miercuri, 2 martie 2016

Ceai de urzici pentru slăbire

    Ceaiul de urzici este ideal pentru a fi consumat de persoanele care au probleme din cauza kilogramelor în plus, deoarece urzicile conţin cantităţi importante de minerale esenţiale pentru un corp sănătos.
   Ceaiul de urzici are efect tonic asupra organismului şi activează procesele fiziologice de formare a celulelor sanguine asigurând funcţionarea optimă a acestora. Aceasta plantă furnizează mai mult calciu decât iaurtul şi este o sursă bună de acid folic, necesar sănătaţii inimii. Iar retinolul din urzici protejează sănătatea ochilor şi a pielii.Detoxifierea organismului cu urzici este una dintre cele mai cunoscute metode de curăţare a corpului de toxine.

     Proprietăţile medicinale ale urzicilor
Dacă doriţi să slabiţi folosind acest truc natural, atunci paşii pe care trebuie să ii urmezi sunt foarte simpli. Aşadar, timp de 30 de zile, se bea zilnic 1,5 litri ceai de urzică. Dacă ceaiul se cumpară de la Plafar, se consumă o cutie în două zile. Se slăbesc pe săptamână cel puţin 2,5 kg. Cura nu se întrerupe. Se slăbesc 10-12 kilograme pe lună.

Tort de lapte

   Daca nu știai care este cea mai simplă rețetă de prăjitură, ei bine, află că tortul de lapte este cea mai rapidă și mai ușoară rețetă.



   Ingrediente:

   Pentru foi:
   420 grame făină,
   240 grame unt,
   200 grame smântână.

   Pentru cremă:
   un kg zahăr,
   un litru lapte,
   o lămâie,
   200 grame unt.

   Pentru glazură:
   500 grame șerbet de lămâie.


   Mod de preparare:

   Făina, untul și smântâna se frământă și se face un aluat care se lasă două ore la rece.Se întind apoi 7 foi care se coc la foc potrivit pe fundul unui vas rotund, uns cu unt și tapetat cu făină.
   Pentru prepararea cremei, zahărul și laptele se pun la fiert, la foc foarte mic, până începe zahărul să se caramelizeze și laptele devine ca o smântână (circa o oră și jumătate).Se lasă să se răcească și se adaugă zeama de la o lămâie, cu care se amestecă bine.
   Se freacă untul spumă și se amestecă, puțin câte puțin, cu compoziția de mai sus. 

   Foile se ung cu crema astfel pregătită, se așează una peste alta și se formează tortul.
   Pentru prepararea glazurii, se încălzește șerbetul de lămâie și se toarnă peste tort.Se netezește foarte repede cu un cuțit fierbinte ca să se întindă uniform și să nu rămână urme și se ornează.
   Se pregătește cu o zi, două, înainte de a fi servit.

Amestec pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

   Cel mai adesea funcţionarea defectuoasă a tractului digestiv duce la creşterea ţesutului adipos de pe abdomen, ţesut care impiedică eliminarea toxinelor şi înlăturarea grăsimii.Nutriţioniştii au găsit însă o soluţie pentru persoanele care suferă de constipaţie cronică, foarte usor de pus în practică: un cocktail miraculos, care înlocuieşte micul dejun şi care se prepară foarte uşor.

  Pentru a realiza aceasta reţetă aveţi nevoie de şase prune uscate peste care turnaţi 100 mililitri de apă fiartă. Lăsaţi-le la înmuiat pentru 10 minute. Într-un alt recipient turnaţi două linguri de fulgi de ovăz, o linguriţă de seminţe de in măcinate şi o lingură de cacao. Adaugaţi 300 ml de kefir şi amestecaţi bine. Tăiaţi prunele şi adaugaţi-le în această compoziţie.

Cum se prepară baclavaua?

   Cine nu adoră baclavaua? Este dulce și aromată și foarte gustoasă.
   Ca să prepari acasă baclava nu este greu deloc, iar ingredientele necesare nu sunt multe.

   Ingrediente:

   Pentru umplutură:
   300 grame zahăr,
   150 grame miere,
   400 grame nuci,
   apă de flori.


   Pentru aluat: 
   400 grame făină,
   sare,
   2 linguri ulei,
   scorțișoară.




   Mod de preparare:

   Se prepară o foaie de ștrudel și se întinde.Când s-a uscat puțin, se taie pe mărimea tăvii.
   Nucile se macină mai mari.
   Se pun în tavă 3 foi, unse cu unt, una peste alta, apoi nuci măcinate și se repetă operația în așa fel încât deasupra să se termine cu foaie.
   Se taie în pătrate sau romburi și se unge cu unt topit pe deasupra.
   Se dă la cuptor, la foc potrivit, o oră.
   Când este coaptă bine, se scoate și se toarnă peste ea siropul făcut din zahăr, miere, apă de flori, un pahar de apă și 10 picături de zeamă de lămâie.
   Baclavaua se prepară cu o zi înainte de a fi servită.

Mască de păr cu ceapă

    Căderea părului este o problemă care afectează atât bărbaţii cât şi femeile, cele din urmă pierzând zilnic zeci sau chiar sute fire de păr.Părul trece prin trei etape absolut firești: creșterea, menținerea și apoi căderea. Aceste procese sunt normale pentru regenerarea prodoabei capilare, însă atunci când ne cade mai mult păr decât este cazul riscăm să ne trezim cu un păr foarte rar sau chiar cu alopecie sau chelie.
    Ceapa este unul dintre cele mai uimitoare remedii naturale ce previn căderea excesivă a părului. Ceapa ajută părul să se regenereze și să crească mult mai repede. Chiar dacă mirosul acestei legume nu este cel mai plăcut, efectele sale miraculoase merită sarcificiul de a suporta mirosul înțepător pentru câteva zile.Spre deosebire de tratamentele profesioanle costisitoare, bazate pe substanțe chimice care în unele cazuri pot face mai mult rău decât bine, masca cu ceapă este și ieftină și nu are nici efecte secundare.Ceapa este benefică pentru păr datorită conținutului ridicat de sulfuri. Sucul de ceapă ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, la întărirea și stimularea creșterii firului de păr. Mai mult, ea previne și ruperea firului de păr, făcându-l mai puternic.

    Cum folosim masca cu ceapă:

Suc crud de ceapă– Pune în blender câteva cepe, iar apoi cu sucul obținut masează scalpul. Lasă-l să acționeze timp de minim 30 de minute. Apoi aplică șampon și chiar un balsam cu miros plăcut pentru a scăpa de aroma cepei. Reia acest tratament de două-trei ori pe săptămână.

Ceapă cu miere-  Sucul obținut ca mai sus se poate combina și cu miere și se folosește în același mod, masând scalpul. Mierea are beneficiile ei, prevenind blocajele ce se pot ivi la nivelul foliculilor.

Mixtură de ceapă cu rom- Aceasta este o variantă de a elimina din mirosul neplăcut al cepei. Toacă ceapa și las-o peste noapte într-un pahar cu rom, la temperatura camerei. La fel, mixtura se folosește pentru a masa scalpul înainte de baie.

Dacă ai răbdare să aplici masca cu ceapă de mai multe ori vei observa că funcționează chiar mai bine decât tratamentele profesioniste.

duminică, 28 februarie 2016

Cornulețe în două culori

   Aceste cornulețe sunt deosebite, nu doar prin aspectul lor ci și prin gustul fraged și delicios.

   Ingrediente:

   500 grame făină,
   125 ml lapte cald,
   125 ml ulei,
   15 grame drojdie proaspătă,
   un ou,
   o lingură zahăr,
   puțină sare,
   un ou,
   2 linguri pudră de cacao,
   un pic de nucă de cocos.

   Pentru siropul de zahăr:
   250 grame zahăr,
   un plic zahăr vanilinat,
   250 ml apă,
   suc de lămâie.




   Mod de preparare:

   Se pregătește mai întâi siropul de zahăr.Se pun toate ingredientele într-un vas mai mic, la foc mediu.Când este gata, se ia de pe aragaz.
   Se amestecă drojdia cu lapte cald, apoi se pune zahărul, se amestecă și se lasă deoparte.Se mixează oul cu puțin ulei și se pune peste mixul cu drojdie.Se omogenizează.
   Se împarte făina în două (se pun jumătățile în boluri diferite și în fiecare se presară puțină sare).Se pune cacaoa într-un bol și se amestecă cu făina.Se împarte compoziția cu drojdie între cele două boluri.Se omogenizează în ambele.Trebuie obținut un aluat mai consistent.
   Se trece cu sucitorul peste ambele tipuri de aluat, pentru a obține două foi mai subțiri.Se pune foaia cu cacao peste cealaltă.
   Se taie în triunghiuri, apoi acestea se rulează dinspre exterior înspre interior.
   Se pun cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.

   După ce s-au copt și s-au răcit puțin, se dau prin siropul de zahăr.Peste ele se poate presăra nucă de cocos.

Prăjitură cu cremă de brânză și lămâie

   Prăjitura cu cremă de brânză și lămâie este asemănătoare cremșnitului, este foarte aromată și cremoasă.


   Ingrediente:

   800 grame aluat foietaj,
   2 lămâi mari,
   400 grame cremă de brânză,
   1/2 ceașcă zahăr,
   2 linguri unt topit,
   3 linguri zahăr.


   Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 175 grade și se tapetează o tavă de prăjituri cu folie de aluminiu care se unge cu ulei.Se întinde aluatul de foitaj și se pune în tavă.
   Se amestecă coaja de la o lămâie și jumătate cu sucul de la 2 lămâi.
   Se bate crema de brânză cu o ceașcă de zahăr și se adaugă amestecul de lămâie.
   Se toarnă crema de brânză și lămâie peste aluat și se acoperă cu cel de-al doilea strat de aluat.
   Se topește puțin unt și se unge stratul superior al prăjiturii cu unt topit.Se amestecă restul de coajă de lămâie cu 3 linguri de zahăr și se presară deasupra untului.
   Se dă la cuptor circa 30 de minute, până se rumenește și se lasă prăjitura cu cremă de brânză și lămâie să se răcească 20 de minute, apoi se pune la frigider circa o oră înainte de servire.