miercuri, 2 martie 2016

Amestec pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

   Cel mai adesea funcţionarea defectuoasă a tractului digestiv duce la creşterea ţesutului adipos de pe abdomen, ţesut care impiedică eliminarea toxinelor şi înlăturarea grăsimii.Nutriţioniştii au găsit însă o soluţie pentru persoanele care suferă de constipaţie cronică, foarte usor de pus în practică: un cocktail miraculos, care înlocuieşte micul dejun şi care se prepară foarte uşor.

  Pentru a realiza aceasta reţetă aveţi nevoie de şase prune uscate peste care turnaţi 100 mililitri de apă fiartă. Lăsaţi-le la înmuiat pentru 10 minute. Într-un alt recipient turnaţi două linguri de fulgi de ovăz, o linguriţă de seminţe de in măcinate şi o lingură de cacao. Adaugaţi 300 ml de kefir şi amestecaţi bine. Tăiaţi prunele şi adaugaţi-le în această compoziţie.

Cum se prepară baclavaua?

   Cine nu adoră baclavaua? Este dulce și aromată și foarte gustoasă.
   Ca să prepari acasă baclava nu este greu deloc, iar ingredientele necesare nu sunt multe.

   Ingrediente:

   Pentru umplutură:
   300 grame zahăr,
   150 grame miere,
   400 grame nuci,
   apă de flori.


   Pentru aluat: 
   400 grame făină,
   sare,
   2 linguri ulei,
   scorțișoară.




   Mod de preparare:

   Se prepară o foaie de ștrudel și se întinde.Când s-a uscat puțin, se taie pe mărimea tăvii.
   Nucile se macină mai mari.
   Se pun în tavă 3 foi, unse cu unt, una peste alta, apoi nuci măcinate și se repetă operația în așa fel încât deasupra să se termine cu foaie.
   Se taie în pătrate sau romburi și se unge cu unt topit pe deasupra.
   Se dă la cuptor, la foc potrivit, o oră.
   Când este coaptă bine, se scoate și se toarnă peste ea siropul făcut din zahăr, miere, apă de flori, un pahar de apă și 10 picături de zeamă de lămâie.
   Baclavaua se prepară cu o zi înainte de a fi servită.

Mască de păr cu ceapă

    Căderea părului este o problemă care afectează atât bărbaţii cât şi femeile, cele din urmă pierzând zilnic zeci sau chiar sute fire de păr.Părul trece prin trei etape absolut firești: creșterea, menținerea și apoi căderea. Aceste procese sunt normale pentru regenerarea prodoabei capilare, însă atunci când ne cade mai mult păr decât este cazul riscăm să ne trezim cu un păr foarte rar sau chiar cu alopecie sau chelie.
    Ceapa este unul dintre cele mai uimitoare remedii naturale ce previn căderea excesivă a părului. Ceapa ajută părul să se regenereze și să crească mult mai repede. Chiar dacă mirosul acestei legume nu este cel mai plăcut, efectele sale miraculoase merită sarcificiul de a suporta mirosul înțepător pentru câteva zile.Spre deosebire de tratamentele profesioanle costisitoare, bazate pe substanțe chimice care în unele cazuri pot face mai mult rău decât bine, masca cu ceapă este și ieftină și nu are nici efecte secundare.Ceapa este benefică pentru păr datorită conținutului ridicat de sulfuri. Sucul de ceapă ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, la întărirea și stimularea creșterii firului de păr. Mai mult, ea previne și ruperea firului de păr, făcându-l mai puternic.

    Cum folosim masca cu ceapă:

Suc crud de ceapă– Pune în blender câteva cepe, iar apoi cu sucul obținut masează scalpul. Lasă-l să acționeze timp de minim 30 de minute. Apoi aplică șampon și chiar un balsam cu miros plăcut pentru a scăpa de aroma cepei. Reia acest tratament de două-trei ori pe săptămână.

Ceapă cu miere-  Sucul obținut ca mai sus se poate combina și cu miere și se folosește în același mod, masând scalpul. Mierea are beneficiile ei, prevenind blocajele ce se pot ivi la nivelul foliculilor.

Mixtură de ceapă cu rom- Aceasta este o variantă de a elimina din mirosul neplăcut al cepei. Toacă ceapa și las-o peste noapte într-un pahar cu rom, la temperatura camerei. La fel, mixtura se folosește pentru a masa scalpul înainte de baie.

Dacă ai răbdare să aplici masca cu ceapă de mai multe ori vei observa că funcționează chiar mai bine decât tratamentele profesioniste.

duminică, 28 februarie 2016

Cornulețe în două culori

   Aceste cornulețe sunt deosebite, nu doar prin aspectul lor ci și prin gustul fraged și delicios.

   Ingrediente:

   500 grame făină,
   125 ml lapte cald,
   125 ml ulei,
   15 grame drojdie proaspătă,
   un ou,
   o lingură zahăr,
   puțină sare,
   un ou,
   2 linguri pudră de cacao,
   un pic de nucă de cocos.

   Pentru siropul de zahăr:
   250 grame zahăr,
   un plic zahăr vanilinat,
   250 ml apă,
   suc de lămâie.




   Mod de preparare:

   Se pregătește mai întâi siropul de zahăr.Se pun toate ingredientele într-un vas mai mic, la foc mediu.Când este gata, se ia de pe aragaz.
   Se amestecă drojdia cu lapte cald, apoi se pune zahărul, se amestecă și se lasă deoparte.Se mixează oul cu puțin ulei și se pune peste mixul cu drojdie.Se omogenizează.
   Se împarte făina în două (se pun jumătățile în boluri diferite și în fiecare se presară puțină sare).Se pune cacaoa într-un bol și se amestecă cu făina.Se împarte compoziția cu drojdie între cele două boluri.Se omogenizează în ambele.Trebuie obținut un aluat mai consistent.
   Se trece cu sucitorul peste ambele tipuri de aluat, pentru a obține două foi mai subțiri.Se pune foaia cu cacao peste cealaltă.
   Se taie în triunghiuri, apoi acestea se rulează dinspre exterior înspre interior.
   Se pun cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.

   După ce s-au copt și s-au răcit puțin, se dau prin siropul de zahăr.Peste ele se poate presăra nucă de cocos.

Prăjitură cu cremă de brânză și lămâie

   Prăjitura cu cremă de brânză și lămâie este asemănătoare cremșnitului, este foarte aromată și cremoasă.


   Ingrediente:

   800 grame aluat foietaj,
   2 lămâi mari,
   400 grame cremă de brânză,
   1/2 ceașcă zahăr,
   2 linguri unt topit,
   3 linguri zahăr.


   Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 175 grade și se tapetează o tavă de prăjituri cu folie de aluminiu care se unge cu ulei.Se întinde aluatul de foitaj și se pune în tavă.
   Se amestecă coaja de la o lămâie și jumătate cu sucul de la 2 lămâi.
   Se bate crema de brânză cu o ceașcă de zahăr și se adaugă amestecul de lămâie.
   Se toarnă crema de brânză și lămâie peste aluat și se acoperă cu cel de-al doilea strat de aluat.
   Se topește puțin unt și se unge stratul superior al prăjiturii cu unt topit.Se amestecă restul de coajă de lămâie cu 3 linguri de zahăr și se presară deasupra untului.
   Se dă la cuptor circa 30 de minute, până se rumenește și se lasă prăjitura cu cremă de brânză și lămâie să se răcească 20 de minute, apoi se pune la frigider circa o oră înainte de servire.



Tort Egiptean

   Este obligatoriu să încercați acest tort, care are un gust excepțional și un aspect regal.Nu este greu să îl preparați și vă puteți delecta musafirii cu un preparat fin și elegant.

   Ingrediente:
 

   Pentru 3 blaturi subțiri:
   6 albușuri,
   6 linguri de zahăr,
   2 și 1/2 linguri de făină,
   150 grame alune de pădure/nuci măcinate.

   Pentru crema de gălbenușuri:
   10 gălbenușuri,

   10 linguri de zahăr,
   3 linguri rase de făină/amidon de porumb,
   20 grame zahăr vanilinat,
   340 ml lapte,
   170 grame unt,
   1 fiolă esență de vanilie.

   Pentru crema crocantă:
   200 grame + 4 linguri de zahăr caramelizat (făcut ca pentru crema de zahăr ars),
   130 grame alune de pădure/nuci tocate,

   200 ml frișca lichidă.

   Pentru decor (opțional):
   alune de pădure/nuci tocate,
   frișcă bătută,
   bucățele de zahăr caramelizat.




   Mod de preparare:

   Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
   Blatul:
   Cantitățile de la cele 3 blaturi sunt date împreună, dar pentru că le veți coace separat, ingredientele pentru fiecare blat în parte sunt: 2 albușuri, 2 linguri zahăr, 1/2 lingură de făină, 50 g alune măcinate/nuci.Se bat albușurile bine, se adaugă încet zahărul și se bat pentru omogenizare.Se încorporează treptat făina și alunele/nucile măcinate.Se întinde pe o tavă rotundă cu diametru de 20 de cm și dă la cuptor pentru 25 de minute.Se repetă pașii pentru fiecare blat din cele 3. 


   Crema de gălbenușuri:
   Într-o cratiță medie, pe foc mic, se amestecă încontinuu gălbenușurile, zahărul, făina/amidonul, zahărul vanilat și laptele până când se obține o cremă omogenă și tare.Se lasă crema la răcit.Se bate untul bine și se adaugă treptat, amestecând continuu, cremei răcite.


   Crema crocantă:
   Cu ajutorul unei spatule, se amestecă frișca cu alunele/nucile tocate și zahărul caramelizat zdrobit bucăți (nu pisat).


   La final:
   Se așează un blat, un strat de cremă de gălbenușuri, un strat de cremă crocantă.Se repetă.Dacă va rămâne cremă de gălbenușuri, cu ea se pot tapeta marginile tortului.După inspirație și gust, se poate orna cu frișcă, extra-zahăr caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.

Kurtos Kalacs

   Probabil te gândeai că este foarte complicat să pregătești Kurtos Kalacs la tine acasă, dar nu este așa.Nu ai nevoie de instrumente speciale și nici de multe ingrediente.

   Ingrediente
   300 ml lapte călduț,
   30 grame drojdie,
   100 grame unt topit,
   60 grame zahăr,
   două ouă,
   750 grame făină,
   puțin unt topit, în plus,
   zahăr pentru caramelul de deasupra.




   Mod de preparare:

   Se pune făina într-un bol și se face o gaură mică în mijloc.Se pune drojdia în această gaură și apoi se toarnă laptele călduț.Se amestecă bine cu mâna până când drojdia se dizolvă complet în lapte.Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă timp de 10-15 minute, până când drojdia începe să ”lucreze”.
   Separat, se amestecă untul topit, zahărul și ouăle, apoi se toarnă peste aluat și se frământă bine.Aluatul se lasă la dospit într-un loc călduros timp de aproximativ o oră.
   Pentru a obține forma specifică de Kurtos Kalacs se pot folosi cutii goale de bere acoperite bine cu folie de aluminiu.Folia se unge apoi cu unt topit ca să se poată desprinde cu ușurință la final.
   Când aluatul este dospit, se întinde în fâșii înguste și lungi pe suprafața de lucru.Aceste fâșii se înfășoară pe cutiile de bere ”ambalate” în folie de aluminiu.

   Colacii tradiționali se coc la cărbuni încinși, însă se poate folosi și cuptorul.În acest caz, se coc aproximativ 20 de minute la 200 de grade.După primele 10 minute se scot din cuptor sau se iau de pe grătar, se ung cu unt topit, apoi se dau prin zahăr și se mai lasă la foc încă 10 minute sau până când zahărul se caramelizează ușor.
   Colacii se mai pot da și prin nuncă, scorțișoară, etc.
   Când colacul este gata, se lovește capătul cutiei de bere de o suprafață dură și aluatul copt ar trebui să alunece ușor.