Ingrediente:
un kg făină,
250 grame zahăr tos,
o lingură zahăr pudră,
250 grame margarină vegetală,
200 grame miez de nucă măcinată,
500 ml suc de fructe,
o lingură scorțișoară măcinată,
o lingură coajă de lămâie și de portocală (amestecate),
o linguriță praf de copt,
o linguriță bicarbonat.
Mod de preparare:
Într-un castron se pune margarina ușor încălzită, se bate spumă cu zahărul, adăugat treptat.La sfârșit se pun, în ploaie, făina, miezul de nucă, sucul de fructe, coaja de lămâie și de portocală, scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul.Se obține o compoziție care trebuie să fie cât mai groasă.
Se pune într-o tavă unsă cu margarină sau ulei și se coace, timp de 50-60 minute, la foc potrivit.
Când este gata, se presară zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu