luni, 18 ianuarie 2016

Prăjitură cu mere ca la mama acasă

   Cui nu-i place prăjitura cu mere? Mai ales cea cu o aromă delicioasă de scorțișoară.Vă prezentăm o rețetă inedită, extrem de simplu de preparat.

   Pentru o tavă de 25cm/30 cm:
   Ingrediente aluat:
   2 ouă întregi,
   9 linguri zahăr,
   9 linguri ulei,
   9 linguri lapte,
   12 linguri făină,
   un praf de copt.
   Ingrediente umplutură:
   un kg de mere (aprox. 6 mere),
   zahăr după gust,
   scorțișoară.




   Mod de preparare:
   Se mixează ouăle întregi cu zahărul, se adaugă uleiul și se mixează până se încorporează.
   Într-un alt bol se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă amestecului precedant alternând cu laptele.
   Se curăță merele, se dau pe răzătoare sau se taie felii și se călesc cu zahăr până scade sucul pe care-l lasă.Când sunt călite se adaugă un pic de scorțișoară (1/2 linguriță) și se lasă să se răcorească.
   Se tapetează tava cu foaie de copt sau unt și se toarnă jumătate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), în cuptorul preîncălzit.Se scoate și se pune amestecul de mere călite deasupra apoi se toarnă și restul de aluat și se mai coace cca. 40 de minute.Când este gata se pudrează cu zahăr pudră, se taie când este răcită complet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu