miercuri, 2 martie 2016

Cum se prepară baclavaua?

   Cine nu adoră baclavaua? Este dulce și aromată și foarte gustoasă.
   Ca să prepari acasă baclava nu este greu deloc, iar ingredientele necesare nu sunt multe.

   Ingrediente:

   Pentru umplutură:
   300 grame zahăr,
   150 grame miere,
   400 grame nuci,
   apă de flori.


   Pentru aluat: 
   400 grame făină,
   sare,
   2 linguri ulei,
   scorțișoară.




   Mod de preparare:

   Se prepară o foaie de ștrudel și se întinde.Când s-a uscat puțin, se taie pe mărimea tăvii.
   Nucile se macină mai mari.
   Se pun în tavă 3 foi, unse cu unt, una peste alta, apoi nuci măcinate și se repetă operația în așa fel încât deasupra să se termine cu foaie.
   Se taie în pătrate sau romburi și se unge cu unt topit pe deasupra.
   Se dă la cuptor, la foc potrivit, o oră.
   Când este coaptă bine, se scoate și se toarnă peste ea siropul făcut din zahăr, miere, apă de flori, un pahar de apă și 10 picături de zeamă de lămâie.
   Baclavaua se prepară cu o zi înainte de a fi servită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu