Ingrediente (pentru 5 porţii):
700 g dovlecei,
o legătură de ceapă verde,
o legătură de mărar,
o legătură de pătrunjel,
trei ouă,
sare, piper, boia de ardei iute,
o cană de făină,
250 g brânză telemea rasă,
125 g iaurt amestecat cu o căpăţână de usturoi pisat,
300 ml ulei de măsline pentru prăjit.
Dovlecelul se rade, se stoarce bine şi se pune într-un castron.
Se sărează, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, mărarul, pătrunjelul, ouăle, boiaua de ardei, brânza, făina şi piperul, după gust.
Compoziţia se omogenizează foarte bine și se toarnă în uleiul încins cu o lingură.
Chifteluţele se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Se servesc reci sau calde, cu sos din iaurt, usturoi pisat şi mărar verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu