miercuri, 2 martie 2016

Tort de lapte

   Daca nu știai care este cea mai simplă rețetă de prăjitură, ei bine, află că tortul de lapte este cea mai rapidă și mai ușoară rețetă.



   Ingrediente:

   Pentru foi:
   420 grame făină,
   240 grame unt,
   200 grame smântână.

   Pentru cremă:
   un kg zahăr,
   un litru lapte,
   o lămâie,
   200 grame unt.

   Pentru glazură:
   500 grame șerbet de lămâie.


   Mod de preparare:

   Făina, untul și smântâna se frământă și se face un aluat care se lasă două ore la rece.Se întind apoi 7 foi care se coc la foc potrivit pe fundul unui vas rotund, uns cu unt și tapetat cu făină.
   Pentru prepararea cremei, zahărul și laptele se pun la fiert, la foc foarte mic, până începe zahărul să se caramelizeze și laptele devine ca o smântână (circa o oră și jumătate).Se lasă să se răcească și se adaugă zeama de la o lămâie, cu care se amestecă bine.
   Se freacă untul spumă și se amestecă, puțin câte puțin, cu compoziția de mai sus. 

   Foile se ung cu crema astfel pregătită, se așează una peste alta și se formează tortul.
   Pentru prepararea glazurii, se încălzește șerbetul de lămâie și se toarnă peste tort.Se netezește foarte repede cu un cuțit fierbinte ca să se întindă uniform și să nu rămână urme și se ornează.
   Se pregătește cu o zi, două, înainte de a fi servit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu