duminică, 31 ianuarie 2016

Tort cu cremă de cafea

   A face un tort poate fi o adevărată provocare, dar rezultatul este apetisant și foarte apreciat.Tortul de ciocolată cu cremă de cafea este deosebit de gustos, arată foarte bine și îl poți prepara și într-o zi obișnuită, dar și la ocazii speciale.Ca să nu dai greș, ai mai jos rețeta:




   Ingrediente:

   Pentru blat:
   150 grame ciocolată neagră,
   110 grame unt,
   3 ouă,
   100 grame zahăr,
   o lingură cu cacao,
   un praf de sare.

   Pentru cremă:
   2 gălbenușuri,
   100 grame zahăr,
   1/2 linguriță amidon,
   150 ml lapte,
   o lingură cu cafea instant,
   o linguriță gelatină,
   250 grame smântână pentru frișcă,
   o esență de vanilie.

   Pentru ornat:
   cacao.


   Mod de preparare:

   Se pune ciocolata cubulețe într-un castron, alături de unt, la topit, la bain marie.Se amestecă până se obține un amestec perfect omogen și se dă deoparte.
   Se separă ouăle și se pun gălbenușurile pe rând în ciocolata topită, apoi se adaugă o lingură de cacao și praful de sare, amestecând după fiecare ingredient.Se bate albușurile spumă, ca pentru bezele și se adaugă treptat zahărul.Se încorporează apoi cu o spatulă, albușurile, în ciocolată.Se pune compoziția obținută într-o tavă de tort cu diametrul de 20 cm și se dă tava la cuptor pentru 25-30 minute.

   Cât timp tortul se răcește, se pregătește crema de cafea astfel:
   Se freacă gălbenușurile cu zahărul până devin foarte deschise la culoare, apoi se adaugă treptat amidonul și laptele călduț.Se pune crema pe foc într-o cratiță, la foc mediu și se amestecă constant până când se îngroașă.După ce se ia de pe foc, se adaugă esența de vanilie și cafeaua instant, apoi se amestecă bine și se lasă deoparte.Se dizolvă gelatina în 2 linguri de apă și se lasă pentru 5-10 minute, apoi se încălzește la foc mic până se dizolvă complet.Se adaugă peste crema de cafea.
   Se bate smântâna pentru frișcă până când se întărește, apoi se încorporează cu o spatulă în crema de cafea și se amestecă până când devine uniformă.
   Se pune crema de cafea peste blatul de ciocolată, se dă tortul la rece pentru minim 4 ore, apoi se ornează cu cacao. 





Eclere cu ciocolată

   Deși par puțin cam dificil de preparat, eclerele constituie un desert care nu este costisitor, iar gustul este incredibil.
   Dacă doriți să vă răsfățați cu o porție de eclere, urmați rețeta:

   Ingrediente:

   Pentru eclere:
   100 grame margarină,
   125 grame făină,
   4 ouă,
   125 ml apă,
   1/2 linguriță sare.

   Pentru crema de ciocolată:
   o lingură cu vârf cu făină,
   o cană cu lapte rece,
   2 linguri cacao,
   300 ml frișcă bătută,
   o esență rom,
   3 linguri zahăr,
   50 grame unt.

   Pentru glazură:
   3-4 linguri cacao,
   6 linguri apă.


   Mod de preparare:

   Se pune margarina cu apa și sarea, la foc.Când dă în clocot, se adaugă făina și se amestecă bine.Se fierbe puțin la foc mic.Se ia de pe foc și se răcește (într-o cratiță cu apă).Când este aproape rece, se adaugă pe rând ouăle.Se pune în tava sub formă de bastonașe și se dă la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute și se poate deschide cuptorul doar după 20 minute.După ce se răcesc, se taie în două pe lungime.

   Crema de ciocolată se prepară astfel:
   Se pun toate ingredientele într-o cratiță, în afară de unt și esența de rom.Se fierbe amestecul la foc potrivit amestecand mereu, până se îngroașă.Se adaugă esența de rom și untul.Se amestecă bine și se lasă să se răcească.Cu crema astfel obținută se umplu eclerele.

   Glazura:
   Se amestecă și se fierb ingredientele, după care se toarnă peste eclere.





Clătite cu lapte bătut

   Clătitele sunt preferate de multe persoane pentru că se gătesc repede, pot fi consumate în diferite combinații și sunt foarte bune.Însă rețeta de mai jos este absolut specială:

   Ingrediente:

   230 grame făină,
   2 linguri zahăr,
   un praf de sare,
   o linguriță jumătate praf de copt,
   un ou bătut,
   230 ml lapte bătut,
   2 linguri apă,
   2 linguri ulei de măsline,
   o lingură unt topit.




   Mod de preparare:

   Se încinge o tigaie non-aderentă.
   Se amestecă ingredientele uscate într-un bol și se face o gaură în mixul obținut.
   Se amestecă restul ingredietentelor, se pun apoi apoi în gaura făcută în primul bol.Se omogenizează totul cu ajutorul unui tel.
   Se ia câte un polonic mai mic din compoziție și se pune în tigaie.După 2-3 minute se întoarce clătita pe partea cealaltă.
   Se servesc delicioasele clătite cu lapte bătut, cu dulceață, sirop de arțar sau gem de fructe de pădure.



marți, 26 ianuarie 2016

Cea mai gustoasă rețetă de ciuperci umplute

   Dacă vrei să prepari ciuperci umplute și nu știi care este cea mai delicioasă rețetă, încearcă varianta de mai jos, pentru un aperitiv bun de te lingi pe degete:



   Ingrediente:

   16 ciuperci de mărime medie,
   110 grame cremă de brânză,
   3 fâșii de bacon puțin prăjit.

   Mod de preparare:

   Se curăță și se spală bine ciupercile.
   Se mărunțește baconul și se amestecă cu crema de brânză.
   Se umple fiecare ciupercă cu câte o lingură sau mai mult din acest amestec.
   Se încinge grillul la 200 de grade Celsius.
   Se pun ciupercile pe grill pentru aproximativ 6-8 minute. 


   Poftă bună!


Tiramisu cu limoncello

   O rețetă fabuloasă, care nu necesită coacere și care se prepară în câteva minute este următoarea:

   Ingrediente:

   175 ml lapte, ușor călduț,
   un pachet pișcoturi,
   2 linguri limoncello,
   230 gr mascarpone, la temperatura camerei,
   550 gr frișcă,
   50 grame zahăr fin.




   Mod de preparare:

   Se amestecă 250 grame din frișcă cu mascarponele și zahărul și se omogenizează foarte bine.
   Se amesteca laptele cu limoncello într-un bol.
   Se cufundă fiecare pișcot în bolul cu limoncello și lapte, apoi se pun pe un platou într-un singur strat.
   Se întinde crema de frișcă și mascarpone peste pișcoturi.
   Se acoperă cu alt strat de pișcoturi, iar cu cremă și tot așa, până la final.
   Se decorează cu restul de frișcă și se pune în frigider pentru cel puțin 8 ore.




Macaroane cu brânză

   Acesta este un preparat foarte cunoscut, apreciat și iubit chiar și de cei mai mofturoși.Macaroanele cu brânză le putem consuma la prânz sau la cină, sunt sățioase și se gătesc ușor.

   Ingrediente:
   300 g macaroane,
   50 g margarină,
   o ceapă mică, tăiată solzișori,
   50 g făină,
   600 ml lapte,
   100 g brânză Cheddar, rasă,
   o linguriță muștar,
   2 roșii feliate,
   piper.

   Mod de preparare:
   Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade Celsius.
   Macaroanele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj.
   Între timp, margarina se topește într-o cratiță, la foc mediu.Se adaugă ceapa și se sotează 3-4 minute, până se înmoaie.Când este aurie, se ia de pe foc și se adaugă făina.Se amestecă uşor, apoi se pune din nou pe aragaz, la foc mic, şi se găteşte un minut, până se încheagă.Cratiţa se ia de pe foc şi se adaugă laptele, puţin câte puţin, amestecând continuu.Se găteşte la foc mic până capătă o consistenţă cremoasă.
   În tot acest timp, sosul se amestecă pentru a evita prinderea.Când este suficient de închegat, se ia de pe foc şi se adaugă o jumătate din cantitatea de brânză şi muştarul.Se potriveşte de piper.
   Pastele se scurg, se îmbracă în sos, apoi se pun într-o vas de copt.Deasupra se pun roşiile şi restul de brânză Cheddar.Pastele se coc la cuptor 15-20 de minute, până capătă o crustă aurie.Se servesc calde.


 

luni, 25 ianuarie 2016

Ouă coapte în cartofi

   Atunci când nu mai știi ce rețete să inventezi, când îți dorești un aperitiv gustos dar și inedit, rețeta următoare, de ouă coapte în cartofi, poate fi o soluție agreabilă.
    Indiferent dacă vrei să îți surprinzi familia, dacă vrei să îți impresionezi invitații sau prietenele, nu vei da greș dacă vrei prepara acest fel delicios.
   Se prepară extrem de rapid, este o alegere sănătoasă, fără prea multe calorii, dar cu valoare nutritivă mare.
   Nu ai nevoie decât de cartofi și ouă, iar dacă dorești se mai pot adăuga și alte ingrediente, pentru un plus de savoare.




   Ingrediente:
   cartofi,
   ouă,
   cașcaval,
   bacon, 

   ceapă verde.

   Mod de preparare:
   Se fierb cartofii în coajă și se lasă la răcit.
   Se taie cartofii pe jumătate și se scobesc apoi cu o lingură.
   Se pune un ou crud, în fiecare cartof scobit și se pun cartofii la cuptor timp de 4 minute.
   După preferință, se poate adăuga cașcaval, bacon și ceapă verde, pe fiecare cartof.

   Poftă bună!