miercuri, 10 februarie 2016

Greutatea ideală în funcţie de vârstă

    Pentru a urmări în permanenţă starea noastră de sănătate şi predispoziţia la boli, ar trebui să ţinem cont şi de greutatea noastră în funcţie de vârstă.Trebuie să ţinem cont de faptul că această greutate ideală ţine de fiecare persoană în parte şi nu trebuie să ne comparăm cu cei din jurul nostru.Mai jos aveţi un tabel care vă arată care este greutatea ideală în funcţie de vârstă.

    Dacă descoperiţi că aveţi mai puţine kilograme decât ar trebui, ar fi bine să faceţi o vizită la medic şi să verificaţi dacă nu cumva suferiţi de vreo afecţiune care v-a afectat organismul.
    Dacă sunteţi la o greutate ideală înseamnă că aveţi un organism sănătos şi ar fi indicat să îl păstraţi în felul acesta prin diete, un stil de viaţă echilibrat şi cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi.
    Dacă aveţi kilograme în plus, ar trebui să începeţi să le daţi jos cu ajutorul dietelor şi a mişcării, pentru a evita apariţia unor boli cardio-vasculare sau a diabetului.

Brioșe cu Nutella

   Brioșele sunt delicioase și la mare căutare indiferent de modul în care alegi să le pregătești.Însă brioșele cu Nutella sunt absolut demențiale.



   Ingrediente:

   Pentru brioșe:
   450 grame făină albă cernută,
   230 grame zahăr alb,
   1/2 linguriță sare,
   2 lingurițe praf de copt,
   75 ml ulei vegetal,
   2 ouă,
   un borcan de Nutella,
   175 grame iaurt grecesc.


   Mod de preparare:
   Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.Se pune hârtie de brioșe în tava specială.
   Se amestecă făina cu zahărul alb, sarea și praful de copt.În alt bol se mixează uleiul, ouăle și iaurtul grecesc.
   Se pune mixul cu făină peste mixul cu ingredientele umede și se omogenizează.Se umple pe trei sferturi tava cu brioșe cu această compoziție.Se pune peste fiecare brioșă Nutella într-un strat generos.Se acoperă Nutella cu altă parte de compoziție.Se bagă tava în cuptor pentru 20 de minute.

duminică, 7 februarie 2016

Gogoși cu brânză

   Când îți este poftă de o porție de gogoși, trebuie să alegi rețeta de mai jos.Vei obține gogoși moi, pufoase, delicioase, cu care sigur te vei delecta.


 

   Ingrediente:

   1/4 kg brânză de vaci,
   50 grame unt,
   2 gălbenușuri,
   200 grame făină,
   10 grame drojdie,
   2 linguri cu zahăr,
   o lingură cu lapte,
   sare.

   Mod de preparare:

   Brânza de vaci se freacă cu untul și cu cele 2 gălbenușuri.Drojdia se diluează în laptele călduț și se pune peste brânză.
   Pe urmă se amestecă făina cu sarea, zahărul și compoziția de brânză.Se frământă bine și se lasă la dospit o oră.
   Pe urmă se întinde cu sucitorul la o grosime de un deget.
   Cu un păhărel se taie gogoșile și se prăjesc pe ambele părți în ulei fierbinte.Se pudrează cu zahăr vanilat.

Întăritor pentru unghii

   Mâinile sunt cartea de vizită pentru o femeie și o manichiură perfectă este mereu de admirat.Dar pentru a avea o manichiură neștirbită, trebuie să ai și unghii frumoase, îngrijite și rezistente.
   Dacă ai nevoie de un tratament foarte eficient pentru întărirea unghiilor, folosește recomandarea noastră:

   Ingrediente necesare:

   15 grame gelatină,
   o ceașcă cu apă.



   Mod de preparare:

   Se pune gelatina într-un castron de sticlă sau ceramică.Se toarnă apa într-un ibric şi se aduce la fierbere.Se toarnă apa fierbinte peste gelatină şi se amestecă până ce aceasta se dizolvă.Se lasă amestecul să se răcească atât cât să nu frigă la atingere.
   Se înmoaie degetele în lichid astfel încât unghiile să fie complet sub suprafaţă, pentru un tratament mai eficient al rădăcinii.Se lasă unghiile să se bucure de tratamentul de întărire circa 5 minute, apoi se clătesc cu apă călduţă şi se poate aplica o cremă de mâini obişnuită.
   Amestecul de gelatină se poate păstra la frigider circa 2 luni într-o cutie de plastic cu capac și se poate scoate cantitatea necesară ori de câte ori este nevoie şi se încălzeşte la microunde.




sâmbătă, 6 februarie 2016

Tort fără ouă, lapte sau unt

   Rețetele de torturi și de prăjituri sunt foarte variate și extrem de numeroase, dar un tort fără ouă, lapte sau unt, este chiar ceva neobișnuit.
 

   Un astfel de tort se prepară în tavă, rapid, fără mari bătăi de cap și arată foarte apetisant.


   Rețeta o găsiți mai jos:

   Ingrediente:

   1/2 cană cu făină,
   3 linguri cu cacao,
   o cană cu zahăr,
   o linguriță bicarbonat de sodiu,
   1/2 linguriță sare,
   o linguriță esență vanilie,
   5 linguri ulei,
   o cană cu apă.

   Dacă vrei să vezi cum se prepară și ce pași trebuie să urmezi, vizionează video-ul de aici.

Teo Trandafir a avut o mare surpriză

    Teo Trandafir este una din cele mai cunoscute prezentatoare din România, ea făcându-se cunoscută prima dată împreună cu Mircea Badea alături de care a prezentat un matinal la Antena 1, apoi a prezentat o emisiune de mare succes la ProTV pentru e perioadă lungă de timp.La un moment dat Teo a decis să facă un pas mare în viaţa ei şi a adoptat o fetiţă, care i-a adus multă linişte şi fericire în viaţă.Acesta a crescut destul de mare şi acum câteva zile i-a facut mamei sale, care momentan prezintă o emisiune la Kanal D, o mare supriză: s-a prezentat în emisiunea mamei sale.

    Bineînţeles că Teo cu umorul ei inconfundabil a întrebat: "Ce cauţi tu aici, de ce nu eşti acasă?", iar răspunsul fetiţei a surprins pe toata lumea: "Pentru că te iubesc şi pentru că eşti mai frumoasă live!!!".

    Dacă doriţi să vedeţi cât de mare s-a făcut fetiţa lui Teo, intraţi AICI!!!

Mușuroi cu banane

   Probabil ai auzit până acum despre celebrul ”Mușuroi cu banane” și poate știi cât de delicios este.Dar ceea ce nu știai, este că îl poți prepara de la A la Z, foarte simplu, în bucătăria ta, fără să mai cumperi din comerț varianta semipreparată.

   Ingrediente:


   3-5 banane.
   Pentru aluat:
   280 grame făină,
   3 ouă,
   130 grame zahăr,
   125 ml lapte,
   120 ml ulei vegetal,
   o lingură praf de copt,
   2 fiole esenţă de vanilie,
   3 linguri cacao.
   Pentru cremă:
   745 ml lapte,
   3 linguri amidon de porumb,
   3 linguri făină,
   2 fiole esenţă de vanilie,
   o lingură unt,
   70 grame zahăr,
   80 grame ciocolată,
   o cutie praf de frişcă,
   245 ml lapte rece.


   Mod de preparare:

   Se preîncălzește cuptorul.
   Într-un bol mare, se bat cu mixerul ouăle cu zahărul până formează o spumă cremoasă.Se adaugă laptele, uleiul și vanilia și se amestecă până se omogenizează.Se adaugă jumătate din cantitatea de făină, cacao și praful de copt, cernut printr-o sită.Se amestecă la treaptă medie, cu mixerul.Se cerne prin sită și făina rămasă și apoi se încorporează cu mixerul.Pe fundul unei  tave rotunde de tort se pune o hârtie de copt și se toarnă aluatul, uniformizând cu o spatulă.Se dă la cuptor 25 de minute, la 180 de grade sau până când aluatul nu se mai lipește de scobitoare.Se scoate și se lasă la răcit un pic. 

   Se scoate din tavă și se îndepărtează hârtia de copt de pe fund.Cu ajutorul unui cuțit se taie aluatul la mijloc lăsând o margine cam de 2-3 cm grosime.Înăuntru se pun câteva banane, una lângă alta, câte încap, iar restul de aluat se păstrează.


 

   Într-un cratiță mare se pun făina, amidonul și zahărul.Se adaugă laptele și la foc mediu se amestecă până se îngroașă.Atunci se adaugă untul și vanilia, amestecând ușor până se încorporează în cremă.Se lasă la răcit.
   Separat se bate laptele rece cu pudra de frișcă, cu mixerul, până se întărește.Se adaugă deasupra crema din cratiță și se combină, cu ajutorul unei spatule de plastic.Ciocolata mărunțită se încorporează în cremă și se dă totul la frigider pentru 30 de minute.
   Se toarnă crema peste aluatul cu banane și se uniformizează.Se mărunțește aluatul rămas și se pudrează apoi deasupra prăjiturii, acoperind cu totul stratul de cremă
.