miercuri, 23 martie 2016

Dieta cu care slăbești garantat 20 de kilograme

   Această dietă durează 13 zile, timp în care poți slăbi între 7 și 20 de kilograme.Regimul este destul de strict, dar rezultatele sunt pe măsură.Dieta poartă denumirea de dietă daneză, iar cei care au încercat-o au recunoscut beneficiile ei.

   Ziua 1:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr.
   Prânz: patru linguri de spanac fiert, două ouă fierte și o roșie.
   Cină: o porție de carne de vită subțire și de dimensiuni cât jumătate de palmă, fiartă cu două linguri de ulei, zeamă de la o jumătate de lămâie și un bol mic de salată de lăptuci.

   Ziua 2:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr.
   Prânz: carne în aceleași dimensiuni descrise (jumătate de palmă) fiartă, pe grătar sau la cuptor, cu excepția cărnii de porc.
   Cină: o porție de carne de vită subțire și de dimensiuni cât jumătate de palmă, fiartă cu două linguri de ulei, zeamă de la o jumătate de lămâie și un bol mic de salată de lăptuci.

   Ziua 3:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită.
   Prânz: o felie de șuncă, două ouă fierte, salată de lăptuci.
   Cină: patru linguri de țelină fiartă, o roșie, un fruct proaspăt.

   Ziua 4:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită.
   Prânz: un pahar cu suc de portocale, un iaurt mediu. 
   Cină: un ou fiert, trei felii de brânză de vacă, un morcov.

   Ziua 5:
   Mic dejun: un morcov cu două felii de lămâie.
   Prânz: o porție în aceleași dimensiuni de pește fiert (orice pește), zeamă de la o jumătate de lămâie și o felie de unt (sau o linguriță).
   Cină: friptură de vită cu un bol mic de salată de lăptuci în care ați tocat mărunt o țelină crudă.

   Ziua 6:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită.
   Prânz: două ouă fierte și un morcov.
   Cină: o jumătate de pui gătit oricum dar nu prăjit, fără condimente, doar sare, un bol mic de salată de lăptuci și zeamă de la o jumătate de lămâie.




   Ziua 7:
   Mic dejun: o ceașcă de ceai fără zahăr.
   Prânz: nimic, doar apă.
   Cină: o porție de carne de miel și un măr.

   Ziua 8:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea și un cub de zahăr.
   Prânz: patru linguri de spanac fiert, două ouă fierte, o roșie.
   Cină: friptură de vită cu un bol mic de salată de lăptuci.

   Ziua 9:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea și un cub de zahăr.
   Prânz: carne de vită fiartă, un iaurt.
   Cină: friptură de vită cu un bol mic de salată de lăptuci.

   Ziua 10:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită.
   Prânz: o felie de șuncă, două ouă fierte, salată de lăptuci.
   Cină: patru linguri de țelină fiartă, o roșie, un fruct proaspăt.

   Ziua 11:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjită.
   Prânz: un pahar cu suc de portocale, un iaurt mediu.
   Cină: un ou fiert, trei felii de brânză de vacă, un morcov.

   Ziua 12:
   Mic dejun: un morcov cu două felii de lămâie.
   Prânz: o porție în aceleași dimensiuni de pește fiert (orice pește), zeamă de la o jumătate de lămâie și o felie de unt (sau o linguriță).
   Cină: friptură de vită cu un bol mic de salată de lăptuci în care ați tocat mărunt o țelină crudă.

   Ziua 13:
   Mic dejun: o ceașcă de cafea cu un cub de zahăr, o felie de pâine prăjit.
   Prânz: două ouă fierte și un morcov.
   Cină: o jumătate de pui gătit oricum dar nu prăjit, fără condimente, doar sare, un bol mic de salată de lăptuci și zeamă de la o jumătate de lămâie.


Chec de post cu nucă

   Dulciurile sunt la mare căutare indiferent de perioada anului și chiar și în post puteți pregăti rețete delicioase.Să vedem cum putem găti un chec de post cu nucă.



   Ingrediente:

   un kg făină,
   250 grame zahăr tos,
   o lingură zahăr pudră,
   250 grame margarină vegetală,
   200 grame miez de nucă măcinată,
   500 ml suc de fructe,
   o lingură scorțișoară măcinată,
   o lingură coajă de lămâie și de portocală (amestecate),
   o linguriță praf de copt,
   o linguriță bicarbonat.


   Mod de preparare:

   Într-un castron se pune margarina ușor încălzită, se bate spumă cu zahărul, adăugat treptat.La sfârșit se pun, în ploaie, făina, miezul de nucă, sucul de fructe, coaja de lămâie și de portocală, scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul.Se obține o compoziție care trebuie să fie cât mai groasă.
   Se pune într-o tavă unsă cu margarină sau ulei și se coace, timp de 50-60 minute, la foc potrivit.
   Când este gata, se presară zahăr pudră.




Cornulețe cu cremă de ciocolată

   Acest tip de cornulețe sigur vă va uimi prin frăgezime și gust delicios.

   Ingrediente:

   Pentru mini rulouri:
   250 grame făină,
   o lingură zahăr fin,
   o linguriță cacao,
   50 grame margarină,
   o lingură vin Marsala,
   un albuș de ou,
   zahăr pudră,
   sare,
   ulei vegetal.

   Pentru umplutură:
   450 grame brânză ricotta,
   1/2 linguriță esență vanilie,
   150 grame zahăr fin.
   50 grame ciocolată neagră răzuită.




   Mod de preparare:

   Se mixează făina cu margarina, zahărul, cacaoa, sarea și vinul Marsala.Dacă mai este nevoie se poate pune puțină apă (va face compoziția mai pufoasă).
   Se învelește compoziția în folie alimentară și se bagă în frigider pentru vreo jumătate de oră.
   Se scoate, se întinde pe masă folosind un sucitor și se decupează din el bucățele în formă ovală.Bucățelele decupate se împăturesc (se trece parte peste parte) și se obține un fel de cornet, fără a se sigila capetele.
   Se pun la prăjit în ulei încins, apoi se scot pe prosoape absorbante de bucătărie.
   Se mixează brânza ricotta cu zahărul, esența de vanilie și ciocolata neagră.Se umplu cornetele cu această compoziție și se servesc presărate cu puțin zahăr pudră.

miercuri, 2 martie 2016

Brioșe Red Velvet

   Brioșele Red Velvet sunt extraordinar de aspectuoase și un asemenea desert înseamnă eleganță și finețe.Dacă doriți să surprindeți plăcut, pregătiți aceste brioșe.

   Ingrediente:

   350 grame făină,
   2 ouă mari, la temperatura camerei,
   300 grame zahăr,
   un plic praf de copt,
   o linguriță pudră de cacao,
   350 ml ulei,
   240 grame lapte bătut, la temperatura camerei,
   coaja rasă de la o lămâie,
   o linguriță oțet de vin alb,
   o fiolă esență de vanilie,
   un praf de sare,
   colorant alimentar roșu.


   Pentru glazură:
   500 grame zahăr pudră,
   250 grame unt nesărat, la temperatura camerei,
   o fiolă esență vanilie,
   450 grame cremă de brânză, la temperatura camerei.




   Mod de preparare:

   Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
   Într-o tavă pentru brioșe se adaugă hârtii speciale.Dacă aveți forme din silicon, ungeți-le cu puțin unt sau ulei.
   Într-un bol încăpător se adaugă făina, zahărul, praful de copt, sarea și cacaoa.Se amestecă bine.
   Separat, într-un bol pentru mixer se bat ouăle bine și se adaugă apoi laptele bătut și oțetul.Se adaugă câte puțin colorant până se obține o compoziție roșu închis.Se încorporează apoi vanilia și coaja de lămâie.Cu ajutorul unei linguri se încorporează ingredientele uscate în compoziția obținută.

   Se adaugă aluatul obținut în formele pentru brioșe.Acestea trebuie să fie pline doar în proporție de 2/3 deoarece se umflă.Se coc brioșele la foc potrivit timp de 20-22 de minute.
   Între timp se prepară glazura.
   Se adaugă într-un castron încăpător untul și se mixează foarte bine.Se încorporează treptat crema de brânză și apoi vanilia.Se mixează totul la viteză maximă până se obține o cremă spumoasă.Se adaugă treptat zahărul și se continuă mixarea.
   Înainte de a se adăuga glazura peste brioșe, acestea se lasă la răcit.
   Se pot decora cu merișoare tocate mărunt, cireșe confiate sau bomboane decorative roșii.
   Brioșele Red Velvet se pot servi alături de un pahar de șampanie.


Cornulețe cu rahat

   Cornulețele cu rahat sunt delicioase și ne amintesc de copilărie și de casa bunicilor.Și tu poți prepara cornulețe cu rahat gustoase, dacă folosești rețeta de mai jos.



   Ingrediente:

   200 grame unt,
   100 ml lapte,
   un ou,
   un cubuleț drojdie,
   500-600 grame făină,
   un plic zahăr vanilat,
   zahăr farin pentru pudrat.


   Mod de preparare:

   Se pun toate ingredientele într-un vas și se frământă.Se lasă să se odihnească 30 minute.Se împarte compoziția în două părți.
   Din fiecare parte se întinde o foaie, se taie pătrațele, se pune o bucată de rahat și se rulează.
   Se dau la cuptor circa 30 minute.
   Se scot când sunt puțin rumenite și se pudrează calde.

Prăjitură cu fulgi de ciocolată

   Acest tip de prăjitură nu necesită coacere, însă este delicioasă și arată foarte bine.

   Ingrediente:

   Pentru aluat:

   40 grame unt nesărat și înmuiat,
   170 grame zahăr brun,
   o linguriță extract de vanilie,
   450 grame făină albă,
   o cutie lapte condensat dulce,
   400 grame fulgi de ciocolată.

   Pentru topping:

   230 grame unt de arahide,
   150 grame fulgi de ciocolată.




   Mod de preparare:

   Se mixează untul cu zahărul timp de 3 minute, apoi se pune extractul de vanilie.După ce s-a omogenizat totul, se dă mixerul la viteză mică și se încorporează făina și laptele condensat.Se pun ușor și fulgii de ciocolată.
   Se tapetează o tavă cu hârtie pergament și se toarnă compoziția în ea.Se acoperă apoi cu folie alimentară și se bagă în frigider pentru 3 ore sau chiar peste noapte.

   Topping:

   Se amestecă untul de arahide și fulgii de ciocolată la microunde.
   A doua zi se toarnă toppingul peste prăjitură și se bagă iarăși în frigider, de data aceasta pentru o oră, până când toppingul se întărește.

Casă deosebită cu doar 9000 dolari

    A construit o casă cu doar 9000 $, în doar 6 săptămâni şi are parte de tot confortul necesar unui trai decent.
    Muzicianul Steve Areen şi-a construit această casă în Thailanda, pe terenul primit cadou de la un prieten, localnic. Acesta, împreună cu ginerele său, au dezvoltat o tehnică nouă de construcţie, fără a folosi carămizi presate. 

   În schimb, au folosit cărămizi de beton pentru a costrui o structură asemănatoare unui igloo. Apoi, au aplicat un strat de tencuială care a izolat toată construcţia. La final, încă un strat de tencuială decorativă a dat casei aspectul final, viu colorat.

   Costul structurii a fost de 6000 de dolari iar al decoraţiunilor şi finisajelor de 3000 de dolari iar lucrarea a durat cât construcţia unei fundaţii traditionale: 6 săptămâni.


    Galeria foto o puteţi găsi AICI!!!