marți, 8 decembrie 2015

Prăjitură cu morcovi și nuci

   Poate părea ciudată această rețetă, dar rezultatul este unul surprinzător de bun.

   Ingrediente:
   250 g morcovi,
   200 g nuci măcinate,
   150 g zahăr,
   160 g făină,
   100 ml ulei,
   100 ml apă minerală,
   două ouă,
   un plic de praf de copt,
   un plic zahăr vanilat,
   sare.
   Preparare: albuşurile se bat spumă tare, cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos şi cel vanilat şi se mixează până se obţine o compoziţie de bezea.
   Gălbenuşurile se bat cu uleiul şi cu apa minerală, apoi se omogenizează cu albuşurile.
   Se adaugă morcovul ras şi nuca măcinată şi se amestecă bine compoziţia.
   La sfârşit se încorporează făina şi praful de copt.
   Se pune amestecul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor 25-30 de minute.
   Când este gata, se lasă să se răcească, apoi se taie.
   Se poate decora fiecare bucată cu un fir subţire de ciocolata topită şi cu miez de nucă.

luni, 7 decembrie 2015

Clătitele bănățene, un deliciu

   Această rețetă de clătite bănățene este foarte cunoscută și apreciată în rândul gospodinelor.
   Ingrediente:
   8 foi de clătite.
   50 g unt pentru uns.
   Pentru umplutură:
   1 ou,
   250 g brânză de vaci,
   2 fiole esență de vanilie,
   1 plic zahăr vanilat,
   50 g zahăr,
   50 g stafide.
   Pentru sos:
   4 gălbenușuri,
   200 g smântână dulce de gătit,
   50 g zahăr tos,
   un plic zahăr vanilat.
   Pentru bezea:
   4 albușuri,
   125 g zahăr,
   un vârf linguriță sare.

   Dacă atunci când ați preparat clătite, v-au rămas câteva foi, le puteți folosi astfel:
   Ungeți o tavă cu unt.Preîncălziți cuptorul.Într-un bol mediu, omogenizați umplutura pentru clătite: brânza de vaci cu oul, zahărul, stafidele și esențele.Separați celelalte 4 ouă necesare, deoarece pentru sosul de vanilie veți folosi gălbenușurile, iar pentru bezea albușurile.Amestecați cu mixerul gălbenușurile cu smântâna, zahărul tos și cel  vanilat.Bateți albușurile până se întăresc și apoi adăugați zahărul rămas și sarea.Umpleți clătitele cu umplutură și împăturiți-le pe rând, ca pe sarmale.Așezați-le în vasul uns cu unt.Turnați crema de vanilie deasupra.
   Dați la cuptor pentru 10 minute sau până când vedeți că începe să se închege sosul.Scoateți vasul și turnați deasupra compoziția de bezea.Dați la cuptor pentru alte 10 minute sau până când încep să se rumenească crusta de bezea.


Nuci umplute cu cremă

   Cui nu-i plac nucile umplute cu cremă, mai ales în preajma sărbătorilor?

   Ingrediente:
   Pentru aluat:
   un pahar cu zahăr,
   un pahar cu ulei,
   un plic praf de copt,
   6 ouă,
   coaja răzuită de la o lămâie,
   făină cât cuprinde, astfel încât să fie aluatul moale,
   zahăr pudră pentru decor.
   Pentru cremă:
   400 ml lapte,
   200 g zahăr,
   500 g nucă măcinată,
   3-4 linguri cacao,
   esenţă de rom.
 

   Preparare nuci: se mixează ouăle cu zahărul şi cu praful de copt până îşi dublează volumul, apoi se adaugă treptat uleiul până se încorporează tot.Se opreşte mixerul şi se pune făină cât cuprinde, astfel încât să rezulte un aluat uşor de modelat.Se fac biluţe mici, care se coc la aparatul special sau în orice formă de nuci.
   Preparare cremă: se pun laptele cu zahărul pe foc şi se amestecă până se dizolvă cristalele, apoi se adaugă nuca măcinată, cacaua şi esenţa de rom.Se mai lasă 3- 4 minute pe foc şi se pune la rece.Se umplu nucile cu cremă şi se lipesc între ele.

Vedetele din Singur Acasă la 25 de ani de la filmări

    Deşi prima parte din "Singur Acasa" a fost filmată în 1990, în fiecare an milioane de oameni urmaresc acest film, nu doar la noi ci şi în întreaga lume.Bineînţeles că şi peste celebrii actori din "Singur Acasa" au trecut anii şi au suferit schimbări fizice majore, pe unii dintre ei chiar ne este greu să îi mai recunoaştem.
Celebrul Kevin McCallister a fost interpretat de către Macaulay Culkin. 

Unul dintre hoţi, Harry Lime a fost interpretat de către Joe Pesci.

Dacă doriţi să vedeţi cum arată acum Marvin(cel de-al doilea hoţ), Kate şi Peter(mama şi tatăl lui Kevin), dar mai ales Buzz(fratele cel mai mare a lui Kevin), intraţi aici.

Scapă de grăsimea de pe burtă

    Această bautură este excelentă pentru persoanele care nu au timp de activitate fizică regulată, accelerând metabolismul şi arderile de grăsime.

Stimulează detoxifierea şi eliminarea toxinelor, permiţând corpului să absoarbă nutrienţii mai eficient.

Ingrediente:

- 1 linguriţă de ghimbir ras;
- 1 castravete;
- jumătate de lămâie;
- o mână de pătrunjel;
- o treime de pahar cu apă.

Amestecă toate ingredientele bine într-un blender şi bea în fiecare seară, înainte de somn.

Carmen Minune in ipostaze indecente

    De curând presa din România a intrat în posesia unei poze cu fiica celebrului manelist Adrian Copilul Minune, într-o ipostaza mai putin decentă. Carmen a postat o poză pe o reţea de socializare în care poarta un halat desfăcut şi nimic altceva pe dedesubt. Poza a făcut furori şi nu stim încă ce reacţie a avut Adrian Copilul Minune când a văzut aşa grozăvie. Poza o puteţi vedea aici.

miercuri, 2 decembrie 2015

Prăjitură cu cremă de lămâie

   Prăjiturile cu lămâie sunt foarte bune și nu durează mult pregătirea lor.

   Ingrediente:
   Pentru blat:
   200 g făină,
   130 g zahăr,
   un sfert de linguriţă sare,
   170 g unt nesărat, de la frigider, tăiat cubuleţe.
   Pentru cremă:
   6 ouă mari,
   390 g zahăr,
   220 ml zeamă de lămâie proaspăt stoarsă,
   65 g făină,
   zahăr pudră, pentru decor.

   Mod de preparare:
   Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius.
   Într-un castron adânc se amestecă făina cu zahărul şi sarea.
   Se adaugă untul şi se amestecă folosind un mixer, la viteză medie, până capătă un aspect sfărâmicios.
   Se pune într-o tavă unsă cu puţin unt şi se presează uşor pe fundul tăvii.
   Blatul se coace 20-25 de minute, până devine auriu.
   Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
   Temperatura cuptorului se reduce la 150 de grade Celsius şi se începe pregătirea cremei.
   Într-un castron se bat ouăle cu zahărul.
   Se adaugă zeama de lămâie, apoi făina şi se omogenizează.
   Crema se toarnă peste aluatul ca o crustă.
   Se coace 40-45 de minute, până când crema se aşază.
   Se răceşte la temperatura camerei, apoi se dă la rece aprox. o oră.
   Când s-a răcit bine, se porţionează şi se pudrează cu zahăr.