duminică, 29 noiembrie 2015

Cel mai pufos cremșnit

   O prăjitură extrem de cremoasă, pufoasă și arătoasă este cremșnitul.
   Să vedem rețeta:

   Ingrediente:
   un pachet foi cremşnit,
   250 ml frişcă lichidă,
   500 ml lapte,
   4 ouă,
   4 linguri făină,
   10 linguri zahăr,
   un plic zahăr vanilat,
   150 g zahăr pudră.


   Preparare:
   Făina se amestecă cu 100 ml lapte și se lasă deoparte.
   Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul și zahărul vanilat se pun pe foc amestecând continuu.
   Când începe să fiarbă, se pune compoziţia de făină cu lapte și se continuă fierberea amestecând continuu.
   Este gata când se obţine o cremă groasă.
   Se lasă să se răcească și apoi se mixează pentru a obţine o cremă foarte fină.
   În tava aragazului se pune o primă foaie, se toarnă crema care se întinde cu o spatulă sau cu un cuţ it cu lamă groasă, apoi se toarnă frișca bine bătută, se nivelează, se acoperă cu o altă foaie și se dă la rece de pe o zi pe alta.
Se taie cu un cuţ it foarte bine ascu țit și se servește presărată cu zahăr pudră din abunden ţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu