marți, 14 iunie 2016

Prăjitura ”Visul unei nopți de vară”

   O prăjitură care se prepară rapid și este delicioasă se numește ”Visul unei nopți de vară”:

   Ingrediente:


   Pentru blat:
   150-200 grame nucă,
   7 ouă,
   7 linguri zahăr,
   7 linguri apă,
   5 linguri făină,
   2 linguri cacao,
   un plic praf de copt.


   Pentru cremă:
   2 budinci,
   500 ml lapte,
   6 linguri zahăr,
   1 pachet margarină Unirea.

   Pentru decor:
   ciocolată rasă.




   Mod de preparare:

   Se unge o tavă și se tapetează cu făină, apoi se pun nucile tăiate mărunt pe toată suprafață tăvii.
   Pentru blat: se bat albușurile spumă, apoi se adaugă zahărul, semixează puțin, se adaugă gălbenușurile, făina, praful de copt și cacaoa.Se amestecă totul bine apoi se pune compoziția în tavă peste nuci.Se dă la cuptor până trece testul cu scobitoarea.Se lasă blatul la răcit, se pune pe un platou.
 

   Pentru cremă: se fierbe laptele cu margarina până când aceasta se topește, se adaugă zahărul și se pregătește budinca după instrucțiuni.
 

   Se pune crema peste blat, apoi se dă la rece cam o oră și după aceea se rade ciocolata și se presară peste cremă.

sâmbătă, 4 iunie 2016

Prajitură Greta Garbo

    O prăjitură absolut senzațională, gustoasă, dulce și cu un aspect minunat este prăjitura ”Greta Garbo”.

   Ingrediente pentru foi:
   1/2 kg de făină,
   200 grame unt,
   2 ouă întregi,
   250 grame smântână groasă,
   100 grame zahăr pudră,
   25 grame drojdie proaspătă,
   un vârf de cuțit de sare,
   coajă rasă de lămâie.

   Umplutură:
   500 grame marmeladă fină,
   400 grame nuci măcinate,
   200 grame zahăr,

   Decor:
   100 grame ciocolată cu lapte,
   o lingură cu smântână lichidă sau frișcă lichidă,
   o linguriță cu unt.




   Mod de preparare:

   Se freacă drojdia cu zahărul până se lichefiază.Se adaugă untul la temperatura camerei, cele două ouă, pe rând și se mixează bine.Se toarnă smântâna,coaja de lămâie și făina.Se amestecă ușor și se lasă aluatul la crescut cam 40 de minute.
   Aluatul pufos se împarte în 4 părți egale și se întind 4 foi cu grosimea de o jumătate de cm, pe hârtie de copt.Fiecare foaie se întinde pe hârtie de copt de aceeași mărime cu tava.Se dezlipește foaia de pe hârtie după ce se așează în tavă.
   Nuca se amestecă cu zahărul vanilat și zahărul tos și se împarte în 3 părți egale.


   Se unge tava cu unt, se pune prima foaie peste care se întinde o parte din marmeladă, se presară din amestecul de nucă cu zahăr și se continuă cu cealaltă foaie și tot așa până la ultima care rămâne curată.
   Se lasă tava cu prăjitura la cald timp de 30 de minute să dospească și se dă apoi la cuptorul preîncălzit timp de o oră, la foc potrivit.
   Glazura lucioasa se pregătește la cuptorul cu microunde punându-se toate ingredientele într-un castronel și amestecând în ea, din 30 de secunde în 30 de secunde, până când se formează un sos gros.
   După preparare, glazura se toarnă peste prăjitură și se întinde uniform, după care prăjitura este gata de porționare.

Ce poți face cu o banană și un ou crud?

   Dacă nu știți cum să fertilizați în mod natural legumele, ar trebui să adoptați următoarea metodă.Puteți folosi acest truc pentru orice legumă, dar în rândurile ce urmează este vorba de o roșie, cu tot cu rădăcini.

   Se sapă o groapă în pământ, iar în accea groapă se pune o banană cu tot cu coajă și un ou crud.


 

   Peste acestea se așează roșia, cu tot cu rădăcină, pe care o acoperiți cu pământ.
 

   După câteva zile, atât banana cât și oul se vor descompune și astfel vor furniza nutrienți importanți pentru roșie.
 

   În acest mod veți avea legume 100% naturale, crescute cu grijă, fără conservanți sau chimicale.

Prăjitură Vișinica

   Una dintre cele mai bune prăjituri cu vișine este următoarea, descrisă în rândurile de mai jos.



   Ingrediente:

   500 grame vișine,
   8 linguri cu vârf făină,
   8 ouă,
   300 grame zahăr,
   4 linguri ulei,
   o fiolă esență de vanilie,
   coaja rasă de la o portocală,
   2 plicuri praf de copt,
   un praf sare,
   o lingură zeamă de portocală.


   Mod de preparare:

   Se spală vișinele și se scot sâmburii.Se lasă apoi într-o sită la scurs.
   Se bat albușurile spumă tare, împerună cu un praf de sare.Se încorporează apoi zahărul treptat și se mixează până când acesta se topește.Se adaugă apoi gălbenușurile, pe rând.Se încorporează apoi câte o lingură de făină, iar la final câte o lingură de ulei.La final se adaugă praful de copt, esența de vanilie și coaja de portocală.
   După ce totul s-a încorporat foarte bine, se adaugă o lingură de suc de portocale și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule.
   Se toarnă compoziția în tavă.
   Într-o farfurie se adaugă puțină făină.Vișinele se tăvălesc cu partea tăiată în făină și apoi se așează peste blat cu partea pudrată în jos.
   Se coace prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 30-40 de minute, sau până când devine aurie la suprafață și este bine pătrunsă în interior.
   Înainte de a fi servită, se lasă să se răcească foarte bine, la temperatura camerei.
   Se taie cubulețe, sau romburi și se pudrează cu zahăr pudră.

Prajitură Carpați

   Dacă aveți poftă de ceva dulce care să vă aducă aminte de copilărie, încercați această delicioasă prăjitură.

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   5 albușuri și un gălbenuș,
   100 grame zahăr pudră,
   150 grame făină de grâu,
   foarte puțină sare.

   Pentru cremă:
   250 grame zahăr pudră,
   40 grame amidon alimentar,
   4 gălbenușuri,
   315 grame unt,
   80 grame cacao pudră,
   200 grame ciocolată neagră.




   Mod de preparare:

   Se bat spumă albușurile.Se încorporează treptat un gălbenuș mixat bine.Se adaugă făina în ploaie, zahărul și sarea.Se omogenizează.Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se pune aluatul în ea și se bagă în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru vreo 10-15 minute.Se scoate foaia din tavă și se acoperă cu un prosop, ca să se mențină caldă.
 

   Se mixează gălbenușurile cu amidonul alimentar.
   Se mixează untul cu cacao pudră, apoi compoziția cu gălbenușuri peste ele.Se omogenizează.
   Se taie foaia de aluat în fâșii pe lungime și se intercalează crema printre ele.
   Se decorează prăjitura cu cremă, se topește ciocolata și se acoperă prăjitura cu ea.

Ce domnișoară frumoasă s-a facut fiica lui Irinel Columbeanu

   Zilele trecute, într-un restaurant de lux din capitală și-a făcut apariția Irinel Columbeanu.
 

   Omul de afaceri nu era singur, ci a apărut însoțit de fiica lui, Irina, care s-a transformat într-o adevărată domnișoară și de bona fetiței.

   La doar 9 ani, micuța Irinuca reușește să atragă toate privirile prin atitudinea ei de copilă educată, mereu zâmbăreață și atentă la tot ce se întâmplă în jurul ei.Este o fetiță frumoasă, gingașă și senină, iar acest lucru se poate observa la fiecare ieșire a ei în public.



 

   Se poate vedea cu ochiul liber că Irinuca este o fetiță ascultătoare, isteață și cu multe aptitudini, iar tatăl său nu doar că are un mare merit în toate acestea, dar este și extrem de mândru de fiica lui.
 

   Pe tot parcursul prânzului, atmosfera a fost una calmă, relaxantă, cei doi fiind mereu cu zâmbetul pe buze și dovedind faptul că se înțeleg de minune unul cu altul.
 

   La plecare, Irinuca l-a luat pe afacerist de mână și a mers cu acesta la o mică plimbare prin parc.

Cum a slăbit Nicoleta Luciu 11 kg în trei săptămâni

   Nicoleta Luciu este o femeie care arată mereu senzațional, chiar dacă are patru copii.
 

   Mereu i-a plăcut să aibă grijă de ea și pentru că luase câteva kilograme în plus, s-a pus pe treabă și le-a dat jos.
 

   A dat jos nici mai mult nici mai puțin decât 11 kilograme în mai puțin de o lună, iar celulita s-a diminuat considerabil.


 

   Cum? Vedeți în rândurile de mai jos.
 

   Dieta nu este una chiar simplă, dar frumusețea cere sacrificii, iar dacă există voință și determinare, atunci orice lucru pare posibil.

   O săptămână a consumat doar iaurt, o săptămână supă, o săptămână compot, iar după aceea a urmat o cură de detoxifiere cu sucuri, timp de zece zile.
 

   Vedeta declară că nu se simte deloc rău, nu are nici o problemă, kilogramele se topesc pur și simplu, iar sucurile sunt energizante.
 

   În toată această perioadă, Nicoleta a făcut spinning câte zece minute zilnic, iar activitățile împreună cu copiii săi, în aer liber, o mențin într-o formă de invidiat.