marți, 17 noiembrie 2015

Manichiura cu gel poate provoca o gravă maladie?

   Manichiura cu gel este adoptată de tot mai multe doamne și domnișoare.
   Din păcate un studiu recent a descoperit faptul că dacă apelăm des și cu regularitate la acest tip de manichiură, uscând unghiile cu lampa cu raze UV, ne putem îmbolnăvi de cancer de piele.
   Riscul este destul de ridicat, mai ales dacă ținem cont de faptul că o doamnă poate merge chiar și săptămânal la un salon specializat în astfel de practici.
   Pentru a reduce la minim acest risc, este indicat să fie folosite creme cu protecție UVB și UVA cu factor 30, măcar.O altă soluție ar fi folosirea unor mănuși cu protecție, cu vârfurile degetelor tăiate, astfel încât pielea să nu fie expusă în totalitate.
   De asemenea, vizitele la salon se pot rări, sau se poate renunța definitiv la o astfel de manichiură, mai ales că se poartă tot mai mult unghiile naturale.

 

Trucuri pentru cea mai bună plăcintă cu mere

   De multe ori gospodinele întâmpină probleme atunci când pregătesc plăcintă cu mere.Ține cont de câteva sfaturi și plăcinta ta va fi cea mai bună.

   Pentru un gust deosebit, folosește mai multe soiuri de mere.
   Merele nu se pun cu tot cu coajă, aceasta nu îi dă un plus de aromă, dimpotrivă.
   Trebuie avut grijă la cantitatea de zahăr, iar proporțiile trebuiesc respectate.
   Se poate adăuga un topping de mac sau nuci, care vor da o aromă deosebită.
   Dacă nu știi când să scoți plăcinta din cuptor, apasă aluatul, ușor, cu lama unui cuțit.Dacă acesta este tare, se poate acoperi plăcintă cu o folie de aluminiu și se mai lasă la cuptor.Astfel, aluatul se poate înmuia și merele nu rămân crude.

luni, 16 noiembrie 2015

Fructul toamnei care vindeca bolile

   Gutuile sunt pline de vitamine şi se folosesc toamna la prepararea compoturilor sau a dulceţurilor care au proprietăţi antinflamatorii, antispastice, analgezice, emoliente, digestive şi tonice.
Împotriva bolilor de ficat

Gutuile sunt un leac excelent în cazul afecţiunilor sistemului gastro-intestinal şi ale ficatului. În cazurile de hepatită cronică se pot face cure de gutui în perioada toamnei. Acestea pot fi consumate coapte, sub formă de suc proaspăt sau de compot. Recent s-a descoperit faptul că în coaja gutuilor există anumite substanţe antivirale care inhibă dezvoltarea microorganismelor care declanseaza hepatitele de tip A, B şi C.

În curele de slabire

Gutuile asigură succesul şi în curele de slabire, deoarece au puţine calorii. Sunt însă foarte bogate în fibre alimentare, care împiedică asimilarea grăsimilor. Nutriţioniştii le recomandă persoanelor care doresc să slăbeasca să mănânce două sau trei gutui zilnic. Cu proprietăţile diuretice şi depurative, gutuile stimulează eliminarea toxinelor şi a kilogramelor în plus.

Împotriva afecţiunilor pancreasului

Sucul proaspăt de gutui face minuni în vindecarea pancreatitei. În aceste cazuri se bea de trei ori pe zi câte o jumătate de pahar de suc de gutui, diluat cu jumătate de pahar de suc de mere, în cure de minimum trei săptămâni. Sucul de gutui are efecte benefice asupra activităţii pancreasului, fiind o alternativă excelentă a medicaţiei clasice.

Împotriva cancerului

Consumul de gutui proaspete, precum şi al nectarului are efecte miraculoase în tratarea acestei boli. Studiile ştiinţifice au demonstrat faptul că anumite substanţe din gutui ajută la distrugerea celulelor maligne, fără a le afecta pe cele normale.

Farsă la Paris

Doi tineri se plimbau prin Paris în dreptul turnului Eiffel când, la un moment dat, băiatul s-a pus în genunchi în faţa fetei. Fata s-a emoţionat extrem de tare şi a crezut că va fi cerută în căsătorie, însă baiatul se aşezase în genunchi doar pentru a se lega la şireturi. Momentul a fost surprins de un prieten al cuplului, iar acesta a pus imaginea pe paginile de socializare. 
 

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Rețeta uimitoare de ciocolată de casă

   Pentru a te delecta cu o ciocolată cu adevărat gustoasă, trebuie să respecți următoarele:

   Se iau: 500 gr lapte praf, 500 gr zahăr, 50 gr cacao, 100 gr unt sau margarină, 100 ml apă, stafide, alune, arome după gust (vanilie, rom, migdale), nuci prăjite.
   Apa și zahărul se fierb până la topirea zahărului, se adaugă untul și se ia vasul de pe foc.Cacaoa și laptele praf se cern, se amestecă și se adaugă în ploaie peste siropul de zahăr.După omogenizarea compoziției se pot adăuga aromele, nucile sau alunele, stafidele.Amestecul se toarnă, cât este cald, într-o tavă întinsă, se trasează dungi pentru a putea fi tăiată mai ușor când va fi rece și se acoperă cu o folie alimentară.
   După răcire se poate tăia și consuma cu poftă!

 

Rețetă pentru o varză murată delicioasă

   Pentru o varză murată foarte gustoasă se respectă următoare rețetă transmisă din generație în generație:

   Verzele alese trebuie să aibă frunze subțiri și o mărime mijlocie.
   Verzele se scobesc și în locul cotorului se pune o lingură de sare.
   În butoi se așază un rând de verze, apoi un rând de sare grunjoasă.
   După aceea se pun în butoiul de varză: hrean, bețe de mărar uscat, foi de dafin, o gutuie sau boabe de porumb, piper, cimbru și chiar foi de varză desfăcute.
   Pentru ca varza să fie mereu acoperită de saramură, deasupra se așază câteva scândurele și chiar o piatră.
   Se acoperă butoiul și se lasă timp de trei zile fără apă, apoi se toarnă apă proaspătă și se pitrocește o dată la trei zile până la acrire.
   Cam după o lună, varza poate fi consumată.

Minune pentru gemeni

    O tânără din Marea Britanie era în al 9 lea cer atunci când a aflat că este însărcinată cu gemeni, însă în a 23 a săptamână de sarcină a primit o veste cruntă: avea cancer limfatic şi era nevoită să renunţe la sarcină pentru a începe tratamentul. Însă mama a recurs la un gest incredibil şi a refuzat tratamentul până în săptamâna a 30 a atunci când bebeluşii au putut fi adusi pe lume de către medici în conditii foarte bune, aceştia fiind sănătoşi, iar mama a putut să îşi înceapă tratamentul. Alături de femeie a fost mereu şi sotul ei care a fost un suport moral important şi alături de care se bucura de cei doi copii minunaţi.