luni, 9 noiembrie 2015

Leo de la Strehaia a făcut infarct

    Leo de la Strehaia a dat o veste cumplită tuturor, a făcut din nou infarct.De această dată este vorba de infarct retinian, cauzat de un anevrism în arterele retinei.Toate acestea au apărut din cauza creşterii tensiunii din cauză că Leo este foarte afectat de drama de la Colectiv, dar şi de faptul că Renata se afişează cu alt bărbat.Dacă nu face ceva în privinţa infarctului retinian, Leo riscă şi să îşi piardă vederea.

Omletă grecească delicioasă

   Cu doar câteva ingrediente, puteți obține o omletă rapidă, gustoasă și hrănitoare.

   15 g unt, 
   3 ouă mari,
   o linguriță apă minerală, 
   100 g brânză Feta, fărâmițată,
   piper.
   Se încinge untul, ouăle se bat spumă, se adaugă apa minerală și piper după gust, se amestecă bine și se toarnă compoziția în tigaia încinsă.Atunci când omleta începe să se rumenească, se adaugă brânza.
   Poftă bună!

Coaja mărului este cea mai bună

   Poate nu știați , dar un măr conține 4,4 grame fibre.În momentul în care aruncați coaja, mai rămâneți cu doar 2,1 grame fibre.Mâncând un măr, cu tot cu coajă, vă asigurați necesarul de fibre, dar și de vitamine.Să nu uităm că merele rezolvă multe probleme de sănătate, cum ar fi cele respiratorii și că de asemenea, consumul de mere previne apariția cancerului.

Readusă la viaţă cu un sărut

O mamă şi-a adus fiica la medici după ce starea ei de sanatate se agravase, iar medicii i-au dat o veste cumplită: fetiţa avea meningita.La scurt timp rinichii fetiţei au cedat, iar aceasta a intrat în comă şi şansele ei de supravieţuire deveniseră nule, mama acceptând chiar şi donarea de organe.Însă în momentul în care mama a dorit să îşi ia adio de la fetiţă cu un sarut, chipul fetiţei a început să prindă culoare şi să îşi revină.Au trecut 2 ani de atunci, iar fetiţa este acum vioaie şi plină de viaţă.

marți, 3 noiembrie 2015

Cum prevenim toxiinfecțiile alimentare

   Spălați mâinile înainte de a lua masa, înainte de a prepara ceva de mâncare, după pregătirea alimentelor, după ce ați mers la baie.
 

   Dacă aveți vreo rană deschisă la mână, atunci când sunteți la bucătărie puneți un plasture pentru a evita contactul direct cu produsul alimentar.
 

   Înaintea de a sparge un ou sau de curăța un cartof, spălați coaja.Aceasta conține mulți microbi.
 

   Spălați bine fructele și legumele înainte de a le consuma.Evitați să mâncați fructe lovite sau legume veștede și stricate.
 

   Verificați termenul de garanție și calitatea conservelor și ale semipreparatelor.
 

   Conservați produsele perisabile la rece.
 

   Pentru a elimina orice sursă de germeni și praful, spălați vesela și tacâmurile și curățați masa înainte și după ce ați preparat ceva.
 

   Interziceți animalelor de casa accesul în bucătărie în timp ce gătiți.

duminică, 1 noiembrie 2015

Ce este sănătatea?

   Stilul de viață sănătos reduce riscul unor boli grave și al morții premature.
 

   Sănătate nu înseamnă doar evitarea îmbolnăvirilor de tot felul.Sănătatea înseamnă în egală măsură păstrarea unei stări de bine din punct de vedere fizic, mental și social. 

   Sănătatea se definește în mod curent ca starea unui organism la care funcționarea tuturor organelor se face în mod normal și regulat.
 

   Pentru un om care nu dorește să aibă probleme de sănătate, nu contează doar să mănânce cu plăcere.Pentru el, important este și CE mănâncă.
 

   O alimentație sănătoasă poate fi chiar mai ieftină.
   Consumul legumelor cultivate în grădină oferă numeroase beneficii pentru organism.
 

   Consumul zilnic de carne în cantități mari prezintă mari riscuri pentru sănătate.
   Studii recente au demonstrat că grăsimile și carnea în cantități mari sunt dăunătoare sănătății omului.
   Cu cât mâncăm mai puțină carne și grăsimi animale, cu atât scad riscurile pentru sănătate.

sâmbătă, 31 octombrie 2015

Cu ce curățăm petele?

   Ciocolata de pe haine iese cu glicerină.Procesul implică înmuierea și frecarea hainei cu glicerină timp de 10 minute. 

   Petele de ulei ies dacă imediat după contact se pune sare.Se lasă sarea să absoarbă uleiul circa 10 minute.Totodată, dacă pata nu a ieșit, se pune pe ea detergent de vase, apoi se clătește. 

   Petele galbene de pe țesături se scot cu o soluție de trei linguri de bicarbonat la un litru de apă.Se lasă la înmuiat o oră.

   Hainele de piele se curăță cu vată înmuiată în spirt.După ce pata a ieșit, se unge haina cu foarte puțină cremă demachiantă, pentru a-i reda strălucirea. 


   Manșetele cămășilor se albesc cu spirt, dacă acestea sunt înnegrite. 
   Transpirația și petele specifice ei ies dacă se înmoaie haina în apă cu oțet (trei părți apă, o parte oțet). 
   Petele de cafea ies dacă haina este pusă la înmuiat în saramură (apă cu sare). 

   Petele de ceara ies ușor dacă se acoperă pata cu hârtie sugativă și se trece deasupra ei de câteva ori fierul de călcat. 
   Rugina iese dacă se spală haina sau obiectul cu lapte călduț. 
   Petele de vin roșu ies dacă sunt spălate cu vin alb sau apă minerală. 
   Urmele de sânge sau de iarbă ies cu apă oxigenată.
   Fondul de ten transferat pe gulerul hainelor iese dacă se freacă ușor haina pătată cu miez de pâine.