joi, 31 martie 2016

Prăjitură Zebra

   Această prăjitură pare o prăjitură obișnuită, în două culori, dar după ce veți urmări filmulețul în care se explică modul de preparare, veți observa că nu este un preparat banal.Interiorul prăjiturii este unul surprinzător, dar nu este deloc greu să o pregătiți.
 

   Puteți prepara prăjitură Zebra ori de câte ori vă doriți un desert apetisant și deosebit de aspectuos.



   Ingrediente:

   375 grame făină,
   350 grame zahăr,
   4 lingurițe drojdie uscată,
   250 ml lapte,
   20 grame unt.


   Pentru a afla cum se prepară, urmăriți acest filmuleț.



Băutura care topește grăsimea

   Această băutură se prepară doar din două ingrediente, este foarte simplu de preparat și are darul de a ne ajuta să scăpăm de grăsimea nedorită.
 

   Ai nevoie de țelină și lămâie pentru a prepara băutura minune.
 

   Acestea stimulează digestia și ard grăsimile din organism.Băutura îți va calma stomacul în cazul în care ai mâncat alimente grele. 


 

   Mod de preparare:
 

   Se taie în bucățele jumătate de kilogram de rădăcină de țelină și se stoarce sucul de la un kilogram de lămâi.Coaja lămâilor și țelina se fierb în 1-2 litri de apă.Când se răcește se adaugă sucul de lămâie.
   Se consumă sucul de trei ori pe zi, un pahar (aprox. 150 ml) înaintea meselor principale.
   Restul se păstrează în figider pentru zilele următoare.

marți, 29 martie 2016

Ceai detoxifiant și alcalinizant

   Dacă dorim să fim sănătoși și mereu în formă, este indicat să consumăm zilnic o cantitate de doi litri de apă.
   În acest fel, organismul notru este curățat de toxine, funcționează în mod normal și reușim să prevenim numeroase afecțiuni.
   Însă, dacă dorim o detoxifiere completă, putem apela la unele ceaiuri, cu proprietăți de curățare, alcalinizare și reducere a inflamațiilor din corp.
   O astfel de rețetă de ceai, este următoarea, iar în combinație cu exercițiile cardio, acest tip de ceai, topește și grăsimea de pe burtă.




   Ingrediente:
 

   un sfert de lămâie, tăiat felii,
   o bucățică de ghimbir, rasă,
   jumătate de linguriță de scorțișoară,
   o linguriță de ceai alb,
   o linguriță cu miere.

   Mod de preparare:
 

   Se amestecă toate ingredientele cu două căni de apă fiartă într-un ceainic.
   Se consumă toată cantitatea pe parcursul unei zile, întotdeauna proaspăt.

Prăjitură Fanta

   Prăjitura Fanta este devorată de foarte multe persoane deoarece este gustoasă și are un aspect apetisant.

   Ingrediente: 

   Blat:
   6 ouă,
   6 linguri zahăr,
   4 linguri făină,
   2 linguri cacao,
   100 ml ulei,
   un plic praf de copt,
   un praf de sare.

   Cremă:
   500 grmae brânză de vaci,
   200 grame unt, 82% grăsime,
   200 grame zahăr pudră,
   o fiolă esență de vanilie.

   Glazură:
   2 plicuri budincă de vanilie,
   800 ml suc Fanta,
   5 linguri zahăr. 




   Mod de preparare:
   Blat: Se separă gălbenușurile de albuș.Se mixează gălbenușurile cu zahărul( 1-2 minute) apoi se adaugă uleiul și se mixează în continuare.Se adaugă făina amestecată cu cacaoa și praful de copt.

   Se bat albușurile spumă, cu sare și se încorporează în compoziția de gălbenușuri.Se amestecă ușor, cu mișcări lente, de jos în sus.
   Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.Se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute la foc mediu.După ce trece testul cu scobitoarea, se lasă la răcit.

   Crema: Se mixează untul moale cu zahărul pudră până devine spumă, apoi se adaugă brânza și esența și se mixează în continuare.Se întinde crema peste blatul răcit și se dă tava la frigider pentru cca 2 ore.

   Glazura: Se prepară budina urmând indicațiile de pe plic, doar că în loc de lapte, se folosește sucul Fanta.Când este puțin călduță se toarnă peste stratul de cremă și se reintroduce prăjitura în frigider.
   După două ore de stat la frigider, prăjitura se poate porționa și servi.

Prăjitură dalmațiană

   Deși denumirea poate părea una ciudată, această prăjitură este un deliciu.



   Ingrediente:

   Pentru blat:
   200 grame biscuiți cu ciocolată,
   scorțișoară după gust,
   100 grame unt.

   Pentru cremă:
   150 grame smântână,
   800 grame crema de brânză,
  150 grame zahăr,
   o sticluță esență de vanilie,
   4 ouă,
   100 grame ciocolată neagră,
   scorțișoară după gust.

   Mod de preparare:
   Se pisează biscuiții, apoi se amestecă împreună cu untul și scorțișoara.Se pun într-o tavă specială pentru cheesecake, care se tapetează cu hârtie de copt.Se presează bine, ca să se așeze uniform.
   Se amestecă brânza, zahărul, esența de vanilie, apoi și smântâna.Se adaugă apoi ouăle și se amestecă până la omogenizare.2/3 din amestec se toarnă peste aluatul din biscuiți și se întinde bine.
   Ciocolata se topește la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
   Restul din crema de brânză se toarna peste, apoi se adaugă și scorțișoara.Cu ajutorul unei lingurițe, se formează niște cercuri din ciocolată.
   Pe deasupra, se poate turna o glazură de ciocolată.
   Prăjitura se bagă la cuptor pentru 15 minute, la temperatură medie.

Budincă din pâine

   Acest tip de budincă este delicios și se prepară extrem de rapid.

   Ingrediente:
 

   o franzelă albă feliată,
   4 ouă,
   500 ml lapte,
   150 grame zahăr,
   80 grame stafide,
   zahăr vanilat,
   o esență de rom,
   coajă de lămâie.




   Mod de preparare:
 

   Se taie fiecare felie în 4.
   Se pun bucățelele într-o tavă și se lasă în cuptor până încep să se rumenească.
   Se bat ouăle într-un vas și se amestecă cu zahărul, coaja de lămâie și romul.
   Se toarnă compoziția rezultată peste pâinea din tavă și se adaugă stafidele.
   După 20 de minute budinca este gata și se poate servi pudrată cu zahăr vanilat.

miercuri, 23 martie 2016

Ingredientul minune care te ajută să slăbești

   Se poate oare ca un singur ingredient să te ajute să scapi de kilogramele nedorite, dar și să trăiești mai mult? Da, se poate.Acest ingredient minune este ceaiul roșu.
   Ceaiul roșu are o culoare roșu aprins, gustul este foarte fin și plăcut, nu este atât de tare ca și ceaiul verde sau negru și nu conține cafeină.


   Dieta pe care trebuie să o urmezi timp de 5 zile are următorul meniu:

   Micul dejun: o ceașcă de ceai roșu cu suc proaspăt de portocale și o felie de pâine integrală sau două batoane de musli.
   Prânz: o salată de orez sau o salată de paste sau orez cu legume, un fruct și o ceașcă de ceai roșu.
   Gustare: o ceașcă de ceai roșu.
   Cina: un bol cu supă de orez, sau supă sau ciorbă de legume, o porție de pește la tavă cu legume sau pui la grătar, o salată de legume, un fruct și o ceașcă de ceai roșu.




   Alimente permise: produsele lactate, cerealele și pastele integrale, orezul, peștele, carnea slabă (vită, pui, curcan) legumele și fructele, ouăle, nucile și semințele.
 

   Alimentele interzise sunt următoarele: preparatele fast-food, dulciurile, snacks-urile și băuturile carbogazoase, grăsimile, prăjelile, bananele sau strugurii.
 

   După cele 5 zile se recomandă a se bea în continuare câte o cană de ceai roșu pe zi, chiar și două, fără alte restricții alimentare.