiunea crește cu fiecare bătaie a inimii și scade în timpul dintre două bătăi. Din această cauză, ea poate varia de la un minut la altul, mai ales dacă apar schimbări ale posturii, dacă faci mișcare, te stresezi sau nu dormi bine. Dacă valoarea este prea mare o dată, nu înseamnă că suferi de hipertensiune. Medicul tău trebuie să îți măsoare tensiunea de mai multe ori, în perioade diferite. Pentru a pune un astfel de diagnostic.

Semne că suferi de hipertensiune arterială
De cele mai multe ori, hipertensiunea arterială trece neobservată, însă sunt unele semne care ar trebui să te trimită la medic. Astfel, durerile constante de cap, dificultățile de respirație și sângerările nazale sunt un semnal de alarmă. Riscul de a suferi de această afecțiune crește după 45 de ani, de aceea, după această vârstă, ar trebui să o iei anual. Sedentarismul, fumatul, consumul excesiv de sare, lipsa de potasiu, lipsa de vitamina D, consumul excesiv de alcool și stresul pot favoriza apariția bolii.

Sărățele cu telemea, cașcaval și mac

   Sărățelele sunt preferate de toată lumea, sunt simplu de preparat și au un gust deosebit.Pentru această rețetă aveți nevoie de puține ingrediente și de doar câteva minute.

   Ingrediente:

   Pentru aluat:
   250 grame margarină,
   două linguri untură,
   350 grame brânză telemea, 
   o lingură borș,
   esență de vanilie, 
   o bucățică de drojdie,  
   făină cât cuprinde, pentru un aluat ușor de modelat,
   50 ml lapte sau apă minerală, 
   un iaurt mic.



   Pentru decor:
   două ouă,
   mac, 
   cașcaval ras.

   Mod de preparare:

   Se amestecă bine toate ingredientele.Dacă telemeaua e sărată, coca nu mai necesită sare, dacă nu, se mai pune sare, după gust.
   Se frământă până iese un aluat care nu se mai lipeşte de mâini, apoi se lasă la crescut 45 de minute.Se întinde coca până se obţine o foaie de circa 2 mm şi se taie în diverse forme.
   Se ung cu două ouă bătute şi se presară mac, apoi se bagă la cuptor până devin aurii.
   Cu puţin timp înainte de a fi scoase din cuptor, se presară pe ele caşcaval ras şi se mai lasă 5 minute. 




Alocaţie de 100 de Euro

    Se apropie alegerile, iar mulţi dintre politicieni încearcă să vină cu legi care să le atragă cât mai multe voturi.Astfel dacă unii au propus înfiinţarea mai multor creşe sau ca angajaţii să primească o masă caldă la muncă, un senator UNPR propune creşterea alocaţiei pentru copii la 100 de Euro.Acordarea acestei alocaţii va fi însă condiţionată de absenţele de la şcoală: fiecare copil va trebui să aibă prezenţă 100% la cursuri.Banii pentru acordarea acestor alocaţii ar putea veni din taxa pe viciu sau recupararea prejudiciilor aduse statului.În prezent alocaţia lunară este de 84 de lei, dar dacă se va ajunge la alocaţia de 100 de Euro, părinţii nu vor primi doar bani ci se vor primi bonuri pentru haine, bonuri pentru mâncare şi o sumă de bani.

Tort Red Velvet

   Un tort extrem de interesant, de gustos și mai ales cu un aspect minunat este Tortul Red Velvet pentru care găsiți rețeta puțin mai jos.

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   250 grame făină,
   1/2 linguriță sare,
   2 linguri cacao,
   120 grame unt la temperatura camerei,
   300 grame zahăr,
   două ouă,
   o lingură esență de vanilie,
   250 ml lapte bătut,
   3 linguri colorant roșu lichid,
   o linguriță oțet de mere,
   o linguriță bicarbonat de sodiu,
   un praf de copt.

   Pentru cremă:
   250 grame cremă de brânză,
   250 grame mascarpone,
   o lingură esență de vanilie,
   120 grame zahăr pudră,
   400 ml frișcă lichidă.




   Mod de preparare:

   Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul stins cu o linguriță de oțet, sarea și praful de cacao.
   Într-un alt vas se bate untul, se adaugă zahărul și se amestecă foarte bine.Peste mixtura de zahăr cu unt se adaugă cele două ouă, un praf de sare și vanilia, amestecandu-le până devin o cremă.
   Se amestecă în alt vas colorantul cu laptele bătut și după omogenizare se adaugă puțin câte puțin laptele colorat peste făină.
   Aluatul rezultat din cele două compoziții, se împarte în două părți egale și se toarnă în două tăvi de copt identice pentru tort.Se dau la cuptorul încins în prealabil la 175 grade, pentru circa 30 minute sau până când trec testul cu scobitoarea.După ce se coc, se scot blaturile din tăvi și după ce se răcesc de tot, se învelesc în folie de plastic sau de aluminiu și se dau la congelator pentru 45 de minute, înainte de a le tăia în două.În acest mod nu se vor sfărâma.
   Firimiturile rezultate din tăierea blaturilor nu se aruncă, ci se păstrează.
   Într-un al vas se amestecă cu mixerul crema de brânză și mascarpone, până se obține o cremă moale și fină.Se adaugă vanilia și zahărul pudră și se amestecă din nou până la încorporarea completă.Se bate frișca și se adaugă treptat la crema de brânză.Se dă crema la frigider până se întărește bine, 30 minute - o oră.
   Blatulurile tăiate se umplu cu cremă.Tortul rezultat se îmbracă în cremă și se ornează cu firimiturile păstrate.Se dă la frigider pentru minim 3 ore.