miercuri, 2 martie 2016

Prăjitură cu fulgi de ciocolată

   Acest tip de prăjitură nu necesită coacere, însă este delicioasă și arată foarte bine.

   Ingrediente:

   Pentru aluat:

   40 grame unt nesărat și înmuiat,
   170 grame zahăr brun,
   o linguriță extract de vanilie,
   450 grame făină albă,
   o cutie lapte condensat dulce,
   400 grame fulgi de ciocolată.

   Pentru topping:

   230 grame unt de arahide,
   150 grame fulgi de ciocolată.




   Mod de preparare:

   Se mixează untul cu zahărul timp de 3 minute, apoi se pune extractul de vanilie.După ce s-a omogenizat totul, se dă mixerul la viteză mică și se încorporează făina și laptele condensat.Se pun ușor și fulgii de ciocolată.
   Se tapetează o tavă cu hârtie pergament și se toarnă compoziția în ea.Se acoperă apoi cu folie alimentară și se bagă în frigider pentru 3 ore sau chiar peste noapte.

   Topping:

   Se amestecă untul de arahide și fulgii de ciocolată la microunde.
   A doua zi se toarnă toppingul peste prăjitură și se bagă iarăși în frigider, de data aceasta pentru o oră, până când toppingul se întărește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu