luni, 18 ianuarie 2016

Negresă cu bezea și gem

   Negresa este o prăjitură foarte gustoasă, dulce și care ne amintește de copilărie.Urmând rețeta de mai jos, veți obține un desert cu care veți impresiona.

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   200 g unt,
   200 g zahăr,
   5 gălbenușuri,
   250 ml lapte,
   300 g făină,
   3 linguri cacao,
   un plic praf de copt,
   un borcan de gem de caise sau de prune.
   Pentru bezea:
   5 albușuri,
   200 g zahăr.


   Mod de preparare:



   Pentru blat se mixează untul de la temperatura camerei împreună cu zahărul, se adaugă apoi câte un gălbenuș pe rând, laptele alternând cu făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao.Compoziția obținută se coace într-o tavă (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt, cam 15-20 minute.Gemul de caise (sau de prune) se întinde peste prăjitura fierbinte.
   Pentru bezea se mixează albușurile spumă, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o bezea tare.Se întinde bezeaua peste gemul de caise sau de prune, apoi se dă din nou la cuptor prăjitura, circa 10 minute.
   Se lasă prăjitura să se răcească, apoi se taie cu cuțitul trecut prin apă rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu