vineri, 27 noiembrie 2015

Simona Halep, locul 1 mondial

    Simona Halep a terminat anul 2015 pe locul 2 în clasamentul WTA, chiar dacă a câştigat doar 3 turnee, însă a fost aleasă drept cea mai populară jucătoare de tenis din lume în acest an.Halep este urma în acest top de către Serena Williams şi de Maria Şarapova, iar în top 50 se regăsesc şi româncele: Irina Begu, Andreea Mitu şi Monica Niculescu. Halep a fost laudată chiar şi de fosta mare campioană Martina Higgins, care a precizat că este destul de greu să o învingi pe Serena şi că este mai uşor să faci acest lucru la începutul turneelor, decât în semifinale sau finală.

Taci și-nghite

   O rețetă apreciată de români, gustoasă și care arată foarte bine, este următoarea:

   Ingrediente:
   250 g mălai,
   un litru apă amestecată cu lapte,
   4 ouă,
   50 g unt,
   100 g telemea,
   100 g caşcaval ras,
   sare.


   Preparare:
   Se prepară o mămăligă din apă cu lapte, mălai și puţină sare.
   Când este fiartă, se amestecă cu telemeaua rasă, cașcavalul ras și unt.
   Se unge o formă cu puţin unt, se așază mămăliga, se fac în ea adâncituri cu dosul  unei linguri și în fiecare adâncitură se pune câte puţin unt și câte un ou.
   Se presară cu puţin cașcaval ras și se dă la cuptor.
   Când albușul s-a întărit, este gata.
   Se servește caldă, cu smântână.


miercuri, 25 noiembrie 2015

Cură de slăbire cu salată

   O simplă salată sănătoasă și sățioasă te poate face să slăbești 3 kg în 4 zile.Consumul acestei salate rezolvă multe probleme:
   Ajută în afecțiunile articulare, îmbunătățește vederea.
   Ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățește sănătatea gastrointestinală.
   Scade colesterolul negativ, previne cancerul.
   Tratează ulcerul peptic, reduce presiunea arterială.
   Ajută în curele de slăbire, are efect antiîmbătrânire.

   Ingrediente:
   o varză crudă,
   țelină crudă,
   morcovi cruzi,
   ulei de măsline,
   zeamă de lămâie.
   Opțional:
   măsline,
   porumb fiert,
   mărar sau pătrunjel.
   Cantitățile de morcovi și de țelină trebuie să fie egale.Se amestecă legumele tăiate foarte mărunt sau date pe răzătoare.Se adaugă suc de lămâie și puțin ulei de măsline.Se pot adăuga câteva măsline, 1-2 linguri porumb fiert, pătrunjel sau mărar tocate fin.

   Timp de 3 săptămâni se consumă înainte de mesele principale câte 100-150 g de salată.
   Hidratarea este un aspect foarte important, cel puțin 2 l de lichide pe zi.
   Porțiile de mâncare se recomandă a fi reduse și trebuie să fie eliminate alimentele nesănătoase.
   În cele 3 săptămâni se pot pierde până la 5 kilograme.






Minieclere

   Minieclerele sunt simplu de făcut și rezultatul este delicios.

   Ingrediente:
   Aluat: 20 linguri de ulei,
   20 linguri de apă rece,
   o lingură de zahăr,
   6 ouă,
   8 linguri de făină.
   Cremă:
   2-3 plicuri de praf de budincă de vanilie,
   8 linguri de zahăr,
   750 ml lapte călduţ,
   100 g unt sau margarină,
   două plicuri zahăr vanilat.
   Decor: 200 g ciocolată.


   Preparare:
   Pentru aluat: se dau în clocot apa, uleiul şi zahărul, apoi se adaugă făina, amestecând continuu.Se răcesc, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu, până se obţine o pastă omogenă, care se bagă într-un poș, iar într-o tavă tapetată cu hârtie se fac gogoşelele de mărimea unei nuci.Se dă tava la cuptor, la foc iute, circa 15-20 minute, până ce se rumenesc, fără a deschide uşa în timpul coacerii.
   Pentru cremă: se prepară budinca de vanilie după instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se adaugă untul sau margarina, câte puţin, amestecând bine până la încorporarea perfectă.Se lasă să se răcească.
   Se taie căpăcele în partea de sus şi se umplu cu crema de vanilie.
   Se decorează cu ciocolata topită la bain marie. 


   Minieclerele se mai pot umple cu diverse creme, cum ar fi cea de ciocolată, şi decorate cu frişcă şi ciocolată.

Chiftele cu broccoli

   Pentru a obține chiftele delicioase trebuie să apelați la câteva ingrediente speciale cum ar fi broccoli.

   Ingrediente:
   ulei de măsline,
   sare și piper,
   o ceașcă cu pesmet,
   3 ouă,
   o ceașcă și jumătate cu cașcaval,
   500 g broccoli.


   Preparare:
   Se taie broccoli-ul în buchețele și se opărește circa 4-5 minute în apă cu sare.
   Apoi acesta se amestecă cu ouăle, cașcavalul ras și pesmetul.
   Se condimentează amestecul după gust și se formează chiftelele.
   Se prăjesc uniform în ulei de măsline.
   Chiftelele se pot coace și la cuptor, pentru o alternativă mai sănătoasă.
 

marți, 24 noiembrie 2015

Choux a la creme

   Prăjiturile constituie un desert foarte apreciat și una dintre cele mai încercate rețete este următoarea:

   Ingrediente:
   Pentru aluat:
   150 ml ulei,
   300 ml apă,
   200 g făină,
   şapte ouă.
   Pentru cremă:
   1.300 ml lapte,
   250 g făină,
   450 g zahăr,
   cinci ouă,
   zahăr vanilat Bourbon,
   200 g frişcă bătută,
   un plic zahăr pudră vanilat.
 

   Preparare: Se fierbe apa cu uleiul şi sarea.
   Se adaugă făina în bloc şi se amestecă.
   Se lasă să se răcească şi se adaugă ouăle, unul câte unul, până se încorporează toate.
   Se toarnă cu ajutorul unui aparat de şpriţat în formă rotundă.
   Se coc la foc iute la început, apoi se dă flacăra la mic.
   Pentru prepararea cremei se pune un litru de lapte la fiert, iar restul se amestecă cu celelalte ingrediente.
   Albuşul de la două ouă (din cele 5) se bate cu 150 g zahăr şi cu zahărul vanilat Bourbon şi se lasă deoparte.
   Când a fiert laptele se toarnă peste celelalte ingrediente şi se fierb împreună până devine ca o mămăligă.
   Se pun albuşurile bătute spumă şi se încorporează.
   Se umplu cojile din aluat cu un strat de cremă, apoi se face deasupra un moţ din frişcă bătută, se pune căpăcelul şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Chiftele cu dovlecei

   Chiftelele se pot prepara în multe moduri cu diferite ingrediente.

   Ingrediente (pentru 5 porţii):
   700 g dovlecei,
   o legătură de ceapă verde,
   o legătură de mărar,
   o legătură de pătrunjel,
   trei ouă,
   sare, piper, boia de ardei iute,
   o cană de făină,
   250 g brânză telemea rasă,
   125 g iaurt amestecat cu o căpăţână de usturoi pisat,
   300 ml ulei de măsline pentru prăjit.

   Dovlecelul se rade, se stoarce bine şi se pune într-un castron.
   Se sărează, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, mărarul, pătrunjelul, ouăle, boiaua de ardei, brânza, făina şi piperul, după gust.
   Compoziţia se omogenizează foarte bine și se toarnă în uleiul încins cu o lingură.
   Chifteluţele se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
   Se servesc reci sau calde, cu sos din iaurt, usturoi pisat şi mărar verde tocat.