luni, 18 ianuarie 2016

Prăjitură Cremeș

   Dacă ești fanul prăjiturilor cu cremă aromată, atunci această rețetă de cremeș este potrivită pentru tine.



   Ingrediente:
   foi de cremeș
   Pentru cremă:
   un litru lapte,
   6 ouă,
   12 linguri zahăr,
   200 g făină,
   un plic granule gelatină,
   10 ml esenţă vanilie.
   Pentru decor:
   zahăr pudră vanilat,
   150 g ciocolată simplă cu lapte.


   Mod de preparare:

   Pentru cremă, gălbenuşurile se amestecă cu 6 linguri de zahăr şi făină.Apoi, se toarnă câte puţin lapte rece pentru a obţine o ciulama.Restul laptelui se pune la fiert şi, când clocoteşte, se pune în lapte ciulamaua.Se amestecă pe foc până când crema devine groasă.Se trage deoparte şi se adaugă vanilia.Se lasă la răcit iar gelatina se înmoaie şi apoi se pune în crema călduţă.
   Cele 6 linguri de zahăr rămase se bat cu albuşurile şi se amestecă în crema de vanilie cu gelatină.Se amestecă bine dar cu delicateţe.
   Foile de cremeş se aşază în tava mare a aragazului şi se umplu cu crema de vanilie.Se foloseşte un cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece.Se pune foaie-cremă-foaie, până la terminarea ingredientelor.Deasupra trebuie să rămână o foaie peste care se pudrează zahărul vanilat.Tava cu prăjitură se dă la rece pentru cel puțin 3 ore.
   Se servește cu ciocolată rasă deasupra.

Prăjitură cu mere ca la mama acasă

   Cui nu-i place prăjitura cu mere? Mai ales cea cu o aromă delicioasă de scorțișoară.Vă prezentăm o rețetă inedită, extrem de simplu de preparat.

   Pentru o tavă de 25cm/30 cm:
   Ingrediente aluat:
   2 ouă întregi,
   9 linguri zahăr,
   9 linguri ulei,
   9 linguri lapte,
   12 linguri făină,
   un praf de copt.
   Ingrediente umplutură:
   un kg de mere (aprox. 6 mere),
   zahăr după gust,
   scorțișoară.




   Mod de preparare:
   Se mixează ouăle întregi cu zahărul, se adaugă uleiul și se mixează până se încorporează.
   Într-un alt bol se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă amestecului precedant alternând cu laptele.
   Se curăță merele, se dau pe răzătoare sau se taie felii și se călesc cu zahăr până scade sucul pe care-l lasă.Când sunt călite se adaugă un pic de scorțișoară (1/2 linguriță) și se lasă să se răcorească.
   Se tapetează tava cu foaie de copt sau unt și se toarnă jumătate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), în cuptorul preîncălzit.Se scoate și se pune amestecul de mere călite deasupra apoi se toarnă și restul de aluat și se mai coace cca. 40 de minute.Când este gata se pudrează cu zahăr pudră, se taie când este răcită complet.

marți, 8 decembrie 2015

Prăjitură cu morcovi și nuci

   Poate părea ciudată această rețetă, dar rezultatul este unul surprinzător de bun.

   Ingrediente:
   250 g morcovi,
   200 g nuci măcinate,
   150 g zahăr,
   160 g făină,
   100 ml ulei,
   100 ml apă minerală,
   două ouă,
   un plic de praf de copt,
   un plic zahăr vanilat,
   sare.
   Preparare: albuşurile se bat spumă tare, cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos şi cel vanilat şi se mixează până se obţine o compoziţie de bezea.
   Gălbenuşurile se bat cu uleiul şi cu apa minerală, apoi se omogenizează cu albuşurile.
   Se adaugă morcovul ras şi nuca măcinată şi se amestecă bine compoziţia.
   La sfârşit se încorporează făina şi praful de copt.
   Se pune amestecul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor 25-30 de minute.
   Când este gata, se lasă să se răcească, apoi se taie.
   Se poate decora fiecare bucată cu un fir subţire de ciocolata topită şi cu miez de nucă.

luni, 7 decembrie 2015

Clătitele bănățene, un deliciu

   Această rețetă de clătite bănățene este foarte cunoscută și apreciată în rândul gospodinelor.
   Ingrediente:
   8 foi de clătite.
   50 g unt pentru uns.
   Pentru umplutură:
   1 ou,
   250 g brânză de vaci,
   2 fiole esență de vanilie,
   1 plic zahăr vanilat,
   50 g zahăr,
   50 g stafide.
   Pentru sos:
   4 gălbenușuri,
   200 g smântână dulce de gătit,
   50 g zahăr tos,
   un plic zahăr vanilat.
   Pentru bezea:
   4 albușuri,
   125 g zahăr,
   un vârf linguriță sare.

   Dacă atunci când ați preparat clătite, v-au rămas câteva foi, le puteți folosi astfel:
   Ungeți o tavă cu unt.Preîncălziți cuptorul.Într-un bol mediu, omogenizați umplutura pentru clătite: brânza de vaci cu oul, zahărul, stafidele și esențele.Separați celelalte 4 ouă necesare, deoarece pentru sosul de vanilie veți folosi gălbenușurile, iar pentru bezea albușurile.Amestecați cu mixerul gălbenușurile cu smântâna, zahărul tos și cel  vanilat.Bateți albușurile până se întăresc și apoi adăugați zahărul rămas și sarea.Umpleți clătitele cu umplutură și împăturiți-le pe rând, ca pe sarmale.Așezați-le în vasul uns cu unt.Turnați crema de vanilie deasupra.
   Dați la cuptor pentru 10 minute sau până când vedeți că începe să se închege sosul.Scoateți vasul și turnați deasupra compoziția de bezea.Dați la cuptor pentru alte 10 minute sau până când încep să se rumenească crusta de bezea.


Nuci umplute cu cremă

   Cui nu-i plac nucile umplute cu cremă, mai ales în preajma sărbătorilor?

   Ingrediente:
   Pentru aluat:
   un pahar cu zahăr,
   un pahar cu ulei,
   un plic praf de copt,
   6 ouă,
   coaja răzuită de la o lămâie,
   făină cât cuprinde, astfel încât să fie aluatul moale,
   zahăr pudră pentru decor.
   Pentru cremă:
   400 ml lapte,
   200 g zahăr,
   500 g nucă măcinată,
   3-4 linguri cacao,
   esenţă de rom.
 

   Preparare nuci: se mixează ouăle cu zahărul şi cu praful de copt până îşi dublează volumul, apoi se adaugă treptat uleiul până se încorporează tot.Se opreşte mixerul şi se pune făină cât cuprinde, astfel încât să rezulte un aluat uşor de modelat.Se fac biluţe mici, care se coc la aparatul special sau în orice formă de nuci.
   Preparare cremă: se pun laptele cu zahărul pe foc şi se amestecă până se dizolvă cristalele, apoi se adaugă nuca măcinată, cacaua şi esenţa de rom.Se mai lasă 3- 4 minute pe foc şi se pune la rece.Se umplu nucile cu cremă şi se lipesc între ele.

Vedetele din Singur Acasă la 25 de ani de la filmări

    Deşi prima parte din "Singur Acasa" a fost filmată în 1990, în fiecare an milioane de oameni urmaresc acest film, nu doar la noi ci şi în întreaga lume.Bineînţeles că şi peste celebrii actori din "Singur Acasa" au trecut anii şi au suferit schimbări fizice majore, pe unii dintre ei chiar ne este greu să îi mai recunoaştem.
Celebrul Kevin McCallister a fost interpretat de către Macaulay Culkin. 

Unul dintre hoţi, Harry Lime a fost interpretat de către Joe Pesci.

Dacă doriţi să vedeţi cum arată acum Marvin(cel de-al doilea hoţ), Kate şi Peter(mama şi tatăl lui Kevin), dar mai ales Buzz(fratele cel mai mare a lui Kevin), intraţi aici.

Scapă de grăsimea de pe burtă

    Această bautură este excelentă pentru persoanele care nu au timp de activitate fizică regulată, accelerând metabolismul şi arderile de grăsime.

Stimulează detoxifierea şi eliminarea toxinelor, permiţând corpului să absoarbă nutrienţii mai eficient.

Ingrediente:

- 1 linguriţă de ghimbir ras;
- 1 castravete;
- jumătate de lămâie;
- o mână de pătrunjel;
- o treime de pahar cu apă.

Amestecă toate ingredientele bine într-un blender şi bea în fiecare seară, înainte de somn.