Dacă dorim să fim sănătoși și mereu în formă, este indicat să consumăm zilnic o cantitate de doi litri de apă. În acest fel, organismul notru este curățat de toxine, funcționează în mod normal și reușim să prevenim numeroase afecțiuni. Însă, dacă dorim o detoxifiere completă, putem apela la unele ceaiuri, cu proprietăți de curățare, alcalinizare și reducere a inflamațiilor din corp. O astfel de rețetă de ceai, este următoarea, iar în combinație cu exercițiile cardio, acest tip de ceai, topește și grăsimea de pe burtă.
Ingrediente:
un sfert de lămâie, tăiat felii, o bucățică de ghimbir, rasă, jumătate de linguriță de scorțișoară, o linguriță de ceai alb, o linguriță cu miere.
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele cu două căni de apă fiartă într-un ceainic. Se consumă toată cantitatea pe parcursul unei zile, întotdeauna proaspăt.
Prăjitura Fanta este devorată de foarte multe persoane deoarece este gustoasă și are un aspect apetisant.
Ingrediente: Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 4 linguri făină, 2 linguri cacao, 100 ml ulei, un plic praf de copt, un praf de sare.
Cremă: 500 grmae brânză de vaci, 200 grame unt, 82% grăsime, 200 grame zahăr pudră, o fiolă esență de vanilie.
Glazură: 2 plicuri budincă de vanilie, 800 ml suc Fanta, 5 linguri zahăr.
Mod de preparare: Blat: Se separă gălbenușurile de albuș.Se mixează gălbenușurile cu zahărul( 1-2 minute) apoi se adaugă uleiul și se mixează în continuare.Se adaugă făina amestecată cu cacaoa și praful de copt. Se bat albușurile spumă, cu sare și se încorporează în compoziția de gălbenușuri.Se amestecă ușor, cu mișcări lente, de jos în sus. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.Se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute la foc mediu.După ce trece testul cu scobitoarea, se lasă la răcit.
Crema: Se mixează untul moale cu zahărul pudră până devine spumă, apoi se adaugă brânza și esența și se mixează în continuare.Se întinde crema peste blatul răcit și se dă tava la frigider pentru cca 2 ore.
Glazura: Se prepară budina urmând indicațiile de pe plic, doar că în loc de lapte, se folosește sucul Fanta.Când este puțin călduță se toarnă peste stratul de cremă și se reintroduce prăjitura în frigider. După două ore de stat la frigider, prăjitura se poate porționa și servi.
Deși denumirea poate părea una ciudată, această prăjitură este un deliciu.
Ingrediente:
Pentru blat: 200 grame biscuiți cu ciocolată, scorțișoară după gust, 100 grame unt.
Pentru cremă: 150 grame smântână, 800 grame crema de brânză, 150 grame zahăr, o sticluță esență de vanilie, 4 ouă, 100 grame ciocolată neagră, scorțișoară după gust.
Mod de preparare: Se pisează biscuiții, apoi se amestecă împreună cu untul și scorțișoara.Se pun într-o tavă specială pentru cheesecake, care se tapetează cu hârtie de copt.Se presează bine, ca să se așeze uniform. Se amestecă brânza, zahărul, esența de vanilie, apoi și smântâna.Se adaugă apoi ouăle și se amestecă până la omogenizare.2/3 din amestec se toarnă peste aluatul din biscuiți și se întinde bine. Ciocolata se topește la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Restul din crema de brânză se toarna peste, apoi se adaugă și scorțișoara.Cu ajutorul unei lingurițe, se formează niște cercuri din ciocolată. Pe deasupra, se poate turna o glazură de ciocolată. Prăjitura se bagă la cuptor pentru 15 minute, la temperatură medie.
Acest tip de budincă este delicios și se prepară extrem de rapid.
Ingrediente:
o franzelă albă feliată, 4 ouă, 500 ml lapte, 150 grame zahăr, 80 grame stafide, zahăr vanilat, o esență de rom, coajă de lămâie.
Mod de preparare:
Se taie fiecare felie în 4. Se pun bucățelele într-o tavă și se lasă în cuptor până încep să se rumenească. Se bat ouăle într-un vas și se amestecă cu zahărul, coaja de lămâie și romul. Se toarnă compoziția rezultată peste pâinea din tavă și se adaugă stafidele. După 20 de minute budinca este gata și se poate servi pudrată cu zahăr vanilat.
Se poate oare ca un singur ingredient să te ajute să scapi de kilogramele nedorite, dar și să trăiești mai mult? Da, se poate.Acest ingredient minune este ceaiul roșu. Ceaiul roșu are o culoare roșu aprins, gustul este foarte fin și plăcut, nu este atât de tare ca și ceaiul verde sau negru și nu conține cafeină.
Dieta pe care trebuie să o urmezi timp de 5 zile are următorul meniu:
Micul dejun: o ceașcă de ceai roșu cu suc proaspăt de portocale și o felie de pâine integrală sau două batoane de musli. Prânz: o salată de orez sau o salată de paste sau orez cu legume, un fruct și o ceașcă de ceai roșu. Gustare: o ceașcă de ceai roșu. Cina: un bol cu supă de orez, sau supă sau ciorbă de legume, o porție de pește la tavă cu legume sau pui la grătar, o salată de legume, un fruct și o ceașcă de ceai roșu.
Alimente permise: produsele lactate, cerealele și pastele integrale, orezul, peștele, carnea slabă (vită, pui, curcan) legumele și fructele, ouăle, nucile și semințele.
Alimentele interzise sunt următoarele: preparatele fast-food, dulciurile, snacks-urile și băuturile carbogazoase, grăsimile, prăjelile, bananele sau strugurii.
După cele 5 zile se recomandă a se bea în continuare câte o cană de ceai roșu pe zi, chiar și două, fără alte restricții alimentare.
Această dietă durează 13 zile, timp în care poți slăbi între 7 și 20 de kilograme.Regimul este destul de strict, dar rezultatele sunt pe măsură.Dieta poartă denumirea de dietă daneză, iar cei care au încercat-o au recunoscut beneficiile ei. Ziua 1: Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. Prânz: patru linguri de spanac fiert, două ouă fierte și o roșie. Cină: o porție de carne de vită subțire și de dimensiuni cât jumătate de palmă, fiartă cu două linguri de ulei, zeamă de la o jumătate de lămâie și un bol mic de salată de lăptuci.
Ziua 2: Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. Prânz: carne în aceleași dimensiuni descrise (jumătate de palmă) fiartă, pe grătar sau la cuptor, cu excepția cărnii de porc. Cină: o porție de carne de vită subțire și de dimensiuni cât jumătate de palmă, fiartă cu două linguri de ulei, zeamă de la o jumătate de lămâie și un bol mic de salată de lăptuci.
Ziua 3: Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită. Prânz: o felie de șuncă, două ouă fierte, salată de lăptuci. Cină: patru linguri de țelină fiartă, o roșie, un fruct proaspăt.
Ziua 4: Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită. Prânz: un pahar cu suc de portocale, un iaurt mediu. Cină: un ou fiert, trei felii de brânză de vacă, un morcov.
Ziua 5: Mic dejun: un morcov cu două felii de lămâie. Prânz: o porție în aceleași dimensiuni de pește fiert (orice pește), zeamă de la o jumătate de lămâie și o felie de unt (sau o linguriță). Cină: friptură de vită cu un bol mic de salată de lăptuci în care ați tocat mărunt o țelină crudă.
Ziua 6: Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită. Prânz: două ouă fierte și un morcov. Cină: o jumătate de pui gătit oricum dar nu prăjit, fără condimente, doar sare, un bol mic de salată de lăptuci și zeamă de la o jumătate de lămâie.
Ziua 7: Mic dejun: o ceașcă de ceai fără zahăr. Prânz: nimic, doar apă. Cină: o porție de carne de miel și un măr.
Ziua 8: Mic dejun: o ceașcă de cafea și un cub de zahăr. Prânz: patru linguri de spanac fiert, două ouă fierte, o roșie. Cină: friptură de vită cu un bol mic de salată de lăptuci.
Ziua 9: Mic dejun: o ceașcă de cafea și un cub de zahăr. Prânz: carne de vită fiartă, un iaurt. Cină: friptură de vită cu un bol mic de salată de lăptuci.
Ziua 10: Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită. Prânz: o felie de șuncă, două ouă fierte, salată de lăptuci. Cină: patru linguri de țelină fiartă, o roșie, un fruct proaspăt.
Ziua 11: Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită. Prânz: un pahar cu suc de portocale, un iaurt mediu. Cină: un ou fiert, trei felii de brânză de vacă, un morcov.
Ziua 12: Mic dejun: un morcov cu două felii de lămâie. Prânz: o porție în aceleași dimensiuni de pește fiert (orice pește), zeamă de la o jumătate de lămâie și o felie de unt (sau o linguriță). Cină: friptură de vită cu un bol mic de salată de lăptuci în care ați tocat mărunt o țelină crudă.
Ziua 13: Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjit. Prânz: două ouă fierte și un morcov. Cină: o jumătate de pui gătit oricum dar nu prăjit, fără condimente, doar sare, un bol mic de salată de lăptuci și zeamă de la o jumătate de lămâie.
Dulciurile sunt la mare căutare indiferent de perioada anului și chiar și în post puteți pregăti rețete delicioase.Să vedem cum putem găti un chec de post cu nucă.
Ingrediente:
un kg făină, 250 grame zahăr tos, o lingură zahăr pudră, 250 grame margarină vegetală, 200 grame miez de nucă măcinată, 500 ml suc de fructe, o lingură scorțișoară măcinată, o lingură coajă de lămâie și de portocală (amestecate), o linguriță praf de copt, o linguriță bicarbonat.
Mod de preparare:
Într-un castron se pune margarina ușor încălzită, se bate spumă cu zahărul, adăugat treptat.La sfârșit se pun, în ploaie, făina, miezul de nucă, sucul de fructe, coaja de lămâie și de portocală, scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul.Se obține o compoziție care trebuie să fie cât mai groasă. Se pune într-o tavă unsă cu margarină sau ulei și se coace, timp de 50-60 minute, la foc potrivit. Când este gata, se presară zahăr pudră.