duminică, 29 noiembrie 2015

Cel mai pufos cremșnit

   O prăjitură extrem de cremoasă, pufoasă și arătoasă este cremșnitul.
   Să vedem rețeta:

   Ingrediente:
   un pachet foi cremşnit,
   250 ml frişcă lichidă,
   500 ml lapte,
   4 ouă,
   4 linguri făină,
   10 linguri zahăr,
   un plic zahăr vanilat,
   150 g zahăr pudră.


   Preparare:
   Făina se amestecă cu 100 ml lapte și se lasă deoparte.
   Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul și zahărul vanilat se pun pe foc amestecând continuu.
   Când începe să fiarbă, se pune compoziţia de făină cu lapte și se continuă fierberea amestecând continuu.
   Este gata când se obţine o cremă groasă.
   Se lasă să se răcească și apoi se mixează pentru a obţine o cremă foarte fină.
   În tava aragazului se pune o primă foaie, se toarnă crema care se întinde cu o spatulă sau cu un cuţ it cu lamă groasă, apoi se toarnă frișca bine bătută, se nivelează, se acoperă cu o altă foaie și se dă la rece de pe o zi pe alta.
Se taie cu un cuţ it foarte bine ascu țit și se servește presărată cu zahăr pudră din abunden ţă.

vineri, 27 noiembrie 2015

Probleme pentru Andreea Mantea

    Andreea Mantea a primit de curând o veste teribilă: a rămas fără job! Emisiunea pe care o prezenta la Euforia TV, "Dă o şansă dragostei", a fost scoasă din grila de programe. Bineînteles că toata lumea a întrebat pe contul de Facebook al Andreei ce s-a întâmplat, iar vedeta a răspuns imediat. Se pare că numărul persoanelor care se înscriau la emisiune era foarte scăzut, de aceea s-a luat decizia de a se scoate emisiunea din grila de programe.
    Andreea Mantea este una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi, ea participând anul trecut la "Burlăciţa" şi apoi dând naştere primului ei copil, un baieţel frumos foc.

Simona Halep, locul 1 mondial

    Simona Halep a terminat anul 2015 pe locul 2 în clasamentul WTA, chiar dacă a câştigat doar 3 turnee, însă a fost aleasă drept cea mai populară jucătoare de tenis din lume în acest an.Halep este urma în acest top de către Serena Williams şi de Maria Şarapova, iar în top 50 se regăsesc şi româncele: Irina Begu, Andreea Mitu şi Monica Niculescu. Halep a fost laudată chiar şi de fosta mare campioană Martina Higgins, care a precizat că este destul de greu să o învingi pe Serena şi că este mai uşor să faci acest lucru la începutul turneelor, decât în semifinale sau finală.

Taci și-nghite

   O rețetă apreciată de români, gustoasă și care arată foarte bine, este următoarea:

   Ingrediente:
   250 g mălai,
   un litru apă amestecată cu lapte,
   4 ouă,
   50 g unt,
   100 g telemea,
   100 g caşcaval ras,
   sare.


   Preparare:
   Se prepară o mămăligă din apă cu lapte, mălai și puţină sare.
   Când este fiartă, se amestecă cu telemeaua rasă, cașcavalul ras și unt.
   Se unge o formă cu puţin unt, se așază mămăliga, se fac în ea adâncituri cu dosul  unei linguri și în fiecare adâncitură se pune câte puţin unt și câte un ou.
   Se presară cu puţin cașcaval ras și se dă la cuptor.
   Când albușul s-a întărit, este gata.
   Se servește caldă, cu smântână.


miercuri, 25 noiembrie 2015

Cură de slăbire cu salată

   O simplă salată sănătoasă și sățioasă te poate face să slăbești 3 kg în 4 zile.Consumul acestei salate rezolvă multe probleme:
   Ajută în afecțiunile articulare, îmbunătățește vederea.
   Ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățește sănătatea gastrointestinală.
   Scade colesterolul negativ, previne cancerul.
   Tratează ulcerul peptic, reduce presiunea arterială.
   Ajută în curele de slăbire, are efect antiîmbătrânire.

   Ingrediente:
   o varză crudă,
   țelină crudă,
   morcovi cruzi,
   ulei de măsline,
   zeamă de lămâie.
   Opțional:
   măsline,
   porumb fiert,
   mărar sau pătrunjel.
   Cantitățile de morcovi și de țelină trebuie să fie egale.Se amestecă legumele tăiate foarte mărunt sau date pe răzătoare.Se adaugă suc de lămâie și puțin ulei de măsline.Se pot adăuga câteva măsline, 1-2 linguri porumb fiert, pătrunjel sau mărar tocate fin.

   Timp de 3 săptămâni se consumă înainte de mesele principale câte 100-150 g de salată.
   Hidratarea este un aspect foarte important, cel puțin 2 l de lichide pe zi.
   Porțiile de mâncare se recomandă a fi reduse și trebuie să fie eliminate alimentele nesănătoase.
   În cele 3 săptămâni se pot pierde până la 5 kilograme.






Minieclere

   Minieclerele sunt simplu de făcut și rezultatul este delicios.

   Ingrediente:
   Aluat: 20 linguri de ulei,
   20 linguri de apă rece,
   o lingură de zahăr,
   6 ouă,
   8 linguri de făină.
   Cremă:
   2-3 plicuri de praf de budincă de vanilie,
   8 linguri de zahăr,
   750 ml lapte călduţ,
   100 g unt sau margarină,
   două plicuri zahăr vanilat.
   Decor: 200 g ciocolată.


   Preparare:
   Pentru aluat: se dau în clocot apa, uleiul şi zahărul, apoi se adaugă făina, amestecând continuu.Se răcesc, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu, până se obţine o pastă omogenă, care se bagă într-un poș, iar într-o tavă tapetată cu hârtie se fac gogoşelele de mărimea unei nuci.Se dă tava la cuptor, la foc iute, circa 15-20 minute, până ce se rumenesc, fără a deschide uşa în timpul coacerii.
   Pentru cremă: se prepară budinca de vanilie după instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se adaugă untul sau margarina, câte puţin, amestecând bine până la încorporarea perfectă.Se lasă să se răcească.
   Se taie căpăcele în partea de sus şi se umplu cu crema de vanilie.
   Se decorează cu ciocolata topită la bain marie. 


   Minieclerele se mai pot umple cu diverse creme, cum ar fi cea de ciocolată, şi decorate cu frişcă şi ciocolată.

Chiftele cu broccoli

   Pentru a obține chiftele delicioase trebuie să apelați la câteva ingrediente speciale cum ar fi broccoli.

   Ingrediente:
   ulei de măsline,
   sare și piper,
   o ceașcă cu pesmet,
   3 ouă,
   o ceașcă și jumătate cu cașcaval,
   500 g broccoli.


   Preparare:
   Se taie broccoli-ul în buchețele și se opărește circa 4-5 minute în apă cu sare.
   Apoi acesta se amestecă cu ouăle, cașcavalul ras și pesmetul.
   Se condimentează amestecul după gust și se formează chiftelele.
   Se prăjesc uniform în ulei de măsline.
   Chiftelele se pot coace și la cuptor, pentru o alternativă mai sănătoasă.