luni, 18 ianuarie 2016

Prăjitură Cremeș

   Dacă ești fanul prăjiturilor cu cremă aromată, atunci această rețetă de cremeș este potrivită pentru tine.



   Ingrediente:
   foi de cremeș
   Pentru cremă:
   un litru lapte,
   6 ouă,
   12 linguri zahăr,
   200 g făină,
   un plic granule gelatină,
   10 ml esenţă vanilie.
   Pentru decor:
   zahăr pudră vanilat,
   150 g ciocolată simplă cu lapte.


   Mod de preparare:

   Pentru cremă, gălbenuşurile se amestecă cu 6 linguri de zahăr şi făină.Apoi, se toarnă câte puţin lapte rece pentru a obţine o ciulama.Restul laptelui se pune la fiert şi, când clocoteşte, se pune în lapte ciulamaua.Se amestecă pe foc până când crema devine groasă.Se trage deoparte şi se adaugă vanilia.Se lasă la răcit iar gelatina se înmoaie şi apoi se pune în crema călduţă.
   Cele 6 linguri de zahăr rămase se bat cu albuşurile şi se amestecă în crema de vanilie cu gelatină.Se amestecă bine dar cu delicateţe.
   Foile de cremeş se aşază în tava mare a aragazului şi se umplu cu crema de vanilie.Se foloseşte un cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece.Se pune foaie-cremă-foaie, până la terminarea ingredientelor.Deasupra trebuie să rămână o foaie peste care se pudrează zahărul vanilat.Tava cu prăjitură se dă la rece pentru cel puțin 3 ore.
   Se servește cu ciocolată rasă deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu