duminică, 22 noiembrie 2015

Clătitele care slăbesc

   De cele mai multe ori ne gândim la clătite ca și la o aglomerare de carbohidrați, zahăr si grăsime.
   Clătitele pe care vi le propunem au un conținut ridicat de proteine, pot constitui micul dejun ideal într-un regim de slăbit și nu sunt incluse în categoria bombelor calorice.
   Secretul constă în înlocuirea făinii, margarinei și laptelui, cu iaurtul grecesc.Acesta are de două ori mai multe proteine față de cel normal și jumătate din zahărul conținut de cel clasic.În același timp iaurtul grecesc este bogat în probiotice și astfel are grijă de sănătatea intestinală.
   La această rețetă mai puteți adăuga ouă, scorțișoară, extract de vanilie.Se pot pune și alte arome, cu condiția să fie naturale, iar zahărul sau alți îndulcitori nu sunt necesari.
   Prepararea se face în mod normal, iar o tigaie specială din teflon ar fi ideală pentru a elimina folosirea uleiului.

Cea mai bună salată boeuf

   Salata boeuf se găsește pe masa oricărui român de sărbători, iar o așa rețetă specială nu aveți voie să ratați.

   Ingrediente salată:o ţelină, 2,3 morcovi, 3,4 cartofi, 2,3 castraveţi muraţi, 1 măr, 300 grame carne de vită sau piept pui, 2 linguri de porumb din conservă.
   Ingrediente maioneză: trei ouă, o lingură de muştar, lămâie, ulei.


   Cum se prepară maioneza: se amestecă două gălbenuşuri crude cu unul fiert şi cu muştarul.Se încorporează puţin câte puţin uleiul.Din când în când se mai adaugă şi câte puţină zeamă de lămâie.

   Cum se prepară salata: se fierb carnea, ţelina, morcovii şi cartofii.După ce s-au fiert, acestea se taie în cubuleţe împreună cu mărul şi castraveţii.Se amesteca toate ingredientele, se adaugă porumbul, iar apoi se adaugă maioneza.
   Se poate orna cu verdeaţă şi murături.

Brad de Craciun extraordinar

    Sărbătorile vin, sărbătorile vin.... Bradul pe care urmează să îl vedeţi are trei metri înălţime şi peste 7.000 de luminiţe amplasate. După cum veţi vedea din clipul de mai jos, nu este un brad "obişnuit", acesta oferind un spectacol de lumini pe cele mai frumoase melodii din anul 2014.

Aşa cum era de aşteptat, clipul a devenit viral pe internet. VEZI VIDEO

Negresă de post

   Negresa de post este o reteta foarte simplu de executat si nu necesita ingrediente foarte pretentioase.Cu putine ingrediente si cu foarte putin timp, puteti realiza o prajitura de post extrem de delicioasa.
Ingrediente

12 linguri ulei de floarea soarelui
2 pahare zahar tos
2 pahare apa minerala
4 pahare faina alba proaspat cernuta
5 linguri dulceata de visine sau caise
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
100 gr. alune de padure taiate grosier
4 linguri pudra de roscove

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Punem intr-un bol zaharul, uleiul, apa minerala, dulceata si mixam la viteza mica.

Adaugam alunele maruntite,zaharul vanilat si praful de copt, apoi pudra de roscove iar la final faina in ploaie.

Ungem o tava adanca cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava.

Nivelam cu lingura amestecul din tava, apoi presaram alune tocate si dam tava la cuptor pana se coace prajitura si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem tava din cuptor, lasam la racit, portionam si servim.

Carmen Minune o "arde" pe manele

    Deşi se declară o înfocată fană a muzicii pop, Carmen Minune a fost prinsă cu minciuna şi se dovedeşte că are aceleaşi gusturi ca cele ale lui Adrian Copilul Minune, tatăl ei. Fata lui Minune a fost de curand la un concert al celebrului grec Nikos Vertis, cel de la care se inspiră majoritatea maneliştilor de pe la noi, deoarece acesta cântă un stil apropiat de manele însă ceva mai cuminte.Chiar Adrian Minune ar fi copiat o piesă a lui Nikos Vertis şi a scos piesa "Dacă exişti în vise". Deci până la urmă Carmen se da în vânt şi după manele nu doar după muzica pop.

joi, 19 noiembrie 2015

Prăjitură cu cremă de lapte

   O prăjitură foarte bună, cu un aspect interesant, este cea care are la bază laptele.Este simplu de pregătit și rezultatul este spectaculos.
 

   Ingrediente:
   Blat: 4 ouă, 100 g zahăr, 3 linguri, ulei, 3 linguri apă rece, 3 linguri cacao, 8 linguri făină, 1/2 plic praf de copt, esență de rom.
   Cremă: 2 gălbenușuri, 500 ml lapte, zeama de la o lămâie, 50 g amidon, un praf de sare, 150 g zahăr.
   Pentru decor se folosește ciocolata.
   

   Preparare: albușurile se bat spumă cu un praf de sare și zahăr până devin lucioase.Gălbenușurile se amestecă foarte bine cu uleiul și apa.Făina se amestecă bine cu praful de copt și apoi, peste ele se adaugă cacaoa.Albușurile se amestecă apoi cu compoziția de gălbenușuri, făina cernută și esența de rom.Compoziția obținută se omogenizează ușor și se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt.Se coace la foc potrivit, se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se taie în două foi.

   Pentru prepararea cremei se pune laptele pe foc și se dă la o parte când dă în clocot.Peste gălbenușurile amestecate cu zahărul, amidonul și praful de sare, se adaugă laptele călduț, zeama de lămâie și mixtura obținută se pune din nou pe foc, amestecând continuu până dă în clocot.Se lasă la răcit și se mai amestecă din când în când.Se așază prima foaie de prăjitură într-o tavă, se însiropează, se întinde jumătate din cantitatea de cremă, se așază a doua foaie, apoi restul de cremă deasupra.Se ornează cu ciocolată rasă.


Băutura care topește rapid trei kilograme

   Îți dorești o băutură gustoasă, sănătoasă și care să te scape și de câteva kilograme?
 

   Urmând rețeta de mai jos nu doar că vei obține toate acestea dar corpul tău va primi vitamine și minerale esențiale, fluidele în exces vor fi eliminate, iar senzația de balonare va dispărea. 
   Pătrunjelul și lămâia vor avea grijă să accelereze metabolismul, să stimuleze arderile calorice și să topească grăsimile.
 

   Ingrediente: o lămâie, 60 g pătrunjel, 230 ml apă.
   Preparare: se taie mărunt pătrunjelul și se adaugă sucul de lămâie.Se pune amestecul obținut într-un pahar și se adaugă apă.
   Se bea amestecul dimineața, pe stomacul gol, timp de 5 zile.
   Urmează o pauză de 10 zile și cura se poate relua dacă este nevoie.