marți, 23 februarie 2016

Sandwich Monte Cristo

   Un sandwich bun și gustos îl putem savura atât la micul dejun, cât și la cină.De asemenea, o gustare sățioasă poate fi reprezentată de un astfel de sandwich.Să vedem de ce avem nevoie.



   Ingrediente:

   2 ouă,
   4 felii de pâine,
   2 linguri de muștar,
   2 linguri de maioneză,
   200 grame șuncă presată,
   30 grame brânză rasă,
   2 linguri cu unt,
   sare și piper după gust.


   Mod de preparare:

   Se bat ouăle bine într-un vas îndeajuns de încăpător pentru un sandwich, cu puțină sare și piper.
   Se formează sandwich-urile cu muștar, maioneză, cașcaval și șuncă.
   Se pune sare și piper după gust și se presează puțin.
   Se topește untul într-o tigaie, la foc mic.
   Se înmoaie bine fiecare sandwich în parte în oul bătut și se pune în tigaie.
   Se prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenește ușor și brânza se topește.
 



Ruladă cu cocos și ciocolată

   O ruladă dulce este mereu apreciată, indiferent de ingredientele pe care le conține, iar rulada cu ciocolată și nucă de cocos este deosebit de gustoasă.

   Ingrediente:

   un pachet și jumătate de biscuiți,
   câteva linguri cu cacao,
   un pahar cu lapte,
   o lingură cu margarină,
   o ceașcă cu nucă de cocos,
   ½ ceașcă cu zahăr,
   câteva bucățele de ciocolată.




   Mod de preparare:

   Se mărunțesc foarte bine biscuiții într-un robot de bucătărie.Se amestecă biscuiții fărâmițați cu laptele, cacaoa și margarina.Se omogenizează, se modelează compoziția sub formă de bilă, se acoperă cu folie și se bagă în frigider peste noapte.
   A doua zi se amestecă nuca de cocos cu zahărul.
   Se scoate compoziția și se lasă la temperatura camerei și după ce se înmoaie puțin, se pune deasupra o folie alimentară și se trece peste ea cu sucitorul de câteva ori, fără a se subția.Se întinde uniform compoziția de nucă și zahăr peste foaia de blat și se rulează.Se topește ciocolata la bain-marie și se decorează rulada cu ea.Se bagă rulada cu cocos și ciocolată înapoi în frigider, pentru câteva ore.

sâmbătă, 20 februarie 2016

Cum a slăbit Sânziana Buruiană după naştere

    Sânziana Buruiană a devenit mamică acum câteva luni, dar a reuşit să slăbească fără să clipească, stârnind invidie în jurul ei.
La doar o lună de când a devenit mamă, Sânziana Buruiană și-a revenit complet, după naștere. Blonda nu mai are nici măcar un kilogram în plus și asta fără a ține vreo dietă.

    Nici nu ar avea cum, pentru că alăptează! Secretul siluetei sale ni-l dezvăluie chiar ea: ”Am avut norocul să nu mă îngraș în timpul sarcinii mai mult de zece kilograme, pe care le-am dat jos imediat, după ce am născut. Nu am făcut nimic să slăbesc, nu fac sport, nu am restricții alimentare. Nu consum deloc fasole, varză și alte alimente care i-ar putea face rău bebelușului. Am reușit să ajung la greutatea dinainte cred că doar datorită faptului că alăptez”.


    Sânziana a mai spus că nu a stabilit încă data botezului fetiței sale. ”Acum e prea micuță, iar apoi se va intra în postul Paștelui. Cred că o vom creștina abia după”, a adăugat aceasta pentru Libertatea.

Tort din trei ingrediente

   Cui nu-i plac torturile? Mai ales cele frumos ornate și care au mai multe tipuri de cremă?
 

   Este destul de complicat și costisitor să realizezi un tort deosebit, tocmai de aceea această rețetă este foarte simplă și nu ai nevoie decât de trei ingrediente.
 

   Nu necesită coacere, iar rezultatul este delicios, așa că trebuie să încerci acest tort.



   Ingrediente:

   Cremă de brânză bătută spumă sau frișcă,
   Căpșuni tăiate felii,
   Biscuiți graham.

   Pentru modul de preparare, vizionați următorul video.

Dieta de 7 zile pentru celulită

    Celulita este una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor, ea fiind prezentă mai ales la femei, însă există şi bărbaţi care prezintă urme de celulită.Celulita apare de obicei din cauza regimului alimentar neadecvat şi a sedentarismului.Vă oferim o dietă de 7 zile care să vă ajute să atenuaţi efectele celulitei asupra corpului dumneavoastră: 


Ziua 1

Mic dejun: iaurt, branză proaspătă, pâine din cereale integrale.

Gustare: Un fruct sau un suc de fructe.

Prânz: salată de cartofi cu peşte la grătar, o felie de pâine din cereale integrale.

Gustare: Fruct sau suc de fructe.

Cina: Legume la abur, piept de pui la grătar, salată, pâine de secară.

Ziua 2

Mic dejun: Muesli cu lapte slab.

Gustare: Migdale

Prânz: Tocăniţă de varză, carne slabă şi salată de sfeclă.

Gustare: Cafea neindulcită.

Cina: Legume la abur, piept de pui la grătar, salată, pâine de secară.

Ziua 3

Mic dejun: Suc de morcovi, cafea neagră.

Gustare: Seminţe nesărate de floarea soarelui.

Prânz: Salată de conopidă, pui la grătar, pâine de secară.

Gustare: Fruct sau suc de fructe.

Cina: Iaurt, pâine cu secară, salată.

Ziua 4

Mic dejun: Muesli cu lapte slab.

Gustare: Salată de fructe.

Prânz: Supă din carne de vită, cartofi şi morcovi, salată, pâine de secară.

Gustare: Suc de legume.

Cina: O felie de pâine integrală, gem, o cană de ceai verde.

Ziua 5

Mic dejun: O felie de pâine cu gem, o cană de ceai verde.

Gustare: Un fruct.

Prânz: mâncare de mazăre, pâine de secară, salată.

Gustare: Fruct sau suc de fructe.

Cina: Legume la abur, peşte, salată, pâine de secară.

Ziua 6

Mic dejun: Suc de fructe sau legume, brânză slabă, pâine de secară.

Gustare: Un fruct sau salată de fructe.

Prânz: Mâncare de soia, salată de cartofi şi suc de roşii.

Gustare: Căpşuni cu ciocolata neagră.

Cina: Legume la abur, piept de pui la grătar, salată, pâine de secară.

Ziua 7

Mic dejun: Suc de morcovi, cafea neagră.

Gustare: Seminţe nesărate de floarea soarelui.

Prânz: Salată de conopidă, piept de pui la grătar, pâine de secară.

Gustare: Fruct sau suc de fructe.

Cina: Paste integrale.


    Pe lângă acestă dietă vă recomandăm să consumaţi cel puţin 2 litri de lichide pe zi, să faceţi mişcare şi dacă aveţi posibilitatea să faceţi şi un masaj anticelulitic de cel puţin 2 ori pe săptămână.

Cremă de zahăr ars

   Crema de zahăr ars este un desert preferat de multe persoane, este simplu de făcut, iar gustul este extraordinar.

   Ingrediente:

   o cană de 200 de grame cu zahăr pentru cremă,
   un litru de lapte,
   o esență de rom,
   8 ouă,
   o cană de 150 de grame cu zahăr pentru caramel,
   un plic cu zahăr vanilat.

   Mod de preparare:


   Se pun cele 150 grame de zahăr într-un vas înalt și se lasă pe foc, până devine maro.Nu se ține prea mult deasupra flăcării, pentru că riscă să fie amar.După ce s-a topit, se ia cratița de pe foc și se distribuie uniform pe pereții vasului.
   Cu ajutorul unui mixer, se bat ouăle până devin spumă, apoi se adaugă toată cana de zahăr pentru cremă și zahărul vanilat.Se adaugă laptele și se amestecă mereu.Se adaugă esența de rom și zahărul vanilat.Se pune toată compoziția în cratița tapetată cu caramel (după ce caramelul s-a întărit).Se pune vasul cu cremă într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. 



 

   Crema de zahăr ars se pune în bain marie.Cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade.
   Desertul trebuie să stea la cuptor o oră și jumătate, până când se rumenește.
   Când este gata, se lasă să se răcească și se pune la frigider pentru 2 ore.

Dieta Andreei Marin

    Andreea Marin este una dintre cele mai cunoscute vedete din România, ea fiind foarte mult timp în lumina reflectoarelor, timp în care a încercat mereu să aibă grijă de aspectul fizic până în cel mai mic detaliu.După naşterea fiicei sale Violeta, Andreea a reuşit să scape de peste 22 de kg cu ajutorul unui nutritionist la care a apelat după ce a terminat de alaptat.Andreea a făcut câteva mărturisiri pe blogul personal despre obiceiurile alimentare din acea perioadă: 

”Pentru o bună bucată de vreme cel puţin, pâinea (de orice fel!), dulciurile, pastele şi orice tip de ulei (chiar şi cel de măsline) au fost excluse din meniul meu. Carnea (slabă, doar de pui, vită sau peşte, fireşte) şi legumele nu erau gătite cu niciun strop de ulei. La îndemână este şi opţiunea simplă, carnea la grătar, unde poţi să aşezi şi câteva felii din legumele tale preferate, care să-i împrumute aroma. Dacă îţi plac organele, îţi poţi permite, de exemplu, o porţie de limbă în aspic. Excepţia care-mi făcea plăcere: mezelurile nu prea grase, dar fără restricţie de cantitate şi cremvuştii ce pot fi însoţiţi de savoarea unui muştar fără zahăr. Şi, deşi ceapa sau usturoiul nu sunt indicate, nu strică din când în când un mujdei de usturoi făcut simplu, cu apă.Un NU hotărât sucurilor de orice fel, mai cu seamă celor îmbuteliate, indiferent că sunt acidulate sau ba (câte un suc proaspăt, făcut pe loc doar din anumite fructe cu continut de zahar scazut a devenit posibil doar în săptămânile de dieta în care fructele şi legumele erau permise; e important de ştiut că fazele dietei urmate de mine însemnau succesiuni de câte două săptămâni în care alternam reţetele, nedând astfel corpului meu ocazia să devină rezistent în faţa fazei de dietă urmate şi să stagneze la o greutate intermediară). Excepţia care mi-a făcut mare plăcere: limonada, cu îndulcitor în loc de zahăr, dar la fel de gustoasă. Apa, plată sau minerală, mi-a fost recomandată în cantitate minimă de 2 litri de lichid pe zi. Nu mi-a fost prea uşor să respect această îndrumare, recunosc. Nicio pauză mai mare de maxim 3 ore între mese! O mare greşeală e aceea de a-ţi închipui că e bine să mănânci cât mai rar, o dată sau de două ori pe zi. Și nici o masă după ora 20”.