marți, 26 ianuarie 2016

Cea mai gustoasă rețetă de ciuperci umplute

   Dacă vrei să prepari ciuperci umplute și nu știi care este cea mai delicioasă rețetă, încearcă varianta de mai jos, pentru un aperitiv bun de te lingi pe degete:



   Ingrediente:

   16 ciuperci de mărime medie,
   110 grame cremă de brânză,
   3 fâșii de bacon puțin prăjit.

   Mod de preparare:

   Se curăță și se spală bine ciupercile.
   Se mărunțește baconul și se amestecă cu crema de brânză.
   Se umple fiecare ciupercă cu câte o lingură sau mai mult din acest amestec.
   Se încinge grillul la 200 de grade Celsius.
   Se pun ciupercile pe grill pentru aproximativ 6-8 minute. 


   Poftă bună!


Tiramisu cu limoncello

   O rețetă fabuloasă, care nu necesită coacere și care se prepară în câteva minute este următoarea:

   Ingrediente:

   175 ml lapte, ușor călduț,
   un pachet pișcoturi,
   2 linguri limoncello,
   230 gr mascarpone, la temperatura camerei,
   550 gr frișcă,
   50 grame zahăr fin.




   Mod de preparare:

   Se amestecă 250 grame din frișcă cu mascarponele și zahărul și se omogenizează foarte bine.
   Se amesteca laptele cu limoncello într-un bol.
   Se cufundă fiecare pișcot în bolul cu limoncello și lapte, apoi se pun pe un platou într-un singur strat.
   Se întinde crema de frișcă și mascarpone peste pișcoturi.
   Se acoperă cu alt strat de pișcoturi, iar cu cremă și tot așa, până la final.
   Se decorează cu restul de frișcă și se pune în frigider pentru cel puțin 8 ore.




Macaroane cu brânză

   Acesta este un preparat foarte cunoscut, apreciat și iubit chiar și de cei mai mofturoși.Macaroanele cu brânză le putem consuma la prânz sau la cină, sunt sățioase și se gătesc ușor.

   Ingrediente:
   300 g macaroane,
   50 g margarină,
   o ceapă mică, tăiată solzișori,
   50 g făină,
   600 ml lapte,
   100 g brânză Cheddar, rasă,
   o linguriță muștar,
   2 roșii feliate,
   piper.

   Mod de preparare:
   Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade Celsius.
   Macaroanele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj.
   Între timp, margarina se topește într-o cratiță, la foc mediu.Se adaugă ceapa și se sotează 3-4 minute, până se înmoaie.Când este aurie, se ia de pe foc și se adaugă făina.Se amestecă uşor, apoi se pune din nou pe aragaz, la foc mic, şi se găteşte un minut, până se încheagă.Cratiţa se ia de pe foc şi se adaugă laptele, puţin câte puţin, amestecând continuu.Se găteşte la foc mic până capătă o consistenţă cremoasă.
   În tot acest timp, sosul se amestecă pentru a evita prinderea.Când este suficient de închegat, se ia de pe foc şi se adaugă o jumătate din cantitatea de brânză şi muştarul.Se potriveşte de piper.
   Pastele se scurg, se îmbracă în sos, apoi se pun într-o vas de copt.Deasupra se pun roşiile şi restul de brânză Cheddar.Pastele se coc la cuptor 15-20 de minute, până capătă o crustă aurie.Se servesc calde.


 

luni, 25 ianuarie 2016

Ouă coapte în cartofi

   Atunci când nu mai știi ce rețete să inventezi, când îți dorești un aperitiv gustos dar și inedit, rețeta următoare, de ouă coapte în cartofi, poate fi o soluție agreabilă.
    Indiferent dacă vrei să îți surprinzi familia, dacă vrei să îți impresionezi invitații sau prietenele, nu vei da greș dacă vrei prepara acest fel delicios.
   Se prepară extrem de rapid, este o alegere sănătoasă, fără prea multe calorii, dar cu valoare nutritivă mare.
   Nu ai nevoie decât de cartofi și ouă, iar dacă dorești se mai pot adăuga și alte ingrediente, pentru un plus de savoare.




   Ingrediente:
   cartofi,
   ouă,
   cașcaval,
   bacon, 

   ceapă verde.

   Mod de preparare:
   Se fierb cartofii în coajă și se lasă la răcit.
   Se taie cartofii pe jumătate și se scobesc apoi cu o lingură.
   Se pune un ou crud, în fiecare cartof scobit și se pun cartofii la cuptor timp de 4 minute.
   După preferință, se poate adăuga cașcaval, bacon și ceapă verde, pe fiecare cartof.

   Poftă bună!

Carmen Minune a băgat maneliştii în boală

    Carmen Simionescu, fiica celebrului Adrian Copilul Minune, este extrem de curtată de foarte mulţi băieţi, mai ales că este foarte frumoasă şi talentată.Adrian Copilul Minune trebuie să îşi facă griji pentru fiica lui cea mai mare şi de cei care îi dau târcoale.Carmen nu ratează nici o ocazie să îşi facă fotografii cât mai provocatoare şi le împărtaşeşte cu prietenii pe reţelele de socializare.Carmen participă acum la noul sezon "Te cunosc de undeva", acolo unde a reuşit să se transpună în Dan Spătaru, reuşind să demonstreze tuturor că are foarte mult talent.Un lucru interesant despre Carmen: ei nu ii plac manele!!!

    Pentru galerie FOTO, intraţi AICI!!!

Chec delicios cu gem și nucă


   Dacă îți dorești un desert rapid, simplu de făcut și care să se topească în gură, urmează rețeta de mai jos:

   Ingrediente:

   6 ouă,
   2 căni făină,
   150 ml lapte,
   150 grame unt topit,
   un plic praf de copt,
   o cană zahăr,
   2 linguri cacao,
   100 grame miez nucă mărunțit,
   4 linguri gem caise,
   zahăr pudră pentru ornat.

   Se mixează ouăle cu zahărul timp de 2 minute apoi se adaugă untul și laptele.
   Se mixează totul bine.
   Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă la compoziție.
   Se mixează totul până la încorporare, după care se adaugă și nucile.
   Se împarte aluatul în două părți și o parte se amestecă cu cacao.
   Se ia tava de chec și se unge cu puțin unt și se tapetează cu făină.
   Se toarnă 1/2 din compoziția fără cacao, se presară 1/2 din  gem, apoi se pune compoziția de cacao, restul de gem și la urma 1/2 din compoziția fără cacao.
   Se dă la cuptor la 180 grade timp de 40 minute , apoi se verifică și dacă mai este nevoie se mai lasă 5 -10 minute.
   După ce este gata, se lasă să se răcească apoi se pudrează cu zahăr.



Sânziana Buruiană după naştere

    Sânziana Buruiană a născut pe data de 7 Ianuarie într-un spital de stat, ea aducând pe lume o fetiţă perfect sănătoasa care e foarte cuminte, dar în acelaşi timp foarte "mâncăcioasă".Sânziana o alăptează de câteva ori pe zi şi cu toate acestea ea rămâne cu un surplus de lapte pe care îl mulge cu ajutorul unei pompiţe pentru sâni, îl pune în pungi şi îl bagă la congelator pentru a-l folosi atunci când nu va mai putea alapta.Această practică este des întâlnită între proaspetele mămici, iar Sânziana a decis să apeleze şi ea la acestă metodp.Sânzi şi soţul ei, Nicolae Zuluf sunt extrem de fericiţi că au o asemenea "bijuterie" care le luminează viaţa.