luni, 15 februarie 2016

Sărățele cu telemea, cașcaval și mac

   Sărățelele sunt preferate de toată lumea, sunt simplu de preparat și au un gust deosebit.Pentru această rețetă aveți nevoie de puține ingrediente și de doar câteva minute.

   Ingrediente:

   Pentru aluat:
   250 grame margarină,
   două linguri untură,
   350 grame brânză telemea, 
   o lingură borș,
   esență de vanilie, 
   o bucățică de drojdie,  
   făină cât cuprinde, pentru un aluat ușor de modelat,
   50 ml lapte sau apă minerală, 
   un iaurt mic.



   Pentru decor:
   două ouă,
   mac, 
   cașcaval ras.

   Mod de preparare:

   Se amestecă bine toate ingredientele.Dacă telemeaua e sărată, coca nu mai necesită sare, dacă nu, se mai pune sare, după gust.
   Se frământă până iese un aluat care nu se mai lipeşte de mâini, apoi se lasă la crescut 45 de minute.Se întinde coca până se obţine o foaie de circa 2 mm şi se taie în diverse forme.
   Se ung cu două ouă bătute şi se presară mac, apoi se bagă la cuptor până devin aurii.
   Cu puţin timp înainte de a fi scoase din cuptor, se presară pe ele caşcaval ras şi se mai lasă 5 minute. 




Alocaţie de 100 de Euro

    Se apropie alegerile, iar mulţi dintre politicieni încearcă să vină cu legi care să le atragă cât mai multe voturi.Astfel dacă unii au propus înfiinţarea mai multor creşe sau ca angajaţii să primească o masă caldă la muncă, un senator UNPR propune creşterea alocaţiei pentru copii la 100 de Euro.Acordarea acestei alocaţii va fi însă condiţionată de absenţele de la şcoală: fiecare copil va trebui să aibă prezenţă 100% la cursuri.Banii pentru acordarea acestor alocaţii ar putea veni din taxa pe viciu sau recupararea prejudiciilor aduse statului.În prezent alocaţia lunară este de 84 de lei, dar dacă se va ajunge la alocaţia de 100 de Euro, părinţii nu vor primi doar bani ci se vor primi bonuri pentru haine, bonuri pentru mâncare şi o sumă de bani.

Tort Red Velvet

   Un tort extrem de interesant, de gustos și mai ales cu un aspect minunat este Tortul Red Velvet pentru care găsiți rețeta puțin mai jos.

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   250 grame făină,
   1/2 linguriță sare,
   2 linguri cacao,
   120 grame unt la temperatura camerei,
   300 grame zahăr,
   două ouă,
   o lingură esență de vanilie,
   250 ml lapte bătut,
   3 linguri colorant roșu lichid,
   o linguriță oțet de mere,
   o linguriță bicarbonat de sodiu,
   un praf de copt.

   Pentru cremă:
   250 grame cremă de brânză,
   250 grame mascarpone,
   o lingură esență de vanilie,
   120 grame zahăr pudră,
   400 ml frișcă lichidă.




   Mod de preparare:

   Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul stins cu o linguriță de oțet, sarea și praful de cacao.
   Într-un alt vas se bate untul, se adaugă zahărul și se amestecă foarte bine.Peste mixtura de zahăr cu unt se adaugă cele două ouă, un praf de sare și vanilia, amestecandu-le până devin o cremă.
   Se amestecă în alt vas colorantul cu laptele bătut și după omogenizare se adaugă puțin câte puțin laptele colorat peste făină.
   Aluatul rezultat din cele două compoziții, se împarte în două părți egale și se toarnă în două tăvi de copt identice pentru tort.Se dau la cuptorul încins în prealabil la 175 grade, pentru circa 30 minute sau până când trec testul cu scobitoarea.După ce se coc, se scot blaturile din tăvi și după ce se răcesc de tot, se învelesc în folie de plastic sau de aluminiu și se dau la congelator pentru 45 de minute, înainte de a le tăia în două.În acest mod nu se vor sfărâma.
   Firimiturile rezultate din tăierea blaturilor nu se aruncă, ci se păstrează.
   Într-un al vas se amestecă cu mixerul crema de brânză și mascarpone, până se obține o cremă moale și fină.Se adaugă vanilia și zahărul pudră și se amestecă din nou până la încorporarea completă.Se bate frișca și se adaugă treptat la crema de brânză.Se dă crema la frigider până se întărește bine, 30 minute - o oră.
   Blatulurile tăiate se umplu cu cremă.Tortul rezultat se îmbracă în cremă și se ornează cu firimiturile păstrate.Se dă la frigider pentru minim 3 ore.

miercuri, 10 februarie 2016

Salată bavareză

   Atunci când nu știi ce să mai gătești, poți alege o salată delicioasă, care se prepară în 30 de minute, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente:



   Ingrediente:

   8 cartofi albi, făinoși,
   2 castraveţi acri,
   o ceapă roșie,
   4 ouă,
   4 linguri maioneză,
   un praf de sare,
   un praf de piper.

   Mod de preparare:

   Se spală bine cartofii și se pun la fiert în apă cu sare, în coajă.
   Cele 4 ouă se fierb tari, iar castraveţii muraţi se taie cuburi.Ceapa se taie peștișori.
   Cartofii fierți se curăţă de coajă, se taie cuburi și se amestecă cu maioneza, cât sunt calzi.
   Se adaugă restul ingredientelor: castraveţii bine scurși de zeamă, ouăle, ceapa, sare si piper după gust.Se amestecă totul cu atenție.

   Poftă bună!

Prăjitură cu vanilie și brânză

   Una dintre cele mai bune prăjituri, preferată de gospodine și de musafiri, este cea cu vanilie și brânză.Iată cum trebuie să o prepari:

   Ingrediente:

   două foi de aluat,
   două cutii de cremă de brânză, la temperatura camerei,
   230 grame zahăr,
   o linguriță vanilie,
   un sfert de pachet de unt (topit),
   o lingură scorțișoară,
   4 linguri zahăr.




  Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.Se pulverizează puțin spray de gătit într-o tavă de copt.Se pune o foaie de aluat în tavă, acoperind și marginile tăvii.Se bagă tava în cuptor pentru 5 minute.
   Între timp se mixează crema de brânză cu zahărul și vanilia.Se scoate tava, se întinde peste aluat crema și se acoperă cu a doua foaie de aluat.Se sigilează marginile, împăturindu-le.
   Se unge prăjitura cu untul topit, după care se pres
ară scorțișoara și cele patru linguri de zahăr.Se bagă tava în cuptor pentru 30 de minute.

În ce direcţie merge autobuzul?

   O simplă problemă de logică a dat mari bătăi de cap multor adulţi, însă potrivit unor cercetători, pentru copii acest test este unul extrem de simplu.Acest test pune urmatoarea întrebare: în ce direcţie se deplasează autobuzul din imagine?

    Răspunsul este destul de simplu, dacă descoperim indiciile: 
- la o privire mai atentă îți poți da seama că ușile autobuzului nu se văd, ceea ce înseamnă că… sunt pe partea opusă. Acest indiciu ne ajută să deslușim misterul.Dacă ne-am afla în Marea Britanie, șoferul ar trebui sa stea în partea dreaptă, opusă ușilor. Asta înseamnă că autobuzul s-ar deplasa spre dreapta. În schimb, în România, ca și în majoritatea țărilor, volanul vehiculelor este pe partea stângă, având ușile pe partea opusă (cea pe care nu o vedem). În acest caz, mijlocul de transport se deplasează cu siguranță spre stânga.
    Se pare că între copii şi adulţi există diferenţe în procesul de gândire, astfel copii se folosesc de primele indicii vizuale şi sunt mai rapizi, pe când adulţii caută indicii mai complicate care de multe ori le distrage atenţia de la soluţia simplă.

Cel mai delicios tiramisu

   Rețetele pentru tiramisu sunt numeroase și care de care mai sofisticate.Dar dacă vrei să îți iasă un tiramisu delicios, cât mai repede și mai simplu, alege rețeta următoare:

   Ingrediente:

   2 linguriţe cafea instant (nes),
   2 linguri vin de Marsala,
   50 grame fulgi ciocolată amăruie,
   225 grame Mascarpone,
   4 linguri whiskey,
   2 linguri zahăr pudră,
   250 ml frişcă,
   ½ linguriţă esenţă de vanilie,
   8 pişcoturi, rupte în câte 3 bucăţi,
   o lingură cacao, pentru servit.




   Mod de preparare:
   Cafeaua instant se dizolvă în 100 ml apă.Se adaugă vinul şi se lasă să se odihnească.
   Fulgii de ciocolată se pun în blender şi se amestecă până se zdrobesc.
   Într-un vas adânc se pune brânza Mascarpone, whiskey-ul şi zahărul.Se amestecă aproximativ un minut cu mixerul până se omogenizează.
   Separat, frişca se amestecă bine cu esenţa de vanilie până se întăreşte.Când este gata, se încorpozează cu o spatulă în crema de brânză.
   Jumătate din bucăţile de pişcoturi se înmoaie în cafea.Se pun în pahare sau în vase mici.Deasupra se pune ciocolată, apoi se completează cu cremă de mascarpone.Se continuă cu încă un strat de pişcoturi înmuiate în cafea, apoi ciocolată şi mascarpone.Se servesc reci, pudrate cu cacao.

Greutatea ideală în funcţie de vârstă

    Pentru a urmări în permanenţă starea noastră de sănătate şi predispoziţia la boli, ar trebui să ţinem cont şi de greutatea noastră în funcţie de vârstă.Trebuie să ţinem cont de faptul că această greutate ideală ţine de fiecare persoană în parte şi nu trebuie să ne comparăm cu cei din jurul nostru.Mai jos aveţi un tabel care vă arată care este greutatea ideală în funcţie de vârstă.

    Dacă descoperiţi că aveţi mai puţine kilograme decât ar trebui, ar fi bine să faceţi o vizită la medic şi să verificaţi dacă nu cumva suferiţi de vreo afecţiune care v-a afectat organismul.
    Dacă sunteţi la o greutate ideală înseamnă că aveţi un organism sănătos şi ar fi indicat să îl păstraţi în felul acesta prin diete, un stil de viaţă echilibrat şi cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi.
    Dacă aveţi kilograme în plus, ar trebui să începeţi să le daţi jos cu ajutorul dietelor şi a mişcării, pentru a evita apariţia unor boli cardio-vasculare sau a diabetului.

Brioșe cu Nutella

   Brioșele sunt delicioase și la mare căutare indiferent de modul în care alegi să le pregătești.Însă brioșele cu Nutella sunt absolut demențiale.



   Ingrediente:

   Pentru brioșe:
   450 grame făină albă cernută,
   230 grame zahăr alb,
   1/2 linguriță sare,
   2 lingurițe praf de copt,
   75 ml ulei vegetal,
   2 ouă,
   un borcan de Nutella,
   175 grame iaurt grecesc.


   Mod de preparare:
   Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.Se pune hârtie de brioșe în tava specială.
   Se amestecă făina cu zahărul alb, sarea și praful de copt.În alt bol se mixează uleiul, ouăle și iaurtul grecesc.
   Se pune mixul cu făină peste mixul cu ingredientele umede și se omogenizează.Se umple pe trei sferturi tava cu brioșe cu această compoziție.Se pune peste fiecare brioșă Nutella într-un strat generos.Se acoperă Nutella cu altă parte de compoziție.Se bagă tava în cuptor pentru 20 de minute.

duminică, 7 februarie 2016

Gogoși cu brânză

   Când îți este poftă de o porție de gogoși, trebuie să alegi rețeta de mai jos.Vei obține gogoși moi, pufoase, delicioase, cu care sigur te vei delecta.


 

   Ingrediente:

   1/4 kg brânză de vaci,
   50 grame unt,
   2 gălbenușuri,
   200 grame făină,
   10 grame drojdie,
   2 linguri cu zahăr,
   o lingură cu lapte,
   sare.

   Mod de preparare:

   Brânza de vaci se freacă cu untul și cu cele 2 gălbenușuri.Drojdia se diluează în laptele călduț și se pune peste brânză.
   Pe urmă se amestecă făina cu sarea, zahărul și compoziția de brânză.Se frământă bine și se lasă la dospit o oră.
   Pe urmă se întinde cu sucitorul la o grosime de un deget.
   Cu un păhărel se taie gogoșile și se prăjesc pe ambele părți în ulei fierbinte.Se pudrează cu zahăr vanilat.

Întăritor pentru unghii

   Mâinile sunt cartea de vizită pentru o femeie și o manichiură perfectă este mereu de admirat.Dar pentru a avea o manichiură neștirbită, trebuie să ai și unghii frumoase, îngrijite și rezistente.
   Dacă ai nevoie de un tratament foarte eficient pentru întărirea unghiilor, folosește recomandarea noastră:

   Ingrediente necesare:

   15 grame gelatină,
   o ceașcă cu apă.



   Mod de preparare:

   Se pune gelatina într-un castron de sticlă sau ceramică.Se toarnă apa într-un ibric şi se aduce la fierbere.Se toarnă apa fierbinte peste gelatină şi se amestecă până ce aceasta se dizolvă.Se lasă amestecul să se răcească atât cât să nu frigă la atingere.
   Se înmoaie degetele în lichid astfel încât unghiile să fie complet sub suprafaţă, pentru un tratament mai eficient al rădăcinii.Se lasă unghiile să se bucure de tratamentul de întărire circa 5 minute, apoi se clătesc cu apă călduţă şi se poate aplica o cremă de mâini obişnuită.
   Amestecul de gelatină se poate păstra la frigider circa 2 luni într-o cutie de plastic cu capac și se poate scoate cantitatea necesară ori de câte ori este nevoie şi se încălzeşte la microunde.




sâmbătă, 6 februarie 2016

Tort fără ouă, lapte sau unt

   Rețetele de torturi și de prăjituri sunt foarte variate și extrem de numeroase, dar un tort fără ouă, lapte sau unt, este chiar ceva neobișnuit.
 

   Un astfel de tort se prepară în tavă, rapid, fără mari bătăi de cap și arată foarte apetisant.


   Rețeta o găsiți mai jos:

   Ingrediente:

   1/2 cană cu făină,
   3 linguri cu cacao,
   o cană cu zahăr,
   o linguriță bicarbonat de sodiu,
   1/2 linguriță sare,
   o linguriță esență vanilie,
   5 linguri ulei,
   o cană cu apă.

   Dacă vrei să vezi cum se prepară și ce pași trebuie să urmezi, vizionează video-ul de aici.

Teo Trandafir a avut o mare surpriză

    Teo Trandafir este una din cele mai cunoscute prezentatoare din România, ea făcându-se cunoscută prima dată împreună cu Mircea Badea alături de care a prezentat un matinal la Antena 1, apoi a prezentat o emisiune de mare succes la ProTV pentru e perioadă lungă de timp.La un moment dat Teo a decis să facă un pas mare în viaţa ei şi a adoptat o fetiţă, care i-a adus multă linişte şi fericire în viaţă.Acesta a crescut destul de mare şi acum câteva zile i-a facut mamei sale, care momentan prezintă o emisiune la Kanal D, o mare supriză: s-a prezentat în emisiunea mamei sale.

    Bineînţeles că Teo cu umorul ei inconfundabil a întrebat: "Ce cauţi tu aici, de ce nu eşti acasă?", iar răspunsul fetiţei a surprins pe toata lumea: "Pentru că te iubesc şi pentru că eşti mai frumoasă live!!!".

    Dacă doriţi să vedeţi cât de mare s-a făcut fetiţa lui Teo, intraţi AICI!!!

Mușuroi cu banane

   Probabil ai auzit până acum despre celebrul ”Mușuroi cu banane” și poate știi cât de delicios este.Dar ceea ce nu știai, este că îl poți prepara de la A la Z, foarte simplu, în bucătăria ta, fără să mai cumperi din comerț varianta semipreparată.

   Ingrediente:


   3-5 banane.
   Pentru aluat:
   280 grame făină,
   3 ouă,
   130 grame zahăr,
   125 ml lapte,
   120 ml ulei vegetal,
   o lingură praf de copt,
   2 fiole esenţă de vanilie,
   3 linguri cacao.
   Pentru cremă:
   745 ml lapte,
   3 linguri amidon de porumb,
   3 linguri făină,
   2 fiole esenţă de vanilie,
   o lingură unt,
   70 grame zahăr,
   80 grame ciocolată,
   o cutie praf de frişcă,
   245 ml lapte rece.


   Mod de preparare:

   Se preîncălzește cuptorul.
   Într-un bol mare, se bat cu mixerul ouăle cu zahărul până formează o spumă cremoasă.Se adaugă laptele, uleiul și vanilia și se amestecă până se omogenizează.Se adaugă jumătate din cantitatea de făină, cacao și praful de copt, cernut printr-o sită.Se amestecă la treaptă medie, cu mixerul.Se cerne prin sită și făina rămasă și apoi se încorporează cu mixerul.Pe fundul unei  tave rotunde de tort se pune o hârtie de copt și se toarnă aluatul, uniformizând cu o spatulă.Se dă la cuptor 25 de minute, la 180 de grade sau până când aluatul nu se mai lipește de scobitoare.Se scoate și se lasă la răcit un pic. 

   Se scoate din tavă și se îndepărtează hârtia de copt de pe fund.Cu ajutorul unui cuțit se taie aluatul la mijloc lăsând o margine cam de 2-3 cm grosime.Înăuntru se pun câteva banane, una lângă alta, câte încap, iar restul de aluat se păstrează.


 

   Într-un cratiță mare se pun făina, amidonul și zahărul.Se adaugă laptele și la foc mediu se amestecă până se îngroașă.Atunci se adaugă untul și vanilia, amestecând ușor până se încorporează în cremă.Se lasă la răcit.
   Separat se bate laptele rece cu pudra de frișcă, cu mixerul, până se întărește.Se adaugă deasupra crema din cratiță și se combină, cu ajutorul unei spatule de plastic.Ciocolata mărunțită se încorporează în cremă și se dă totul la frigider pentru 30 de minute.
   Se toarnă crema peste aluatul cu banane și se uniformizează.Se mărunțește aluatul rămas și se pudrează apoi deasupra prăjiturii, acoperind cu totul stratul de cremă
.

Loredana Chivu "se tunează" din nou

    Loredana Chivu este cunoscută tuturor din vremea când a ajuns asistentă TV la "Un show păcătos", dar şi din mega-scandalul pe care l-a provocat alături de Leo de la Strehaia.Deşi arată foarte bine şi are forme de invidiat, surse din anturajul asistentei TV au declarat că aceasta îşi doreşte să îşi bage grăsime în fese pentru a le face mai bombate şi vrea să îşi reconstruiscă gropiţele din obraji.Deşi ţine un regim alimentar strict şi merge foarte des la sală, Loredana apelează la specialiştii în chirurgie estetică pentru a corecta sau pentru a îmbunătăţi unele zone pe care ea nu le poate modela.

    Voi ce părere aveţi: are nevoie de aceste intervenţii chirurgicale?Dacă doriţi să vedeţi câteva fotografii cu Loredana Chivu, intraţi AICI!!!

Batoane de ciocolată fără coacere

   Acest desert este foarte simplu de preparat, nu necesită coacere și ingredientele necesare sunt ieftine și puține la număr.

   Ai nevoie de doar 15 minute pentru a găti aceste batoane foarte gustoase, fragede și dulci.

   Rezultatul va uimi și pe cei mai mofturoși, iar copiii vor fi foarte încântați să se delecteze cu niște batoane delicioase.



   Ingrediente:

   fulgi de ciocolată, 
   unt topit,
   zahăr brun,
   unt tocat,
   zahăr pudră,
   unt de arahide, 
   ciocolată neagră. 

   Pentru a vedea cum se prepară batoanele de ciocolată fără coacere, trebuie să urmăriți acest video.

Băutura care te ajută să nu te mai îngraşi

    Cu toţii ştim că obezitatea a devenit o mare problemă în zilele noastre, iar din lipsă de timp pentru exerciţii şi diete, căutăm mereu alternative care să ne ajute să stopam măcar obezitatea.Vă oferim o metodă pe care o puteţi folosi cu încredere şi care vă va ajuta să nu mai puneţi kilograme în plus, doar consumând această băutură în fiecare dimineaţă.
    Aveţi nevoie de 5-6 fire de pătrunjel, 1 kilogram de lămâi, 1 lingură de bicarbonat şi 3 litri de apă.Fierbeţi timp de 5 minute lămâile mărunţite împreună cu pătrunjelul, iar la final adăugaţi bicarbonatul.Atunci când acestea au fiert lăsaţi să se răcească timp de o ora după care strecuraţi conţinutul şi beţi câte un pahar din acestă băutură în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.
    Dacă vă hotarâţi să urmaţi acestă metodă, asteptăm părerile de la dumneavoastră.

Tort cu cremă de vanilie

   Dacă ai o ocazie specială și nu știi ce tort să pregătești pentru a impresiona și a avea un rezultat deosebit, încearcă această minunată rețetă de tort cu cremă de vanilie:

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   4 linguri cu zahăr,
   4 ouă,
   4 linguri cu făină,
   un vârf de cuțit cu praf de copt,
   4 linguri cu lapte,
   un gem mai acrișor.
   Pentru cremă:
   300 ml lapte,
   3 linguri cu amidon,
   600 ml smântână pentru frișcă,
   3 ouă,
   6 linguri cu zahăr,
   15 grame gelatină,
   un plic zahăr vanilinat.




   Mod de preparare:

   Se mixează gălbenușurile adăugând alternativ făina și laptele și la sfârșit se adaugă praful de copt amestecat cu puțină făină.Albușurile se bat spumă și se adaugă toate dintr-o dată la amestecul de gălbenușuri.Se toarnă blatul într-o tavă de dimensiuni 25x40 tapetată cu foaie de copt și se coace la 180 grade Celsius, timp de 15 minute.Se răstoarnă blatul pe o altă hârtie de copt, se rulează și se lasă să se răcească.Când s-a răcit, se unge cu gem și apoi se rulează și se lasă să stea la rece.
   Pentru cremă se amestecă într-o crăticioară ouăle cu amidonul, zahărul, zahărul vaniliat și apoi se toarnă treptat laptele amestecând mereu.Gelatina se pune la hidratat în 3 linguri de apă.Se pune crăticioara la foc mic și se amestecă bine cu telul până când compoziția începe să se îngroașese ca o budincă, fără să se formeze cocoloașe.Când amestecul este de consistența unei budinci, se oprește focul și se adaugă gelatina hidratată.Se amestecă bine și se lasă să se răcească.
   Smântâna dulce se mixează până se transformă în frișcă și se adaugă peste ea amestecul de gălbenușuri răcit.Se amestecă ușor și trebuie avut grijă să nu se formeze cocoloașe.
   Rulada se taie felii cam de 1 cm grosime.Se tapetează un bol cu folie transparentă și începând cu mijlocul se așeză una lângă alta feliile de ruladă.Se lasă vreo 6-7 felii deoparte.Se însiropează feliile cu puțin lapte (4-5 linguri) apoi se toarnă crema și deasupra se pun una lângă alta feliile de ruladă rămase.
   Se bagă bolul la frigider timp de 4-5 ore, apoi se răstoarnă cu grijă pe un platou (se pune platoul deasupra și se răstoarnă).

miercuri, 3 februarie 2016

Prăjitură Miruna

   Prăjitura Miruna este un amalgam de arome, texturi și culori, incredibil de dulce, delicios și care te va face să ceri și o a doua porție.Merită să o încercați!

   Ingrediente:

   2 pungi cu pișcoturi,
   300 ml cafea rece,
   5 gălbenușuri,
   10 linguri cu zahăr,
   un kg frișcă lichidă,
   un kg portocale,
   200 grame zahăr,
   25 grame gelatină,
   2 cutii compot de mandarine,
   5 albușuri,
   250 gr zahăr.
 

   Mod de preparare:

   Se prepară o cafea concentrată și aromată.
   Portocalele se spală foarte bine, apoi se curăță de coajă, cât mai subțire, fără partea albă, pe cât posibil.Coaja se pune la fiert în apă opărită și după ce a dat într-un cloclot, se adaugă cele 200 grame de zahăr și se lasă să fiarbă până mai scade lichidul și cojile devin lipicioase și lucioase.Se lasă să se răcească, apoi se taie cubulețe.Sucul lăsat la fierbere se adaugă în cafeaua preparată mai devreme.
   Cele 5 gălbenușuri se mixează cu  cele 10 linguri de zahăr, apoi se transferă compoziția pe baie de aburi și se lasă acolo până devine fierbinte și se topește tot zahărul.Se lasă la temperat în apă rece, apoi se spumează cu mixerul.
   Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă, apoi se încălzește cât să se topească.
   Frișca se bate bine și se dă la rece.
   Se adaugă gelatina peste compoziția de ouă și apoi se încorporează și frișca.
   Portocalele și mandarinele se taie cubulețe și se adaugă în cremă împreună cu coaja confiată.
   Se pregătește o tavă de copt, prevăzută cu folie alimentară.Se așază un strat de pișcoturi însiropate în cafea.Se așază crema, se nivelează frumos și se dă la rece timp de câteva ore.
   Între timp se pregătește o bezea din cele 5 albușuri care se mixează foarte bine cu cele 250 de grame de zahăr.Compoziția de albuș trebuie să fie densă și fermă, iar la final prăjitura se glazurează cu această bezea. 







Cum se face budinca de orez

   Dacă ai nevoie de un desert rapid, ieftin, aromat și foarte gustos, trebuie să încerci budinca de orez, o budincă extraordinară și foarte cremoasă.

   Ingrediente:

   75 grame orez alb,
   un litru lapte,
   2 linguri și jumătate cu zahăr,
   3 cubulețe de unt,
   nucșoară.


   Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 175 de grade Celsius.
   Se unge cu puțin unt o tavă de copt ca pentru cozonac, apoi se pune în ea orezul și laptele.
   Se adaugă zahărul și se amestecă până când se dizolvă.
   Se pune încă un cubuleț de unt și se presară nucșoară.
   Se bagă tava în cuptor, după 30 de minute se scoate tava, se amestecă bine budinca și se pune tava înapoi în cuptor.
   Se lasă până la o rumenire uniformă.


 

Negresă marmorată

   O prăjitură dulce și deosebit de aspectuoasă este negresa marmorată, pentru care veți găsi mai jos ingredientele și felul în care se prepară:

   Ingrediente:

   Pentru negresă:
   175 grame unt,
   200 grame ciocolată neagră,
   125 grame zahăr brun,
   50 grame zahăr,
   un gălbenuș,
   3 ouă,
   85 grame făină,
   o linguriță praf de copt.
   Pentru cheesecake:
   180 grame cremă de brânză,
   un ou,
   50 grame zahăr,
   o lingură făină.




   Mod de preparare:

   Se încinge cuptorul la 165 de grade Celsius.Se topește ciocolata la bain-marie.Se pune apoi untul peste ciocolată și se omogenizează.Se adaugă zahărul brun și cel alb și se amestecă foarte bine.Se sparg ouăle în mix și se omogenizează cu o spatulă.Se pune treptat făina și praful de copt și se amestecă atent pentru a nu se forma cocoloașe.
   Pentru cheesecake:
   Se sparge oul într-un bol, peste crema de brânză.Se adaugă în mix zahărul și făina și se omogenizează până la topirea zahărului.
   La final:
   Se unge o tavă cu puțin unt și se toarnă în tavă compoziția de negresă.Se ia câte o lingură din cheseecake și se pune în tavă, din loc în loc. Se bagă tava în cuptor, iar negresa este gata când nu se mai lipește prăjitura de scobitoare.



luni, 1 februarie 2016

Tocinei bucovineni

   Cine nu a încercat acest preparat nu știe ce a pierdut, rețeta este inedită și nu aveți nevoie decât de 2-3 ingrediente ieftine.Tocineii pot fi consumați ca și garnitură sau ca și desert, au o textură crocantă și un gust inconfundabil.

   Ingrediente:

   4-5 cartofi medii,
   3 linguri cu smântână sau iaurt grecesc,
   100 ml lapte,
   100 g  făină,
   un  vârf de linguriță sare,
   ulei.


   Mod de preparare:

   Se curăță și se spală cartofii.
   Se dau pe răzătoare și se lasă la scurs 15 minute.Cartofii trebuie să fie foarte bine scurși.
   Se amestecă apoi cu smântâna și sarea și se adaugă laptele și făina până ce amestecul capătă textura dorită.Tocineii se pot face mai subțiri sau mai groși, după preferințe.
   Se prăjesc apoi în tigaie, în ulei încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte.


   Poftă bună!


 

Pui crispy ca la KFC

   Puiul crispy în crustă crocantă este foarte bun la gust și se consumă cu diferite garnituri.Secretul acestei cruste constă în fulgii de cartofi instant cu care se învelesc bucățile de pui.Rețeta o găsești mai jos:



   Ingrediente:

   - 2 kilograme de pui tăiat bucăţele,
   - o cană cu făină,
   - jumătate de cană cu fulgi de cartofi instant,
   - o lingură cu sare,
   - o lingură cu mix de ierburi uscate,
   - jumătate linguriţă piper negru,
   - jumătate linguriţă piper cayenne,
   - jumătate lingură pudră de usturoi,
   - o lingură pudră de ceapă,
   - două ouă,
   - 1/4 cană de apă,
   - ulei pentru prăjit.


Pentru a vedea cum se prepară puiul crispy, urmăriți video-ul de aici.

duminică, 31 ianuarie 2016

Cât de răi sunt oamenii in funcţie de zodie

    Cu toţii ştim că zodiile ne influenţează într-un fel sau în altul şi că ele ne definesc cu o serie de calităţi, dar şi cu defecte.De aceea ne-am hotarat să îţi prezentăm cât de răi sunt oamenii în funcţie de zodie: 

Berbec. Aceşti nativi sunt foarte egoişti. Ai putea fi în pericol de moarte şi ei tot nu ar observa, fiind prea preocupaţi de problemele lor. Sunt impulsivi şi spun, de obicei, ce le trece prin cap, fără a se gândi la consecinţe. Dacă te vei supăra vreodată pe ei, nu vor înţelege de ce şi în niciun caz nu se vor gândi că este vina lor. Sunt dominaţi de planeta Marte, aşa că nu se vor da niciodată înapoi de la luptă şi nu au o problemă cu a folosi violenţa, pentru a obţine ce îşi doresc.

Taur. Persoanele din această zodie sunt materialiste şi posesive. Nu vor ceda niciodată într-o ceartă, indiferent de argumentele pe care le vei da. Taurii sunt leneşi şi vor face tot ce le va sta în putinţă pentru a depune minimum de efort, ba chiar vor încerca să le plaseze altora sarcinile lor. Când vor să obţină anumite lucruri, vor adopta o atitudine pasiv-agresivă: te vor asculta, îţi vor zâmbi, ca şi cum ar fi de acord cu tine, dar vor face cum cred ei. Pot părea de treabă, dar odată ce se apropie foarte mult de o persoană, devin extrem de posesivi şi vor face tot ce le va sta în putinţă să o acapareze.


Mai multe zodii, AICI!!!

Ce se întâmplă când mâncăm slănină cu ceapă

  În ziua de azi când toata lumea se fereşte de mâncărurile procesate care se găsesc în marile magazine şi care conţin o grămadă de E-uri, cercetătorii şi-au îndreptat privirea spre celebra slănină, un produs obţinut fără E-uri, coloranţi sau conservanţi.Astfel au descoperit că slănina întăreşte sistemul imunitar datorită acidului ara­hi­donic, care favorizează scăderea coleste­ro­lului, îmbu­nătăţeşte funcţiile de protecţie ale organis­mului şi, de ase­menea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imu­ne şi reac­tiile inflamatorii.Câteva beneficii ale grăsimii naturale din slănină:

* Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului car­diac şi sprijină tonusul vascular.

* Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncâ puţina slănină, datorită faptului că ea conţine sele­niu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de ţigări se reduc parţial.

* Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea peretilor stomacului cu grăsime şi crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbţia rapidă de al­cool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.

Grăsimea de porc este utilizată pe scară largă în medicina populară, încă din negura timpului. Iată câteva reţete din bătrâni:

* Remediu pentru dureri de articulaţii. Înainte de culcare, se freacă bine articulaţiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de al­bine. Deasupra se aplica celo­fan sau hârtie de pergament, se înve­leşte cu un fular sau un batic de lână şi se lasă sa acţioneze peste noap­te.

* Tulburarea mobilităţii arti­culare după traumatisme. Zona afectată se freacă cu 100 g grăsime de porc, amestecată cu o lingură de sare, apoi se bandajează cu un strat gros de lână.

* Mastita. Pe locul inflamat se aplica o felie subţire de slănină veche, deasupra se pune o bucată de staniol de la o cio­colată sau dintr-un pachet de ţigări şi se bandajează sau se lipeşte cu leucoplast.

Gigi Becali şi-a cumpărat "bijuterie" de 200.000 Euro

    Gigi Becali ne-a obişnuit cu extravaganţele sale şi a revenit la marea lui dragoste în materie de maşini: Maybach-ul.Acesta şi-a achiziţionat de curând o nouă limuzină Maybach pentru care a plătit nu mai puţin de 200.000 de Euro.Bineînţeles că acest model este personalizat pe gustul latifundiarului din Pipera, însă cu siguranţă este un model după care toata lumea întoarce privirea.Maşina are deocamdată numere provizorii, asta până când oamenii de încredere a lui Gigi Becali se vor ocupa de înmatricularea acesteia.

    Pentru imagini cu noua limuzină a lui Gigi Becali, intraţi AICI!!!

Tort cu cremă de cafea

   A face un tort poate fi o adevărată provocare, dar rezultatul este apetisant și foarte apreciat.Tortul de ciocolată cu cremă de cafea este deosebit de gustos, arată foarte bine și îl poți prepara și într-o zi obișnuită, dar și la ocazii speciale.Ca să nu dai greș, ai mai jos rețeta:




   Ingrediente:

   Pentru blat:
   150 grame ciocolată neagră,
   110 grame unt,
   3 ouă,
   100 grame zahăr,
   o lingură cu cacao,
   un praf de sare.

   Pentru cremă:
   2 gălbenușuri,
   100 grame zahăr,
   1/2 linguriță amidon,
   150 ml lapte,
   o lingură cu cafea instant,
   o linguriță gelatină,
   250 grame smântână pentru frișcă,
   o esență de vanilie.

   Pentru ornat:
   cacao.


   Mod de preparare:

   Se pune ciocolata cubulețe într-un castron, alături de unt, la topit, la bain marie.Se amestecă până se obține un amestec perfect omogen și se dă deoparte.
   Se separă ouăle și se pun gălbenușurile pe rând în ciocolata topită, apoi se adaugă o lingură de cacao și praful de sare, amestecând după fiecare ingredient.Se bate albușurile spumă, ca pentru bezele și se adaugă treptat zahărul.Se încorporează apoi cu o spatulă, albușurile, în ciocolată.Se pune compoziția obținută într-o tavă de tort cu diametrul de 20 cm și se dă tava la cuptor pentru 25-30 minute.

   Cât timp tortul se răcește, se pregătește crema de cafea astfel:
   Se freacă gălbenușurile cu zahărul până devin foarte deschise la culoare, apoi se adaugă treptat amidonul și laptele călduț.Se pune crema pe foc într-o cratiță, la foc mediu și se amestecă constant până când se îngroașă.După ce se ia de pe foc, se adaugă esența de vanilie și cafeaua instant, apoi se amestecă bine și se lasă deoparte.Se dizolvă gelatina în 2 linguri de apă și se lasă pentru 5-10 minute, apoi se încălzește la foc mic până se dizolvă complet.Se adaugă peste crema de cafea.
   Se bate smântâna pentru frișcă până când se întărește, apoi se încorporează cu o spatulă în crema de cafea și se amestecă până când devine uniformă.
   Se pune crema de cafea peste blatul de ciocolată, se dă tortul la rece pentru minim 4 ore, apoi se ornează cu cacao. 





Eclere cu ciocolată

   Deși par puțin cam dificil de preparat, eclerele constituie un desert care nu este costisitor, iar gustul este incredibil.
   Dacă doriți să vă răsfățați cu o porție de eclere, urmați rețeta:

   Ingrediente:

   Pentru eclere:
   100 grame margarină,
   125 grame făină,
   4 ouă,
   125 ml apă,
   1/2 linguriță sare.

   Pentru crema de ciocolată:
   o lingură cu vârf cu făină,
   o cană cu lapte rece,
   2 linguri cacao,
   300 ml frișcă bătută,
   o esență rom,
   3 linguri zahăr,
   50 grame unt.

   Pentru glazură:
   3-4 linguri cacao,
   6 linguri apă.


   Mod de preparare:

   Se pune margarina cu apa și sarea, la foc.Când dă în clocot, se adaugă făina și se amestecă bine.Se fierbe puțin la foc mic.Se ia de pe foc și se răcește (într-o cratiță cu apă).Când este aproape rece, se adaugă pe rând ouăle.Se pune în tava sub formă de bastonașe și se dă la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute și se poate deschide cuptorul doar după 20 minute.După ce se răcesc, se taie în două pe lungime.

   Crema de ciocolată se prepară astfel:
   Se pun toate ingredientele într-o cratiță, în afară de unt și esența de rom.Se fierbe amestecul la foc potrivit amestecand mereu, până se îngroașă.Se adaugă esența de rom și untul.Se amestecă bine și se lasă să se răcească.Cu crema astfel obținută se umplu eclerele.

   Glazura:
   Se amestecă și se fierb ingredientele, după care se toarnă peste eclere.





Clătite cu lapte bătut

   Clătitele sunt preferate de multe persoane pentru că se gătesc repede, pot fi consumate în diferite combinații și sunt foarte bune.Însă rețeta de mai jos este absolut specială:

   Ingrediente:

   230 grame făină,
   2 linguri zahăr,
   un praf de sare,
   o linguriță jumătate praf de copt,
   un ou bătut,
   230 ml lapte bătut,
   2 linguri apă,
   2 linguri ulei de măsline,
   o lingură unt topit.




   Mod de preparare:

   Se încinge o tigaie non-aderentă.
   Se amestecă ingredientele uscate într-un bol și se face o gaură în mixul obținut.
   Se amestecă restul ingredietentelor, se pun apoi apoi în gaura făcută în primul bol.Se omogenizează totul cu ajutorul unui tel.
   Se ia câte un polonic mai mic din compoziție și se pune în tigaie.După 2-3 minute se întoarce clătita pe partea cealaltă.
   Se servesc delicioasele clătite cu lapte bătut, cu dulceață, sirop de arțar sau gem de fructe de pădure.



marți, 26 ianuarie 2016

Cea mai gustoasă rețetă de ciuperci umplute

   Dacă vrei să prepari ciuperci umplute și nu știi care este cea mai delicioasă rețetă, încearcă varianta de mai jos, pentru un aperitiv bun de te lingi pe degete:



   Ingrediente:

   16 ciuperci de mărime medie,
   110 grame cremă de brânză,
   3 fâșii de bacon puțin prăjit.

   Mod de preparare:

   Se curăță și se spală bine ciupercile.
   Se mărunțește baconul și se amestecă cu crema de brânză.
   Se umple fiecare ciupercă cu câte o lingură sau mai mult din acest amestec.
   Se încinge grillul la 200 de grade Celsius.
   Se pun ciupercile pe grill pentru aproximativ 6-8 minute. 


   Poftă bună!


Tiramisu cu limoncello

   O rețetă fabuloasă, care nu necesită coacere și care se prepară în câteva minute este următoarea:

   Ingrediente:

   175 ml lapte, ușor călduț,
   un pachet pișcoturi,
   2 linguri limoncello,
   230 gr mascarpone, la temperatura camerei,
   550 gr frișcă,
   50 grame zahăr fin.




   Mod de preparare:

   Se amestecă 250 grame din frișcă cu mascarponele și zahărul și se omogenizează foarte bine.
   Se amesteca laptele cu limoncello într-un bol.
   Se cufundă fiecare pișcot în bolul cu limoncello și lapte, apoi se pun pe un platou într-un singur strat.
   Se întinde crema de frișcă și mascarpone peste pișcoturi.
   Se acoperă cu alt strat de pișcoturi, iar cu cremă și tot așa, până la final.
   Se decorează cu restul de frișcă și se pune în frigider pentru cel puțin 8 ore.




Macaroane cu brânză

   Acesta este un preparat foarte cunoscut, apreciat și iubit chiar și de cei mai mofturoși.Macaroanele cu brânză le putem consuma la prânz sau la cină, sunt sățioase și se gătesc ușor.

   Ingrediente:
   300 g macaroane,
   50 g margarină,
   o ceapă mică, tăiată solzișori,
   50 g făină,
   600 ml lapte,
   100 g brânză Cheddar, rasă,
   o linguriță muștar,
   2 roșii feliate,
   piper.

   Mod de preparare:
   Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade Celsius.
   Macaroanele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj.
   Între timp, margarina se topește într-o cratiță, la foc mediu.Se adaugă ceapa și se sotează 3-4 minute, până se înmoaie.Când este aurie, se ia de pe foc și se adaugă făina.Se amestecă uşor, apoi se pune din nou pe aragaz, la foc mic, şi se găteşte un minut, până se încheagă.Cratiţa se ia de pe foc şi se adaugă laptele, puţin câte puţin, amestecând continuu.Se găteşte la foc mic până capătă o consistenţă cremoasă.
   În tot acest timp, sosul se amestecă pentru a evita prinderea.Când este suficient de închegat, se ia de pe foc şi se adaugă o jumătate din cantitatea de brânză şi muştarul.Se potriveşte de piper.
   Pastele se scurg, se îmbracă în sos, apoi se pun într-o vas de copt.Deasupra se pun roşiile şi restul de brânză Cheddar.Pastele se coc la cuptor 15-20 de minute, până capătă o crustă aurie.Se servesc calde.


 

luni, 25 ianuarie 2016

Ouă coapte în cartofi

   Atunci când nu mai știi ce rețete să inventezi, când îți dorești un aperitiv gustos dar și inedit, rețeta următoare, de ouă coapte în cartofi, poate fi o soluție agreabilă.
    Indiferent dacă vrei să îți surprinzi familia, dacă vrei să îți impresionezi invitații sau prietenele, nu vei da greș dacă vrei prepara acest fel delicios.
   Se prepară extrem de rapid, este o alegere sănătoasă, fără prea multe calorii, dar cu valoare nutritivă mare.
   Nu ai nevoie decât de cartofi și ouă, iar dacă dorești se mai pot adăuga și alte ingrediente, pentru un plus de savoare.




   Ingrediente:
   cartofi,
   ouă,
   cașcaval,
   bacon, 

   ceapă verde.

   Mod de preparare:
   Se fierb cartofii în coajă și se lasă la răcit.
   Se taie cartofii pe jumătate și se scobesc apoi cu o lingură.
   Se pune un ou crud, în fiecare cartof scobit și se pun cartofii la cuptor timp de 4 minute.
   După preferință, se poate adăuga cașcaval, bacon și ceapă verde, pe fiecare cartof.

   Poftă bună!

Carmen Minune a băgat maneliştii în boală

    Carmen Simionescu, fiica celebrului Adrian Copilul Minune, este extrem de curtată de foarte mulţi băieţi, mai ales că este foarte frumoasă şi talentată.Adrian Copilul Minune trebuie să îşi facă griji pentru fiica lui cea mai mare şi de cei care îi dau târcoale.Carmen nu ratează nici o ocazie să îşi facă fotografii cât mai provocatoare şi le împărtaşeşte cu prietenii pe reţelele de socializare.Carmen participă acum la noul sezon "Te cunosc de undeva", acolo unde a reuşit să se transpună în Dan Spătaru, reuşind să demonstreze tuturor că are foarte mult talent.Un lucru interesant despre Carmen: ei nu ii plac manele!!!

    Pentru galerie FOTO, intraţi AICI!!!

Chec delicios cu gem și nucă


   Dacă îți dorești un desert rapid, simplu de făcut și care să se topească în gură, urmează rețeta de mai jos:

   Ingrediente:

   6 ouă,
   2 căni făină,
   150 ml lapte,
   150 grame unt topit,
   un plic praf de copt,
   o cană zahăr,
   2 linguri cacao,
   100 grame miez nucă mărunțit,
   4 linguri gem caise,
   zahăr pudră pentru ornat.

   Se mixează ouăle cu zahărul timp de 2 minute apoi se adaugă untul și laptele.
   Se mixează totul bine.
   Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă la compoziție.
   Se mixează totul până la încorporare, după care se adaugă și nucile.
   Se împarte aluatul în două părți și o parte se amestecă cu cacao.
   Se ia tava de chec și se unge cu puțin unt și se tapetează cu făină.
   Se toarnă 1/2 din compoziția fără cacao, se presară 1/2 din  gem, apoi se pune compoziția de cacao, restul de gem și la urma 1/2 din compoziția fără cacao.
   Se dă la cuptor la 180 grade timp de 40 minute , apoi se verifică și dacă mai este nevoie se mai lasă 5 -10 minute.
   După ce este gata, se lasă să se răcească apoi se pudrează cu zahăr.



Sânziana Buruiană după naştere

    Sânziana Buruiană a născut pe data de 7 Ianuarie într-un spital de stat, ea aducând pe lume o fetiţă perfect sănătoasa care e foarte cuminte, dar în acelaşi timp foarte "mâncăcioasă".Sânziana o alăptează de câteva ori pe zi şi cu toate acestea ea rămâne cu un surplus de lapte pe care îl mulge cu ajutorul unei pompiţe pentru sâni, îl pune în pungi şi îl bagă la congelator pentru a-l folosi atunci când nu va mai putea alapta.Această practică este des întâlnită între proaspetele mămici, iar Sânziana a decis să apeleze şi ea la acestă metodp.Sânzi şi soţul ei, Nicolae Zuluf sunt extrem de fericiţi că au o asemenea "bijuterie" care le luminează viaţa.

Delia cântă manele cu Salam

    Delia este una din cele mai îndrăgite artiste din Romania, este expertă în muzică, mai ales că a studiat liceul de muzică şi a studiat şi flautul pe care îl stăpâneşte impecabil.Delia s-a lansat împreuna cu Nick, cel alături de care a format "N&D", iar acum este în topuri cu piese cum ar fi: "Da, mamă" sau "Pe aripi de vant".

    Cu toate acestea, puţină lume ştie că Delia este şi o mare fană a manelelor, dovadă sta un videoclip realizat la o petrecere, acolo unde Delia împreună cu Salam au interpretat cu patimă celebra manea: "Din toate florile din lume".Delia nu a fost deloc deranjată de atmosfera din jurul ei, mai ales că în acel local erau şi câţiva interlopi cărora Salam le facea pe plac.

Pentru VIDEO, intraţi AICI!!!

luni, 18 ianuarie 2016

Fiica cea mică a lui Adrian Copilul Minune

    Adrian Copilul Minune se pare că nu se pricepe doar la muzică, ci şi la făcut copii frumoşi.Dacă fiica cea mare Carmen este deja celebra şi pe lângă frumuseţea ei deţine şi o voce de aur, Adriana - fiica cea mică este la fel de frumoasă ca şi sora ei şi a început deja să posteze o serie de fotografii pe Facebook care confirmă acest lucru.

Puteţi vedea fotografii cu Adriana, AICI!!!

Dacă ghiceşti asta eşti un geniu

    Dacă vă plictisiţi şi vă doriţi o provocare, vă oferim câteva ghicitori pe care dacă le rezolvi sigur eşti un geniu:

1) Eşti într-o cameră cu două uşi identice. Una duce spre Iad, cealaltă spre Rai, dar nu ştii care-i care. Fiecare dintre ele este păzită de câte un gardian. Unul spune mereu adevărul, celălalt minte întotdeauna. Ce întrebare le pui ca să afli care e uşa Raiului?
2) A este tatăl lui B, dar B NU este fiul lui A. Cum e posibil?
3) Eşti într-o competiţie de alergat. Depăşeşti persoana de pe locul 2. Pe ce loc ajungi?
4) Un om vrea să ducă la târg o varză, o capră şi un lup. La un moment dat, trebuie să traverseze un râu pe o punte îngustă. Omul va duce pe rând varza, capra şi lupul pe celălalt mal. Care e ordinea în care le va căra, având în vedere că:
– lupul mănâncă capra, dacă rămâne singur cu ea;
– capra mănâncă varza, dacă rămâne singură cu ea;
– lupul NU mănâncă varza;
– nimeni nu mănâncă pe nimeni, câtă vreme ciobanul stă lângă ei?
5) Eşti orb. Ai două pastile roşii şi două pastile albastre. Trebuie să înghiţi O pastilă albastră şi O pastilă roşie. Cum faci?




Răspunsurile corecte le găsiţi AICI!!!

Căţelul care înveseleşte un copil cu sindromul Down

    Un băieţel cu sindromul Down este mai mereu supărat atunci când vine de la şcoala deoarece din cauza bolii nu îşi poate face prieteni.Doar căţeluţa familiei pare să înţelegă drama copilului, iar într-o zi a încercat să îl înveselească pe băieţel însă acesta nu îşi dorea deloc acest lucru.Căţeluşa nu a renunţat însă şi s-a apropiat tot mai mult, la un moment dat chiar şi-a pus botul pe umărul băiatului încercând parcă să il consoleze.Toate aceste au fost filmate de către mama băiatului şi ne demonstrează încă o dată afecţiunea profunda a animalelor faţă de oameni.

Pentru VIDEO intraţi AICI!!!

Cum obţii mai multă zeamă din lămâi

    Lămâile sunt fructele care nu ar trebui să lipsească din casa noastră în fiecare zi. Lămâile au un puternic efect antibacterian şi antiviral, amplificând efectul sistemului imunitar. De asemenea, ajută în curele de slăbire, pentru că sucul lor are rol digestiv şi curăţă ficatul.În sucul lămâilor găsim acid citric,calciu, magneziu, vitamina C sau limonena, care cresc imunitatea.

    În momentul în care scoţi o lămâie din frigider, aceasta este mai greu de stors iar cantitatea de suc rezultat va fi mai mică. Lăsată la temperatura camerei, lămâia va da mai mult suc. Astfel, dacă vrei să storci perfect o lămâie, pune-o în cuptorul cu microunde, timp de 15-20 de secunde. Membranele din interior care reţin sucul se vor dilata şi vor fi mai usor de stors.

Negresă cu bezea și gem

   Negresa este o prăjitură foarte gustoasă, dulce și care ne amintește de copilărie.Urmând rețeta de mai jos, veți obține un desert cu care veți impresiona.

   Ingrediente:

   Pentru blat:
   200 g unt,
   200 g zahăr,
   5 gălbenușuri,
   250 ml lapte,
   300 g făină,
   3 linguri cacao,
   un plic praf de copt,
   un borcan de gem de caise sau de prune.
   Pentru bezea:
   5 albușuri,
   200 g zahăr.


   Mod de preparare:



   Pentru blat se mixează untul de la temperatura camerei împreună cu zahărul, se adaugă apoi câte un gălbenuș pe rând, laptele alternând cu făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao.Compoziția obținută se coace într-o tavă (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt, cam 15-20 minute.Gemul de caise (sau de prune) se întinde peste prăjitura fierbinte.
   Pentru bezea se mixează albușurile spumă, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o bezea tare.Se întinde bezeaua peste gemul de caise sau de prune, apoi se dă din nou la cuptor prăjitura, circa 10 minute.
   Se lasă prăjitura să se răcească, apoi se taie cu cuțitul trecut prin apă rece.

Prăjitură Cremeș

   Dacă ești fanul prăjiturilor cu cremă aromată, atunci această rețetă de cremeș este potrivită pentru tine.



   Ingrediente:
   foi de cremeș
   Pentru cremă:
   un litru lapte,
   6 ouă,
   12 linguri zahăr,
   200 g făină,
   un plic granule gelatină,
   10 ml esenţă vanilie.
   Pentru decor:
   zahăr pudră vanilat,
   150 g ciocolată simplă cu lapte.


   Mod de preparare:

   Pentru cremă, gălbenuşurile se amestecă cu 6 linguri de zahăr şi făină.Apoi, se toarnă câte puţin lapte rece pentru a obţine o ciulama.Restul laptelui se pune la fiert şi, când clocoteşte, se pune în lapte ciulamaua.Se amestecă pe foc până când crema devine groasă.Se trage deoparte şi se adaugă vanilia.Se lasă la răcit iar gelatina se înmoaie şi apoi se pune în crema călduţă.
   Cele 6 linguri de zahăr rămase se bat cu albuşurile şi se amestecă în crema de vanilie cu gelatină.Se amestecă bine dar cu delicateţe.
   Foile de cremeş se aşază în tava mare a aragazului şi se umplu cu crema de vanilie.Se foloseşte un cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece.Se pune foaie-cremă-foaie, până la terminarea ingredientelor.Deasupra trebuie să rămână o foaie peste care se pudrează zahărul vanilat.Tava cu prăjitură se dă la rece pentru cel puțin 3 ore.
   Se servește cu ciocolată rasă deasupra.

Prăjitură cu mere ca la mama acasă

   Cui nu-i place prăjitura cu mere? Mai ales cea cu o aromă delicioasă de scorțișoară.Vă prezentăm o rețetă inedită, extrem de simplu de preparat.

   Pentru o tavă de 25cm/30 cm:
   Ingrediente aluat:
   2 ouă întregi,
   9 linguri zahăr,
   9 linguri ulei,
   9 linguri lapte,
   12 linguri făină,
   un praf de copt.
   Ingrediente umplutură:
   un kg de mere (aprox. 6 mere),
   zahăr după gust,
   scorțișoară.




   Mod de preparare:
   Se mixează ouăle întregi cu zahărul, se adaugă uleiul și se mixează până se încorporează.
   Într-un alt bol se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă amestecului precedant alternând cu laptele.
   Se curăță merele, se dau pe răzătoare sau se taie felii și se călesc cu zahăr până scade sucul pe care-l lasă.Când sunt călite se adaugă un pic de scorțișoară (1/2 linguriță) și se lasă să se răcorească.
   Se tapetează tava cu foaie de copt sau unt și se toarnă jumătate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), în cuptorul preîncălzit.Se scoate și se pune amestecul de mere călite deasupra apoi se toarnă și restul de aluat și se mai coace cca. 40 de minute.Când este gata se pudrează cu zahăr pudră, se taie când este răcită complet.