miercuri, 3 februarie 2016

Cum se face budinca de orez

   Dacă ai nevoie de un desert rapid, ieftin, aromat și foarte gustos, trebuie să încerci budinca de orez, o budincă extraordinară și foarte cremoasă.

   Ingrediente:

   75 grame orez alb,
   un litru lapte,
   2 linguri și jumătate cu zahăr,
   3 cubulețe de unt,
   nucșoară.


   Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 175 de grade Celsius.
   Se unge cu puțin unt o tavă de copt ca pentru cozonac, apoi se pune în ea orezul și laptele.
   Se adaugă zahărul și se amestecă până când se dizolvă.
   Se pune încă un cubuleț de unt și se presară nucșoară.
   Se bagă tava în cuptor, după 30 de minute se scoate tava, se amestecă bine budinca și se pune tava înapoi în cuptor.
   Se lasă până la o rumenire uniformă.


 

Negresă marmorată

   O prăjitură dulce și deosebit de aspectuoasă este negresa marmorată, pentru care veți găsi mai jos ingredientele și felul în care se prepară:

   Ingrediente:

   Pentru negresă:
   175 grame unt,
   200 grame ciocolată neagră,
   125 grame zahăr brun,
   50 grame zahăr,
   un gălbenuș,
   3 ouă,
   85 grame făină,
   o linguriță praf de copt.
   Pentru cheesecake:
   180 grame cremă de brânză,
   un ou,
   50 grame zahăr,
   o lingură făină.




   Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 165 de grade Celsius.Se topește ciocolata la bain-marie.Se pune apoi untul peste ciocolată și se omogenizează.Se adaugă zahărul brun și cel alb și se amestecă foarte bine.Se sparg ouăle în mix și se omogenizează cu o spatulă.Se pune treptat făina și praful de copt și se amestecă atent pentru a nu se forma cocoloașe.
   Pentru cheesecake:
   Se sparge oul într-un bol, peste crema de brânză.Se adaugă în mix zahărul și făina și se omogenizează până la topirea zahărului.
   La final:
   Se unge o tavă cu puțin unt și se toarnă în tavă compoziția de negresă.Se ia câte o lingură din cheseecake și se pune în tavă, din loc în loc. Se bagă tava în cuptor, iar negresa este gata când nu se mai lipește prăjitura de scobitoare.



luni, 1 februarie 2016

Tocinei bucovineni

   Cine nu a încercat acest preparat nu știe ce a pierdut, rețeta este inedită și nu aveți nevoie decât de 2-3 ingrediente ieftine.Tocineii pot fi consumați ca și garnitură sau ca și desert, au o textură crocantă și un gust inconfundabil.

   Ingrediente:

   4-5 cartofi medii,
   3 linguri cu smântână sau iaurt grecesc,
   100 ml lapte,
   100 g  făină,
   un  vârf de linguriță sare,
   ulei.


   Mod de preparare:

   Se curăță și se spală cartofii.
   Se dau pe răzătoare și se lasă la scurs 15 minute.Cartofii trebuie să fie foarte bine scurși.
   Se amestecă apoi cu smântâna și sarea și se adaugă laptele și făina până ce amestecul capătă textura dorită.Tocineii se pot face mai subțiri sau mai groși, după preferințe.
   Se prăjesc apoi în tigaie, în ulei încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte.


   Poftă bună!


 

Pui crispy ca la KFC

   Puiul crispy în crustă crocantă este foarte bun la gust și se consumă cu diferite garnituri.Secretul acestei cruste constă în fulgii de cartofi instant cu care se învelesc bucățile de pui.Rețeta o găsești mai jos:



   Ingrediente:

   - 2 kilograme de pui tăiat bucăţele,
   - o cană cu făină,
   - jumătate de cană cu fulgi de cartofi instant,
   - o lingură cu sare,
   - o lingură cu mix de ierburi uscate,
   - jumătate linguriţă piper negru,
   - jumătate linguriţă piper cayenne,
   - jumătate lingură pudră de usturoi,
   - o lingură pudră de ceapă,
   - două ouă,
   - 1/4 cană de apă,
   - ulei pentru prăjit.


Pentru a vedea cum se prepară puiul crispy, urmăriți video-ul de aici.

duminică, 31 ianuarie 2016

Cât de răi sunt oamenii in funcţie de zodie

    Cu toţii ştim că zodiile ne influenţează într-un fel sau în altul şi că ele ne definesc cu o serie de calităţi, dar şi cu defecte.De aceea ne-am hotarat să îţi prezentăm cât de răi sunt oamenii în funcţie de zodie: 

Berbec. Aceşti nativi sunt foarte egoişti. Ai putea fi în pericol de moarte şi ei tot nu ar observa, fiind prea preocupaţi de problemele lor. Sunt impulsivi şi spun, de obicei, ce le trece prin cap, fără a se gândi la consecinţe. Dacă te vei supăra vreodată pe ei, nu vor înţelege de ce şi în niciun caz nu se vor gândi că este vina lor. Sunt dominaţi de planeta Marte, aşa că nu se vor da niciodată înapoi de la luptă şi nu au o problemă cu a folosi violenţa, pentru a obţine ce îşi doresc.

Taur. Persoanele din această zodie sunt materialiste şi posesive. Nu vor ceda niciodată într-o ceartă, indiferent de argumentele pe care le vei da. Taurii sunt leneşi şi vor face tot ce le va sta în putinţă pentru a depune minimum de efort, ba chiar vor încerca să le plaseze altora sarcinile lor. Când vor să obţină anumite lucruri, vor adopta o atitudine pasiv-agresivă: te vor asculta, îţi vor zâmbi, ca şi cum ar fi de acord cu tine, dar vor face cum cred ei. Pot părea de treabă, dar odată ce se apropie foarte mult de o persoană, devin extrem de posesivi şi vor face tot ce le va sta în putinţă să o acapareze.


Mai multe zodii, AICI!!!

Ce se întâmplă când mâncăm slănină cu ceapă

  În ziua de azi când toata lumea se fereşte de mâncărurile procesate care se găsesc în marile magazine şi care conţin o grămadă de E-uri, cercetătorii şi-au îndreptat privirea spre celebra slănină, un produs obţinut fără E-uri, coloranţi sau conservanţi.Astfel au descoperit că slănina întăreşte sistemul imunitar datorită acidului ara­hi­donic, care favorizează scăderea coleste­ro­lului, îmbu­nătăţeşte funcţiile de protecţie ale organis­mului şi, de ase­menea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imu­ne şi reac­tiile inflamatorii.Câteva beneficii ale grăsimii naturale din slănină:

* Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului car­diac şi sprijină tonusul vascular.

* Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncâ puţina slănină, datorită faptului că ea conţine sele­niu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de ţigări se reduc parţial.

* Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea peretilor stomacului cu grăsime şi crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbţia rapidă de al­cool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.

Grăsimea de porc este utilizată pe scară largă în medicina populară, încă din negura timpului. Iată câteva reţete din bătrâni:

* Remediu pentru dureri de articulaţii. Înainte de culcare, se freacă bine articulaţiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de al­bine. Deasupra se aplica celo­fan sau hârtie de pergament, se înve­leşte cu un fular sau un batic de lână şi se lasă sa acţioneze peste noap­te.

* Tulburarea mobilităţii arti­culare după traumatisme. Zona afectată se freacă cu 100 g grăsime de porc, amestecată cu o lingură de sare, apoi se bandajează cu un strat gros de lână.

* Mastita. Pe locul inflamat se aplica o felie subţire de slănină veche, deasupra se pune o bucată de staniol de la o cio­colată sau dintr-un pachet de ţigări şi se bandajează sau se lipeşte cu leucoplast.

Gigi Becali şi-a cumpărat "bijuterie" de 200.000 Euro

    Gigi Becali ne-a obişnuit cu extravaganţele sale şi a revenit la marea lui dragoste în materie de maşini: Maybach-ul.Acesta şi-a achiziţionat de curând o nouă limuzină Maybach pentru care a plătit nu mai puţin de 200.000 de Euro.Bineînţeles că acest model este personalizat pe gustul latifundiarului din Pipera, însă cu siguranţă este un model după care toata lumea întoarce privirea.Maşina are deocamdată numere provizorii, asta până când oamenii de încredere a lui Gigi Becali se vor ocupa de înmatricularea acesteia.

    Pentru imagini cu noua limuzină a lui Gigi Becali, intraţi AICI!!!