miercuri, 23 martie 2016

Cornulețe cu cremă de ciocolată

   Acest tip de cornulețe sigur vă va uimi prin frăgezime și gust delicios.

   Ingrediente:

   Pentru mini rulouri:
   250 grame făină,
   o lingură zahăr fin,
   o linguriță cacao,
   50 grame margarină,
   o lingură vin Marsala,
   un albuș de ou,
   zahăr pudră,
   sare,
   ulei vegetal.

   Pentru umplutură:
   450 grame brânză ricotta,
   1/2 linguriță esență vanilie,
   150 grame zahăr fin.
   50 grame ciocolată neagră răzuită.




   Mod de preparare:

   Se mixează făina cu margarina, zahărul, cacaoa, sarea și vinul Marsala.Dacă mai este nevoie se poate pune puțină apă (va face compoziția mai pufoasă).
   Se învelește compoziția în folie alimentară și se bagă în frigider pentru vreo jumătate de oră.
   Se scoate, se întinde pe masă folosind un sucitor și se decupează din el bucățele în formă ovală.Bucățelele decupate se împăturesc (se trece parte peste parte) și se obține un fel de cornet, fără a se sigila capetele.
   Se pun la prăjit în ulei încins, apoi se scot pe prosoape absorbante de bucătărie.
   Se mixează brânza ricotta cu zahărul, esența de vanilie și ciocolata neagră.Se umplu cornetele cu această compoziție și se servesc presărate cu puțin zahăr pudră.

miercuri, 2 martie 2016

Brioșe Red Velvet

   Brioșele Red Velvet sunt extraordinar de aspectuoase și un asemenea desert înseamnă eleganță și finețe.Dacă doriți să surprindeți plăcut, pregătiți aceste brioșe.

   Ingrediente:

   350 grame făină,
   2 ouă mari, la temperatura camerei,
   300 grame zahăr,
   un plic praf de copt,
   o linguriță pudră de cacao,
   350 ml ulei,
   240 grame lapte bătut, la temperatura camerei,
   coaja rasă de la o lămâie,
   o linguriță oțet de vin alb,
   o fiolă esență de vanilie,
   un praf de sare,
   colorant alimentar roșu.


   Pentru glazură:
   500 grame zahăr pudră,
   250 grame unt nesărat, la temperatura camerei,
   o fiolă esență vanilie,
   450 grame cremă de brânză, la temperatura camerei.




   Mod de preparare:

   Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
   Într-o tavă pentru brioșe se adaugă hârtii speciale.Dacă aveți forme din silicon, ungeți-le cu puțin unt sau ulei.
   Într-un bol încăpător se adaugă făina, zahărul, praful de copt, sarea și cacaoa.Se amestecă bine.
   Separat, într-un bol pentru mixer se bat ouăle bine și se adaugă apoi laptele bătut și oțetul.Se adaugă câte puțin colorant până se obține o compoziție roșu închis.Se încorporează apoi vanilia și coaja de lămâie.Cu ajutorul unei linguri se încorporează ingredientele uscate în compoziția obținută.

   Se adaugă aluatul obținut în formele pentru brioșe.Acestea trebuie să fie pline doar în proporție de 2/3 deoarece se umflă.Se coc brioșele la foc potrivit timp de 20-22 de minute.
   Între timp se prepară glazura.
   Se adaugă într-un castron încăpător untul și se mixează foarte bine.Se încorporează treptat crema de brânză și apoi vanilia.Se mixează totul la viteză maximă până se obține o cremă spumoasă.Se adaugă treptat zahărul și se continuă mixarea.
   Înainte de a se adăuga glazura peste brioșe, acestea se lasă la răcit.
   Se pot decora cu merișoare tocate mărunt, cireșe confiate sau bomboane decorative roșii.
   Brioșele Red Velvet se pot servi alături de un pahar de șampanie.


Cornulețe cu rahat

   Cornulețele cu rahat sunt delicioase și ne amintesc de copilărie și de casa bunicilor.Și tu poți prepara cornulețe cu rahat gustoase, dacă folosești rețeta de mai jos.



   Ingrediente:

   200 grame unt,
   100 ml lapte,
   un ou,
   un cubuleț drojdie,
   500-600 grame făină,
   un plic zahăr vanilat,
   zahăr farin pentru pudrat.


   Mod de preparare:

   Se pun toate ingredientele într-un vas și se frământă.Se lasă să se odihnească 30 minute.Se împarte compoziția în două părți.
   Din fiecare parte se întinde o foaie, se taie pătrațele, se pune o bucată de rahat și se rulează.
   Se dau la cuptor circa 30 minute.
   Se scot când sunt puțin rumenite și se pudrează calde.

Prăjitură cu fulgi de ciocolată

   Acest tip de prăjitură nu necesită coacere, însă este delicioasă și arată foarte bine.

   Ingrediente:

   Pentru aluat:

   40 grame unt nesărat și înmuiat,
   170 grame zahăr brun,
   o linguriță extract de vanilie,
   450 grame făină albă,
   o cutie lapte condensat dulce,
   400 grame fulgi de ciocolată.

   Pentru topping:

   230 grame unt de arahide,
   150 grame fulgi de ciocolată.




   Mod de preparare:

   Se mixează untul cu zahărul timp de 3 minute, apoi se pune extractul de vanilie.După ce s-a omogenizat totul, se dă mixerul la viteză mică și se încorporează făina și laptele condensat.Se pun ușor și fulgii de ciocolată.
   Se tapetează o tavă cu hârtie pergament și se toarnă compoziția în ea.Se acoperă apoi cu folie alimentară și se bagă în frigider pentru 3 ore sau chiar peste noapte.

   Topping:

   Se amestecă untul de arahide și fulgii de ciocolată la microunde.
   A doua zi se toarnă toppingul peste prăjitură și se bagă iarăși în frigider, de data aceasta pentru o oră, până când toppingul se întărește.

Casă deosebită cu doar 9000 dolari

    A construit o casă cu doar 9000 $, în doar 6 săptămâni şi are parte de tot confortul necesar unui trai decent.
    Muzicianul Steve Areen şi-a construit această casă în Thailanda, pe terenul primit cadou de la un prieten, localnic. Acesta, împreună cu ginerele său, au dezvoltat o tehnică nouă de construcţie, fără a folosi carămizi presate. 

   În schimb, au folosit cărămizi de beton pentru a costrui o structură asemănatoare unui igloo. Apoi, au aplicat un strat de tencuială care a izolat toată construcţia. La final, încă un strat de tencuială decorativă a dat casei aspectul final, viu colorat.

   Costul structurii a fost de 6000 de dolari iar al decoraţiunilor şi finisajelor de 3000 de dolari iar lucrarea a durat cât construcţia unei fundaţii traditionale: 6 săptămâni.


    Galeria foto o puteţi găsi AICI!!!

Iuliana Luciu în America

    Iuliana Luciu a renunţat de curând la postul de asistentă TV şi s-a îndreptat către Statele Unite ale Americii acolo unde doreşte să urmeze câteva cursuri de actorie şi apoi să îşi încerce norocul la Hollywood.Se pare că sora Nicoletei Luciu este sprijinită de către milionarul Ioan Neculaie care deţine o casa în America şi pe care o pune la dispoziţia Iulianei atâta timp cât aceasta va locui în State.

    Conacul lui Neculaie se afla în Illinois, în regiunea North Shore. Brasoveanul l-a cumpărat în 1998 cu suma de 1,27 milioane dolari, are 5 dormitoare, 6 băi şi o suprafaţă construită de peste 600 mp. Întreaga proprietate a milionarului român măsoară peste 4.000 mp. Doar taxele pe care acesta le plăteşte către fiscul american pentru această proprietate se apropie de 30.000 de dolari pe an.
    Curios este de urmarit evoluţia Iulianei deoarece până acum în ultimii 25 de ani, nici o româncă plecată din Bucureşti către Hollywood nu a reuşit să se şi impună acolo.

Dietă cu banane

    Nutriţionista Yulia a încercat dieta bazată pe un singur fruct, alegând bananele, însă această dietă se poate aplica şi pe celelalte fructe.Practic această dietă bazată pe banane constă în faptul că se pot mânca oricâte banane pe zi plus câte o salată la finalul zilei.Pe lânga aceasta, este nevoie să se consume cel puţin 3 litri de apă în fiecare zi şi de asemenea este nevoie de multă odihnă pentru că practic acea perioadă este una de detoxifiere.
    Cercetatorii au dezvăluit că bananele ajută la slabit.Fibrele din aceste fructe sunt solubile, ceea ce face să se absoarbă apa şi să încentinească digestia.
    Pentru Yulia a fost ca o calatorie interioara. S-a simţit echilibrată şi pozitivă. Pielea i-a devenit mai strălucitoare şi mai moale. Iar corpul a devenit şi el mult mai flexibil.
    Bananele au un indice glicemic extrem de scăzut, de aceea ajută la pierderea în greutate şi reglează nivelul de zaharuri din organism.