miercuri, 2 martie 2016

Cornulețe cu rahat

   Cornulețele cu rahat sunt delicioase și ne amintesc de copilărie și de casa bunicilor.Și tu poți prepara cornulețe cu rahat gustoase, dacă folosești rețeta de mai jos.



   Ingrediente:

   200 grame unt,
   100 ml lapte,
   un ou,
   un cubuleț drojdie,
   500-600 grame făină,
   un plic zahăr vanilat,
   zahăr farin pentru pudrat.


   Mod de preparare:

   Se pun toate ingredientele într-un vas și se frământă.Se lasă să se odihnească 30 minute.Se împarte compoziția în două părți.
   Din fiecare parte se întinde o foaie, se taie pătrațele, se pune o bucată de rahat și se rulează.
   Se dau la cuptor circa 30 minute.
   Se scot când sunt puțin rumenite și se pudrează calde.

Prăjitură cu fulgi de ciocolată

   Acest tip de prăjitură nu necesită coacere, însă este delicioasă și arată foarte bine.

   Ingrediente:

   Pentru aluat:

   40 grame unt nesărat și înmuiat,
   170 grame zahăr brun,
   o linguriță extract de vanilie,
   450 grame făină albă,
   o cutie lapte condensat dulce,
   400 grame fulgi de ciocolată.

   Pentru topping:

   230 grame unt de arahide,
   150 grame fulgi de ciocolată.




   Mod de preparare:

   Se mixează untul cu zahărul timp de 3 minute, apoi se pune extractul de vanilie.După ce s-a omogenizat totul, se dă mixerul la viteză mică și se încorporează făina și laptele condensat.Se pun ușor și fulgii de ciocolată.
   Se tapetează o tavă cu hârtie pergament și se toarnă compoziția în ea.Se acoperă apoi cu folie alimentară și se bagă în frigider pentru 3 ore sau chiar peste noapte.

   Topping:

   Se amestecă untul de arahide și fulgii de ciocolată la microunde.
   A doua zi se toarnă toppingul peste prăjitură și se bagă iarăși în frigider, de data aceasta pentru o oră, până când toppingul se întărește.

Casă deosebită cu doar 9000 dolari

    A construit o casă cu doar 9000 $, în doar 6 săptămâni şi are parte de tot confortul necesar unui trai decent.
    Muzicianul Steve Areen şi-a construit această casă în Thailanda, pe terenul primit cadou de la un prieten, localnic. Acesta, împreună cu ginerele său, au dezvoltat o tehnică nouă de construcţie, fără a folosi carămizi presate. 

   În schimb, au folosit cărămizi de beton pentru a costrui o structură asemănatoare unui igloo. Apoi, au aplicat un strat de tencuială care a izolat toată construcţia. La final, încă un strat de tencuială decorativă a dat casei aspectul final, viu colorat.

   Costul structurii a fost de 6000 de dolari iar al decoraţiunilor şi finisajelor de 3000 de dolari iar lucrarea a durat cât construcţia unei fundaţii traditionale: 6 săptămâni.


    Galeria foto o puteţi găsi AICI!!!

Iuliana Luciu în America

    Iuliana Luciu a renunţat de curând la postul de asistentă TV şi s-a îndreptat către Statele Unite ale Americii acolo unde doreşte să urmeze câteva cursuri de actorie şi apoi să îşi încerce norocul la Hollywood.Se pare că sora Nicoletei Luciu este sprijinită de către milionarul Ioan Neculaie care deţine o casa în America şi pe care o pune la dispoziţia Iulianei atâta timp cât aceasta va locui în State.

    Conacul lui Neculaie se afla în Illinois, în regiunea North Shore. Brasoveanul l-a cumpărat în 1998 cu suma de 1,27 milioane dolari, are 5 dormitoare, 6 băi şi o suprafaţă construită de peste 600 mp. Întreaga proprietate a milionarului român măsoară peste 4.000 mp. Doar taxele pe care acesta le plăteşte către fiscul american pentru această proprietate se apropie de 30.000 de dolari pe an.
    Curios este de urmarit evoluţia Iulianei deoarece până acum în ultimii 25 de ani, nici o româncă plecată din Bucureşti către Hollywood nu a reuşit să se şi impună acolo.

Dietă cu banane

    Nutriţionista Yulia a încercat dieta bazată pe un singur fruct, alegând bananele, însă această dietă se poate aplica şi pe celelalte fructe.Practic această dietă bazată pe banane constă în faptul că se pot mânca oricâte banane pe zi plus câte o salată la finalul zilei.Pe lânga aceasta, este nevoie să se consume cel puţin 3 litri de apă în fiecare zi şi de asemenea este nevoie de multă odihnă pentru că practic acea perioadă este una de detoxifiere.
    Cercetatorii au dezvăluit că bananele ajută la slabit.Fibrele din aceste fructe sunt solubile, ceea ce face să se absoarbă apa şi să încentinească digestia.
    Pentru Yulia a fost ca o calatorie interioara. S-a simţit echilibrată şi pozitivă. Pielea i-a devenit mai strălucitoare şi mai moale. Iar corpul a devenit şi el mult mai flexibil.
    Bananele au un indice glicemic extrem de scăzut, de aceea ajută la pierderea în greutate şi reglează nivelul de zaharuri din organism.

Ceai de urzici pentru slăbire

    Ceaiul de urzici este ideal pentru a fi consumat de persoanele care au probleme din cauza kilogramelor în plus, deoarece urzicile conţin cantităţi importante de minerale esenţiale pentru un corp sănătos.
   Ceaiul de urzici are efect tonic asupra organismului şi activează procesele fiziologice de formare a celulelor sanguine asigurând funcţionarea optimă a acestora. Aceasta plantă furnizează mai mult calciu decât iaurtul şi este o sursă bună de acid folic, necesar sănătaţii inimii. Iar retinolul din urzici protejează sănătatea ochilor şi a pielii.Detoxifierea organismului cu urzici este una dintre cele mai cunoscute metode de curăţare a corpului de toxine.

     Proprietăţile medicinale ale urzicilor
Dacă doriţi să slabiţi folosind acest truc natural, atunci paşii pe care trebuie să ii urmezi sunt foarte simpli. Aşadar, timp de 30 de zile, se bea zilnic 1,5 litri ceai de urzică. Dacă ceaiul se cumpară de la Plafar, se consumă o cutie în două zile. Se slăbesc pe săptamână cel puţin 2,5 kg. Cura nu se întrerupe. Se slăbesc 10-12 kilograme pe lună.

Tort de lapte

   Daca nu știai care este cea mai simplă rețetă de prăjitură, ei bine, află că tortul de lapte este cea mai rapidă și mai ușoară rețetă.



   Ingrediente:

   Pentru foi:
   420 grame făină,
   240 grame unt,
   200 grame smântână.

   Pentru cremă:
   un kg zahăr,
   un litru lapte,
   o lămâie,
   200 grame unt.

   Pentru glazură:
   500 grame șerbet de lămâie.


   Mod de preparare:

   Făina, untul și smântâna se frământă și se face un aluat care se lasă două ore la rece.Se întind apoi 7 foi care se coc la foc potrivit pe fundul unui vas rotund, uns cu unt și tapetat cu făină.
   Pentru prepararea cremei, zahărul și laptele se pun la fiert, la foc foarte mic, până începe zahărul să se caramelizeze și laptele devine ca o smântână (circa o oră și jumătate).Se lasă să se răcească și se adaugă zeama de la o lămâie, cu care se amestecă bine.
   Se freacă untul spumă și se amestecă, puțin câte puțin, cu compoziția de mai sus. 

   Foile se ung cu crema astfel pregătită, se așează una peste alta și se formează tortul.
   Pentru prepararea glazurii, se încălzește șerbetul de lămâie și se toarnă peste tort.Se netezește foarte repede cu un cuțit fierbinte ca să se întindă uniform și să nu rămână urme și se ornează.
   Se pregătește cu o zi, două, înainte de a fi servit.